Кучиња кои пијат вода од чешма и нивните сопственици

• Креатор на темата .Lost Angel.
  • Време на започнување

Hedera

Noxious
Член од
20 јуни 2012
Мислења
91
Поени од реакции
84
Жолчна станала расправата...А решението е толку едноставно,сопствениците на кучиња нека си носат со себе сад од кој ќе му даваат на кучето вода. Или зафатени се со чаламење па немаат време ни волја.
Разбирам дека кучето МОРА да пие вода, но олеснете му и нему и на другите околу вас.

Член од
13 март 2011
Мислења
2.281
Поени од реакции
2.001
Жолчна станала расправата...А решението е толку едноставно,сопствениците на кучиња нека си носат со себе сад од кој ќе му даваат на кучето вода. Или зафатени се со чаламење па немаат време ни волја.
Разбирам дека кучето МОРА да пие вода, но олеснете му и нему и на другите околу вас.
А за скитниците кучиња треба да носам сад или само за моето?

Зарем можеш да споредуваш куче и човек,во било кој аспект?
Да, можам.

Член од
18 јули 2010
Мислења
278
Поени од реакции
177
Да сигурно јас такви ко тебе барам повели дојди од Прилеп сум, машко со поголем сибирски хаски запри ме и прашај дали сум зачленет на Кајгана и ако ме погодиш ќе правиме муабет. Мрсулко еден кучето градите го болат и неможи да диши кога само 15 минути го шетам низ град на оваа жестина знам дека ова не е ваша вина ама да имате малку милост барем две-три капки да се напија вода за да можам до дома да го однесам ама нееее ти ќе ме тепаш. Господ гледа е ова брат да ми го речиш влице дека на колци ќе ме бијаш само повели !!!!!!!!!!!!
Како што си го зел од мало кучето така и се грижи за него. Носи вода со тебе што сакаш прави ама на фонтана пред мене и да ми преречеш откако ќе ти кажам да го тргнеш кучето ќе настане инцидент 100 посто.
А тоа што е хаска ама ич не ми е гајле за мене сите кучиња се џукели. Просто едноставно. И јас сум чувал џукели ама со јасна граница. Не се смееле да преминат преку праг и да влезат внатре. Само во двор.
Мора да правите разлика помеѓу нормално и ненормално. Да му дадеш на куче да пие од чешма од која пијат луѓе на овој начин е исто како да ти што се декларираш маж имаш однос со маж или ако не разбираш да ти појаснам. -НЕНОРМАЛНО ОДНЕСУВАЊЕ

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
хаха тоа ми е најмал проблем дали ќе ме засакаат. Има кој да ме сака не се секирај :)
Добро, да речеме дека твоето куче има добри услови, шо менува тоа ? Ништо.

Ти неможеш денеска цел ден да ја пазиш фонтаната кој пие, како пие итн.
Значи гледам сите на темава пишуваат ПРЕД МЕНЕ шо ќе се случи. Значи проблемот е во тоа шо ќе го видиш? Ами тие работи шо не ги гледаш?

И се додека не направат фонтани за кучиња,секое куче кое
ќе го шеташ ќе сака да се напие, посебно на жешково.
Друго (досаден сум веќе со воа), треба и да се реши проблемот со кучињата скитници, бидејќи и тие ги користат.
Еднаш видов 5-6 кучиња околу фонтаната скокаа и си р'жеа меѓусебно и си се тргнав настрана, значи не се напив оти неможев ни да се доближам до фонтаната.

Како и да е, се вртиме во круг цело време.

поздрав и до тебе

Брат , ја нигде ништо не реков против кучињата - реков дека НЕМОЖЕ и НЕСМЕЕ да се спореди куче со ЧОВЕЧКО битие ....

се разбираме сега ??

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.880
Скокнал во Брегалница да се олади, од реката го нападнал Пит бул!

- Кога со устата ме зграпчи за гркланот изгубив воздух. Одвај се довлечкав до брегот, каде тоа го виде сопственикот на кучето. Притрча и со тешки маки успеа устата на кучето да ја одвои од мојот грклан, вели 26 годишниот Александар Атанасов од Штип.

Летното капење во Брегалница еден штипјанец за малку ке го чинеше живот. Со намера да се освежи, наместо тоа во речните води го начекал Пит бул териер и го нападнал. Борбата на живот и смрт траела мошне кратко. Животот му го спасил сопственикот на разбеснетото куче, кој одвај го извлекол несреќното момче од челустите на Пит булот.

