Кучиња кои пијат вода од чешма и нивните сопственици

• Креатор на темата .Lost Angel.
  • Време на започнување
Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Тоа дека баш СИТЕ кучиња ги храниш и ги поиш не верувам ...исто ко што не верувам дека стално (мада мислам ич) го собираш изметот позади твоето куче али ај тоа е друг муабет ....

Тука се прави споредба КУЧЕ (животиња) со ЧОВЕК (како ТЕБЕ ..)

Што не ти е јасно !?

И најИСКРЕНО не можам да поверувам дека човек може да биде *заштитник* на животните а да не ги сака и цени ЛУЃЕТО прво и основно.

ае .

пс: Не сум се фалел уопште ...
ппс: Get a room.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Ај иди исплачи се, да си ме читал ти мене толку на форумов и да си ми обрнувал ,,пажња,, не би ги истрескал сите овие глупости.
Прво моето куче е посвоено од улица, второ, активист сум за права на животните, и ги појам и хранам сите улични кучиња што ги гледам, и да, ме боли за нив и тоа многу, многу повеќе од што можеш ти да замислиш, ме боли и за оние врзаните во двор на 50 степени, и не знам од каде заклучи дека ме боли само за моето ,,расно,, куче.
Проблеми моментално немам никакви, освен што да правам вечер не знам, ама тоа нема врска со темата, а и не би ти побарала тебе помош секако ;)
--- надополнето: 13 јули 2012 во 00:54 ---

Моето куче до сега нема пиено од фонтана, од сега ќе почне, неколку пати тоа го нагласив. Носам негово тањирче најчесто, а ако не носам, пие од шахтичката.
Но тоа ќе се промени, зашто јас не сакам да седам во гомна, а некој не се поправа во однесувањето, зошто само јас да се жртвувам?
Не можам да коментирам за другите, и јас се расправам за истото, дали биле сопственици на кучиња или родители, гомно е гомно, и не му е место на трева, тротоар, улица.
--- надополнето: 13 јули 2012 во 00:55 ---

Не зависи тоа од мене. Ние имаме сериозен проблем, а во Скопје е 50 степени.
Ако моето куче е пред дехидрирање, уво не ми е чуе дали некој се гади.
Исто така, ако на некое дете газот му е црвен, а нема родителот марамици при себе, ништо толку страшно не е ако го ,,среди,, на брзинка. Подобро тоа, него инфекција.
--- надополнето: 13 јули 2012 во 00:57 ---

Камо среќа да го чува онака како што се фали... ебате љубителот, да му цркне кучето ако треба, ама нема вода да му даде од фонтана......
страшно, страшно.
ама човеку... се побиваш сама со муабетиве свесна ли си?
ете ти сама си кажуваш дека тераш инат.. до сеа пиело од тацна или од шахта и сеа за инат пошто некој серел у парк ке го пуштиш кучето да пие вода од фонтана.. и ке дојде некој трет ке рече види некулутра од утре ке почнам и ја да бидам некултурен па ке фрлам ѓубре на улица па ред други некултурни работи до кај ке отидеме? ке биде работава ММЕ кој прв почна нели?

болдот... замисли ситуација дека некоја мајка го мие гзот на детето од фонтаната каде што претходно 3 кучиња пиеле вода и доаѓаш ти на ред ( претходно ја гледаш цела ситуација) - ај најискрено кажи си дали ке се напиеш вода???

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.795
Поени од реакции
8.818
ама човеку... се побиваш сама со муабетиве свесна ли си?
ете ти сама си кажуваш дека тераш инат.. до сеа пиело од тацна или од шахта и сеа за инат пошто некој серел у парк ке го пуштиш кучето да пие вода од фонтана.. и ке дојде некој трет ке рече види некулутра од утре ке почнам и ја да бидам некултурен па ке фрлам ѓубре на улица па ред други некултурни работи до кај ке отидеме? ке биде работава ММЕ кој прв почна нели?

