Дежурна Ординација! #2

Epics™

Академски граѓанин
Член од
29 септември 2011
Мислења
1.590
Поени од реакции
3.891
Здраво

Имам едно прашање.
Над устата имам една бемка ама е светло кафеава што речиси и да не се познава, но бидејќи сега почнав да се бричам ми создава проблеми т.е ми е страв да не ја поткачам и да ја раскрварам.
Ќе можете ли да ми дадете некој совет што да правам ?
Дали да ја отстранам ?
Како би идел процесот, колку би траел, колку би чинел и дали може да има некои последици од отстранувањето на бемката ?

Во благодарам однапред.

Epics™

Академски граѓанин
Член од
29 септември 2011
Мислења
1.590
Поени од реакции
3.891
Едит: Малце ја поткачив вчера со брич, но ептен ептен малце и крвта се засуши, може да има некаков проблем ?

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Ме боли главава од 17 часот, испив две кила вода за дехидрација и два аналгини ама сеуште не ми поминува.
Чаре некое да не се траштам по брза помош за глупости..

В

влијателен

Гостин
Ме боли главава од 17 часот, испив две кила вода за дехидрација и два аналгини ама сеуште не ми поминува.
Чаре некое да не се траштам по брза помош за глупости..
Измери притисок ако можеш и легни си ако немаш висок или низок, ќе ти помине.
Ако имаш клима веројатно е од тоа.

S

Sheldon Cooper

Гостин
На маjка ми и имаат диjагостицирано сатурациjа во крвта, 17% (нешто во врска со кислородот). Знаете ли нешто повеќе за ова и дали е опасно, и како се лечи?

Снајпериста

несреќник
Член од
20 ноември 2008
Мислења
293
Поени од реакции
4
Од што може да биде тоа што најповеќе се потам на главата? вистина наовие горештини се потам насекаде ама најповеќе на главата

К

Кнез Мишкин

Гостин
Здраво

Имам едно прашање.
Над устата имам една бемка ама е светло кафеава што речиси и да не се познава, но бидејќи сега почнав да се бричам ми создава проблеми т.е ми е страв да не ја поткачам и да ја раскрварам.
Ќе можете ли да ми дадете некој совет што да правам ?
Дали да ја отстранам ?
Како би идел процесот, колку би траел, колку би чинел и дали може да има некои последици од отстранувањето на бемката ?

Во благодарам однапред.
Ако е на незгодно место, најпаметно е да ја отстраниш. Прво ќе идеш на кожен доктор, ќе ја погледне со дерматоскоп и ако он мисли дека има потреба да се тргне ќе те упати на пластичен хирург. Процесот трае цели 15тина минути и е со локална анестезија. После отстранување секогаш се врши патохистолошка анализа на ткивото, за да се види природата на бемката, не се замарај многу само 10% од бемките имаат тенденција некогаш да прераснат во нешто поопасно. :) Твојата како што велиш едвај се приметува, така да нема да има ни потреба да се оперира.

Член од
8 јули 2012
Мислења
10
Поени од реакции
0
Здраво!
Сакам да прашам за еден проблем.Еве денеска имам болка под левото ребро.Не знам што можи да биди малку ми е страв.Сакам и да напоменам дека спортувам секој ден па можеби е некој истегнат мускул.Но сепак сакам одговор!
Благодарам однапред!

M

Muranyi

Гостин
Здраво!
Сакам да прашам за еден проблем.Еве денеска имам болка под левото ребро.Не знам што можи да биди малку ми е страв.Сакам и да напоменам дека спортувам секој ден па можеби е некој истегнат мускул.Но сепак сакам одговор!
Благодарам однапред!
Дишењето како?

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.761
Поени од реакции
7.593
Кое лево ребро? Има ли промена на бојата на кожата?
И наверојатно си се истегнал па имаш мало воспаление на местото.

Член од
8 јули 2012
Мислења
10
Поени од реакции
0
Нема никаква промена на бојата на кожата
--- надополнето: 14 јули 2012 во 16:37 ---
иначе одма под ребрата, кај стомакот

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Од пред една недела ми се појавиа болки во нозете.Се јавуваат при кога има малку поголем напор на листовите:при ставање,при скокање,при трчање.Три пати неделно имам тренинг на отворено и трчаме по околу 3-4 километри на патека.Не ми претставуваше проблем но од никаде се појавија болки.Се појавиа наеднаш и секој ден болките се зголемуваат.На почетокот беа благи како болки од замор, но по 2-3 веќе станаа загрижувачки.Се јавуваат на двете нозе околу 7 цм над глуждовите.Некој предлог за маст или вежби за намалување или отстранување на болките?

Член од
8 јули 2012
Мислења
10
Поени од реакции
0
Од што мо можело да ме боли под левото ребро?Сакам дак кажам дека во последниов месец спортувам секој ден.Дали е можно да ми се има истегнато мускул или што може да биде?

В

влијателен

Гостин
Од што мо можело да ме боли под левото ребро?Сакам дак кажам дека во последниов месец спортувам секој ден.Дали е можно да ми се има истегнато мускул или што може да биде?
Може да ти е слезенката. http://www.webmd.com/digestive-disorders/enlarged-spleen-causes-symptoms-and-treatments
Оди на лекар.

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
Од пред една недела ми се појавиа болки во нозете.Се јавуваат при кога има малку поголем напор на листовите:при ставање,при скокање,при трчање.Три пати неделно имам тренинг на отворено и трчаме по околу 3-4 километри на патека.Не ми претставуваше проблем но од никаде се појавија болки.Се појавиа наеднаш и секој ден болките се зголемуваат.На почетокот беа благи како болки од замор, но по 2-3 веќе станаа загрижувачки.Се јавуваат на двете нозе околу 7 цм над глуждовите.Некој предлог за маст или вежби за намалување или отстранување на болките?
За маст можеш да се мачкаш со Фиталп,се купува од било која аптека,50-60 денара е,и е на природна база :)

Kajgana Shop

На врв Bottom