- Во пределот на брадата имам неколку хируршки конци. Кај гркланот според лекарите милиметри биле во прашање дали кучето ќе ме убиело или не. Исто така имам гребнатини и траги од заби на рацете и грбот, објасни нападнатото момче, 26 годишниот Александар Атанасов од Штип.

- Кога со устата ме зграпчи за гркланот изгубив воздух. Одвај се довлечкав до брегот, каде тоа го виде сопственикот на кучето. Притрча и со тешки маки успеа устата на кучето да ја одвои од мојот грклан, дополни Атанасов.

Најблиските и соседите на изгризаното момче сеуште не можат да се си дојдат во себе од шокантната глетка која се случила вчера попладне кај популарниот термален извор Л,џи. Тие се децидни, вакви кучиња без соодветна заштитна опрема да не се изнесуваат на улица.

- Тие Пит булите и останатите да се тргнат од улица, ако во случај ако ја немаат потребната заштитна опрема, како на пример заштитните корпи за уста, изјави граганин на Штип.

- На мислење сум дека вакви и слични кучиња, кои се потенцијална опаснопст не само по здравјето но и по безбедноста на граганите, задолжително да се тргнат од улица - дополни сограѓанка на изгризаното момче.

Ова е прв случај на напад на куче на човек оваа летна сезона во Штип и штипско.

Дејан Ефремов

http://kanal5.com.mk/default.aspx?mId=37&egId=13&eventId=93863

--- надополнето: 13 јули 2012 во 15:56 ---
Кучињата имаат право да се оладат , покажете почит.

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.407
Дардани-ја
ЈА БИ ГО ПУКАЛ - кучето во ваква случка.

Член од
13 март 2011
Мислења
2.281
Поени од реакции
2.001
Брат , ја нигде ништо не реков против кучињата - реков дека НЕМОЖЕ и НЕСМЕЕ да се спореди куче со ЧОВЕЧКО битие ....

се разбираме сега ??
И ние и кучињата пиеме вода. Ете ти споредба,секој на било кој начин од нас ќе се обиде да се напие вода кога е жеден, ете уште една.

Значи ако некое куче е опасно за околината и отиде само до фонтаната ти ќе го спречиш да се напие? Или ќе избегаш од страв, мислам воа второво..

Hedera

Noxious
Член од
20 јуни 2012
Мислења
91
Поени од реакции
84
А за скитниците кучиња треба да носам сад или само за моето?

Да, можам.
А скитниците кучиња ти ги шеташ или? Мислам нормално дека тие ќе пијат вода од каде што сакаат и како сакаат, ама мислам темава не е за скитниците туку за миленичиња кои некој ги шета и ги носи онаму каде што тој сака.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
И ние и кучињата пиеме вода. Ете ти споредба,секој на било кој начин од нас ќе се обиде да се напие вода кога е жеден, ете уште една.

Значи ако некое куче е опасно за околината и отиде само до фонтаната ти ќе го спречиш да се напие? Или ќе избегаш од страв, мислам воа второво..

Да , ама не може некој да те брка тебе од Х место затоа што куче се бањало ? :D или нешто така беше темава ...пред да испадне Puma vs Forum ...

Член од
13 март 2011
Мислења
2.281
Поени од реакции
2.001
А скитниците кучиња ти ги шеташ или? Мислам нормално дека тие ќе пијат вода од каде што сакаат и како сакаат, ама мислам темава не е за скитниците туку за миленичиња кои некој ги шета и ги носи онаму каде што тој сака.
Темава е за сите кучиња,остај ти на сликата шо има девојче со куче, ок тоа. И кажи ми ти која цел си ја достигнал ако луѓето не им даваат на кучињата да пијат вода од фонтаните,а пак други кучиња пијат? Значи пак според тебе фонтаните ќе бидат гнасни, пак ќе неможеш вода да пиеш и шо си напраил?-Ништо..