болдот... замисли ситуација дека некоја мајка го мие гзот на детето од фонтаната каде што претходно 3 кучиња пиеле вода и доаѓаш ти на ред ( претходно ја гледаш цела ситуација) - ај најискрено кажи си дали ке се напиеш вода???
Не се побивам ни најмалку, ако можеш да посочиш во кој дел сум контрадикторна, ама со цитати.
И да, ќе се напијам вода, се додека гомната не ги остави внатре во фонтаната и не ја измачка цела фонтана со гомна.
А не може јас да бидам единствената будала, не, не може. Посебно што навистина се грижам за тоа како се однесувам во јавност, а преку такво ми е.
--- надополнето: 13 јули 2012 во 01:06 ---
Не зависи ни од мене.
Како што реков, можеш да земеш со себе некој мал сад и во него на кучето да му наполниш вода од фонтаната. Сепак треба да ги почитуваш и луѓето, има некои гадливи што се, но и општо не е во ред. Плус и кучето ќе си пие во својата природна положба:)
И јас сум гадлива на детски гомна, никој не мисли на мене :(
Реципроцитет е тоа. Секогаш сум го шетала кучето со маска, ама во последно време почнаа многу ,,загрижени мајчиња,, да ме замараат дека било опасно (а како е опасно кога поглед не трга од мене, со маска и ланец на него, не знам), па почнав без маска да го шетам. Вака од далеку само си ,,ццкаат,, барем не ме замараат, и раат сум.

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.982
:pos::pos::pos:
Даа да сигурен сум дека ќе се напиеш хахаха

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.795
Поени од реакции
8.818
Тоа дека баш СИТЕ кучиња ги храниш и ги поиш не верувам ...исто ко што не верувам дека стално (мада мислам ич) го собираш изметот позади твоето куче али ај тоа е друг муабет ....

Тука се прави споредба КУЧЕ (животиња) со ЧОВЕК (како ТЕБЕ ..)

Што не ти е јасно !?

И најИСКРЕНО не можам да поверувам дека човек може да биде *заштитник* на животните а да не ги сака и цени ЛУЃЕТО прво и основно.

ае .

пс: Не сум се фалел уопште ...
ппс: Get a room.

Абе колку ти ми веруваш, важно ми е што да ти кажам.
А за мојот сексуален живот не се грижи, загарантирано го имам повеќе од тебе.

П.С. Од кај знаеш дека јас не ги сакам луѓето??? Хахаха, каков лик еј.
--- надополнето: 13 јули 2012 во 01:07 ---
:pos::pos::pos:
Не сум гадлива, јебига.

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.982
Не се побивам ни најмалку, ако можеш да посочиш во кој дел сум контрадикторна, ама со цитати.
И да, ќе се напијам вода, се додека гомната не ги остави
--- надополнето: 13 јули 2012 во 01:06 ---

Иначе ете кај се побиваш :)

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Абе колку ти ми веруваш, важно ми е што да ти кажам.
А за мојот сексуален живот не се грижи, загарантирано го имам повеќе од тебе.
--- надополнето: 13 јули 2012 во 01:07 ---

Не сум гадлива, јебига.

И да го имаш ...ме боли таквото ...за болдираниов дел што правиме ?

пс: Ја нигде не спомнав секс ....а и ме заболе - најсериозно :)

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.795
Поени од реакции
8.818
Иначе ете кај се побиваш :)
Па се додека не ги оставаат ТУКА гомната, каков проблем имам? Немам, убаво си кажав, и ич не е контрадикторно. Нека си завршат работа, нека исчистат зад себе, и немам никаков проблем, никаде :)
--- надополнето: 13 јули 2012 во 01:10 ---
И да го имаш ...ме боли таквото ...за болдираниов дел што правиме ?

пс: Ја нигде не спомнав секс ....а и ме заболе - најсериозно :)
Одговорено ти е за болдираниот текст.
Ај сеа иди напиј се во селската кафана на некоја нова глупа шабанска песна, утре не заборавај да гледаш реприза по 10 пати на Полат, и кажи и на девојка ти ,,мрш дрољо во кујна,,.
Што се напињаш?
Ме боли уво, јас пак ќе правам онака како ми е убаво, без оглед на твоите болдови и дрнкања по тастатура :)

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Не сум гадлива, јебига.
замисли ситуација дека некоја мајка го мие гзот на детето од фонтаната каде што претходно 3 кучиња пиеле вода и доаѓаш ти на ред ( претходно ја гледаш цела ситуација) - ај најискрено кажи си дали ке се напиеш вода???

