Скутерчиња: Се за и околу нив

Член од
28 август 2011
Мислења
84
Поени од реакции
3
Ее да се пофалам си купив мотовел и моторчево е супер влече само имам едно прашање : Кај свеќицата што е до неа има еден кабол и е изваден паа незнам дали е од таму изваден заради блокажите неш. или си испаднал јас го ставив и потоа не го палев па ако знае некој нека помага...:D а Другово си е ОКеy

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.887
Ее да се пофалам си купив мотовел и моторчево е супер влече само имам едно прашање : Кај свеќицата што е до неа има еден кабол и е изваден паа незнам дали е од таму изваден заради блокажите неш. или си испаднал јас го ставив и потоа не го палев па ако знае некој нека помага...:D а Другово си е ОКеy
Finally :) со здравје да го возиш, побрзо помини 800-1000км и извади ги граничниците :D:D:D
за кабелот ако си работел моторот со изваден види отиди во салонот/сервисот да ти кажат за што е поточно

која цена го зема?
и понатака да пишеш колку иде и колку ти троши :)

Член од
28 август 2011
Мислења
84
Поени од реакции
3
За трошење не сум го мерел ама малце троши го земав 1290 од максима оди 50 ии така аа за сервисот не сум од скопје :( сега за сега е коска нема каде не излезе со 2ца ..

Член од
28 август 2011
Мислења
84
Поени од реакции
3
ии вчера ми просвете сиаличката за уље и отидов на бензинска му ставив некое макпетрол пишуваше на него за двотактна машина добро е тоа, во бело шишенце ?

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.887
ии вчера ми просвете сиаличката за уље и отидов на бензинска му ставив некое макпетрол пишуваше на него за двотактна машина добро е тоа, во бело шишенце ?
Абе не зебаај на томос подобро ставаат :D ... земи агип, репсол или слично за двотактна машина

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
За блокажите да нема заблуда, што побрзо ги извадите тоа подобро за моторот (само да не се малтретира машината додека е нова). Тие не се за да го заштитат на моторот туку за да помине хомологација. Во многу земји блокажите се ваѓаат кога скутерот ќе стигне во салон.

Член од
5 декември 2010
Мислења
700
Поени од реакции
157
За блокажите да нема заблуда, што побрзо ги извадите тоа подобро за моторот (само да не се малтретира машината додека е нова). Тие не се за да го заштитат на моторот туку за да помине хомологација. Во многу земји блокажите се ваѓаат кога скутерот ќе стигне во салон.
Па фала богу така е.Уште кога слушам некои ги вадат на 800-1000 км за да го “заштитат“ моторот.Блокажата е само за ограничување на брзината како што е во повеќе држави(45кмх или 55кмх)

Член од
28 август 2011
Мислења
84
Поени од реакции
3
Абе не зебаај на томос подобро ставаат :D ... земи агип, репсол или слично за двотактна машина
Eпа прв пат му ставам не сум знал од нареден пат кје му ставам такво :D
--- надополнето: 13 јули 2012 во 16:09 ---
Каде можам да најдам за мотовелот такво метално за каде стојат ногиве ? Kако ова на матриксот ? http://www.google.com/imgres?imgurl=http://www.mountainmoped.com/MVC-512X.JPG&imgrefurl=http://www.mountainmoped.com/tank.htm&h=768&w=1024&sz=217&tbnid=MixBb9ylTDri3M:&tbnh=90&tbnw=120&zoom=1&usg=__uvOAk5Srys7eFb_A-42dBSFWMF4=&docid=BjgudIcQplYICM&sa=X&ei=4ysAUIb-Dc3S4QT8nNyCCA&ved=0CFAQ9QEwAw&dur=261

Член од
5 декември 2010
Мислења
700
Поени од реакции
157
Што мислите за CPI Oliver City 50cc? Другарче сака да купи таков, ја немам појма какви се.. Ако имате ваши искуства кажете

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.887
Што мислите за CPI Oliver City 50cc? Другарче сака да купи таков, ја немам појма какви се.. Ако имате ваши искуства кажете
За која цена? ако е околу 500 евра подобро кивеј, мада мислам дека исти се деловите/моторите

Член од
14 јули 2012
Мислења
2
Поени од реакции
0
Дали знае некој зашто маслото ми капи ? Зборувам за двотактна машина , масло му ставам IPONE од 600 денари. Секој ден по една капка има капнато . Ако знае некој нека пише ::)

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.935
Поени од реакции
30.923
Дечки брат ми сака да земе некој скутер на ново од овие кинезиве или како и да ги викате. Пошто и двајцата појма немаме околу нив па викам ај да прашам што би препорачале и колку се движат цениве оти гледам има многу марки и модели во денешно време.
ПС И дајте некоја веб страна од некои салони ако ви се наоѓа.

Kajgana Shop

На врв Bottom