Да , ама не може некој да те брка тебе од Х место затоа што куче се бањало ? :D или нешто така беше темава ...пред да испадне Puma vs Forum ...
Нема никој да те брка, сам ќе избегаш, ако кучето е опасно :D

Член од
23 март 2011
Мислења
626
Поени од реакции
323
Да,далеку ќе стигнам. Благодарам на довербата

И шо ако ги средиме оние кои имаат газди? Која е целта бе? Пак кучињата скитници ќе прават шо сакаат и? Нема разлика.... тоа шо сме сакале да го направиме не е постигнато.
Ти пак нема да бидеш сигурен шо се случувало на таа фонтана шо пиеш
Значи со вакви форумџии нема разбирање....али океј...ќе се случи дешавка пред тебе вака и ќе те видам дали и тогаш ќе се напиеш или ќе седиш од страна и ќе мршиш зашто кучето се напило...
сите силни на форум,во живо гомнојадци ;)
--- надополнето: 13 јули 2012 во 16:38 ---
Јасно, јасно, од кај знаеш дека нема раничка, ете од бричење, од кај знаеш... херпес ете...
Кучето не треба да ја лиже чешмата за да се напие вода, од водоскокот пие. А тоа можеш да го видиш и на сликите во темава. Јас на моето во двор од црево му давам, па еднаш не го лижнало цревото :)
--- надополнето: 13 јули 2012 во 00:02 ---

До сега не го качував по фонтани, во прв момент кога ќе можам, верувај ми, има да го напентарам таму.
И знаеш зашто? Од чист инает.
--- надополнето: 13 јули 2012 во 00:03 ---
А да, и нека проба да ме пипне некој, па нека се објаснува во станица после зашто ме пипнал ;)
тој ќе те пипне и ќе го јаде,ама немој и ти по грешка со некоја лесна телесна повреда да си отидеш накај дома:cool:

Hedera

Noxious
Член од
20 јуни 2012
Мислења
91
Поени од реакции
84
Темава е за сите кучиња,остај ти на сликата шо има девојче со куче, ок тоа. И кажи ми ти која цел си ја достигнал ако луѓето не им даваат на кучињата да пијат вода од фонтаните,а пак други кучиња пијат? Значи пак според тебе фонтаните ќе бидат гнасни, пак ќе неможеш вода да пиеш и шо си напраил?-Ништо..

Нема никој да те брка, сам ќе избегаш, ако кучето е опасно :D
Е сега забегавме со темава - па ако скитниците пијат ајде сега утре сите миленичиња на фонтана да се носат. Мислам, зборуваме за одговорност на сопствениците. Колку ќе се гнасни фонтаните никој не може да пресмета, освен ако не броиме бактерии кај скитниците (или кај луѓето кои не се нешто подобри). Поентава е да не претеруваме ако веќе може да се помогне да се намали проблемот.

Член од
23 март 2011
Мислења
626
Поени од реакции
323
Јас го фрлам, а таа култура ја немаат мајките со мали деца во парк. Веќе редовно ги посрамотувам пред цел парк, доста јавно им укажувам дека не сакам да седам со гомна, ама баш никаде.
Инаку, се додека вие нељубителите на кучиња се правите слепи за нашите проблеми, не очекувајте дека ние ќе ги гледаме вашите проблеми. Колку што сте вие граѓани, толку сме и ние. Ако може нешто за ваш интерес, може и за наш.
Ако вас ви е гајле што нема кучешки фонтани, нас ни е гајле што морате да пиете од иста.
Толку.
--- надополнето: 13 јули 2012 во 00:35 ---

Според која дефиниција заостанати?
Според ,,е така ми текна сега,,?

Најголем проблем е неписменоста, се друго се решава.
аме човече...до пред 3 месеца го немаше законот и ги пуштавте кучињата да серат кај сакаат...и сеа дека не ти се даваат 300 евра ќе му ги собираш гомната..и да од што ги посрамотуваш мајките со деца во парк,гледам више никој нешета таму,само ти и твоето куче:pos::pos::pos::pos:
--- надополнето: 13 јули 2012 во 16:44 ---
И јас сум гадлива на детски гомна, никој не мисли на мене :(
Реципроцитет е тоа. Секогаш сум го шетала кучето со маска, ама во последно време почнаа многу ,,загрижени мајчиња,, да ме замараат дека било опасно (а како е опасно кога поглед не трга од мене, со маска и ланец на него, не знам), па почнав без маска да го шетам. Вака од далеку само си ,,ццкаат,, барем не ме замараат, и раат сум.
се приметува по тебе колку си поштена и се...што сакам да ти репнат казна што го шеташ така.... да те заболи и џебот малце.... ете ти математика
300 евра казна (твои пари)= нова фонтана у парк наменета само за кучиња

HeRbEs

-WandereR-
Член од
21 јуни 2005
Мислења
766
Поени од реакции
272
Девојката на сликите е чобанче(последица на масивното мигрирање село->град)тешко.Честа појава е денеска ова, ништо ново.Срамотилаци.

Kajgana Shop

На врв Bottom