Реципроцитет е тоа. Секогаш сум го шетала кучето со маска, ама во последно време почнаа многу ,,загрижени мајчиња,, да ме замараат дека било опасно (а како е опасно кога поглед не трга од мене, со маска и ланец на него, не знам), па почнав без маска да го шетам. Вака од далеку само си ,,ццкаат,, барем не ме замараат, и раат сум.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Па се додека не ги оставаат ТУКА гомната, каков проблем имам? Немам, убаво си кажав, и ич не е контрадикторно. Нека си завршат работа, нека исчистат зад себе, и немам никаков проблем, никаде :)
--- надополнето: 13 јули 2012 во 01:10 ---

Одговорено ти е за болдираниот текст.
Ај сеа иди напиј се во селската кафана на некоја нова глупа шабанска песна, утре не заборавај да гледаш реприза по 10 пати на Полат, и кажи и на девојка ти ,,мрш дрољо во кујна,,.
Што се напињаш?
Ме боли уво, јас пак ќе правам онака како ми е убаво, без оглед на твоите болдови и дрнкања по тастатура :)

Па не ми одговори ....Како тоа мразиш луѓе а сакаш кучиња ?

Или мразиш само цигани и уличари пошо смрдат ...а па твоето куче исто такво било ...

:oops:

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.795
Поени од реакции
8.818
Мораш да разграничиш сарказам од сериозен муабет, :)
--- надополнето: 13 јули 2012 во 01:16 ---
Па не ми одговори ....Како тоа мразиш луѓе а сакаш кучиња ?

Или мразиш само цигани и уличари пошо смрдат ...а па твоето куче исто такво било ...

:oops:
Јас не мразам луѓе, и тоа никаде не сум го кажала. Ако сум го кажала, молам цитат.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522

Јас не мразам луѓе, и тоа никаде не сум го кажала. Ако сум го кажала, молам цитат.
морам.... мораш и ти да си стоиш на својот став... или е црно или е бело... или виде дека некаде ја „уплеска“ работава па чекај сеа сарказам....

пума да не ме сватш погрешно ама некои работи не се ко ти или јас или некој друг ги замислува или па како што некој сака да биде... гледај малце реално на работите... не е реално и не е нормално куче и човек да пијат од иста фонтана...

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045

Дозволи ми да се поправам ...ти "сметаат" истите ...
--- надополнето: 13 јули 2012 во 01:19 ---
морам.... мораш и ти да си стоиш на својот став... или е црно или е бело... или виде дека некаде ја „уплеска“ работава па чекај сеа сарказам....

пума да не ме сватш погрешно ама некои работи не се ко ти или јас или некој друг ги замислува или па како што некој сака да биде... гледај малце реално на работите... не е реално и не е нормално куче и човек да пијат од иста фонтана...

Исто ко што не е нормално ЧОВЕК со КУЧЕ да се бања на исто место ....ама кој да сфати ...

O

Orion.

Гостин
Be the change you want to see in the world :)
Ако им контрираш ништо не правиш али јбг инатот владее со тебе

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.795
Поени од реакции
8.818

Јас не сум ,,уплескала,, ништо, колку и да сакаш така да биде.
Многу работи се ненормални на светот, а дефинитивно на врвот на листата не е каде пијат кучињата вода.
--- надополнето: 13 јули 2012 во 01:22 ---
Be the change you want to see in the world :)
Ако им контрираш ништо не правиш али јбг инатот владее со тебе
Не сум љубител на деца, не сакам да играм со нив, не сакам да ги слушам АМА ГИ ПОЧИТУВАМ.
НЕКУЛТУРА е во ресторан да дојде нечије дете на твоја маса и да те замара, и без оглед на тоа што е човечко суштество, НЕ Е КУЛТУРНО И ПОГРЕШНО Е.
Па не правам проблеми од ништо, ќе преживеам.

А додека мене ме малтретираат со глупости, према глупаците јас поголем глупак ќе бидам. Према фините, уште пофина.
--- надополнето: 13 јули 2012 во 01:22 ---
Дозволи ми да се поправам ...ти "сметаат" истите ...
--- надополнето: 13 јули 2012 во 01:19 ---

Исто ко што не е нормално ЧОВЕК со КУЧЕ да се бања на исто место ....ама кој да сфати ...
Каде ми сметаат луѓето, лебати? Што зборуваш, знаеш?

Kajgana Shop

На врв Bottom