Која неписменост ?
Се лупаш со глава у зид за да тераш инат на форумов и да бидеш у центар на пажња ...
Заостанати/а ДА , ако сметаш дека МИЛЕНИЧЕТО твое кое си го КУПИЛА од што ти било досадно/си била осамена/те откачил ебачот е повредно и има повеќе (па и исто) права од луѓето макар и цигани со кора на нога и којзнае каков мирис на мишка/што не да биле.
Тоа што сакаш кучиња не те прави светица ...сакам и јас - па што ?
Кои се вашите проблеми бе ? кои црни проблеми ? Тоа што 90% од луѓето што *Чуваат* кучиња уств. ги врзуваат по дворови и КУР не ги боли за нив дур не почнат да цвилат од глад/жед/потреба за празнење ??
Постовите не ти се на место и не си во право за 90% од реакциите ....и пак ќе кажам
Ако сметаш дека човечко битие треба да ги дели истите права колку едно обично милениче (што да е улично куче - нема пичката да те боли за него ...ама ај ....) имаш проблеми (некакви !)
Поздрав
Ај иди исплачи се, да си ме читал ти мене толку на форумов и да си ми обрнувал ,,пажња,, не би ги истрескал сите овие глупости.
Прво моето куче е посвоено од улица, второ, активист сум за права на животните, и ги појам и хранам сите улични кучиња што ги гледам, и да, ме боли за нив и тоа многу, многу повеќе од што можеш ти да замислиш, ме боли и за оние врзаните во двор на 50 степени, и не знам од каде заклучи дека ме боли само за моето ,,расно,, куче.
Проблеми моментално немам никакви, освен што да правам вечер не знам, ама тоа нема врска со темата, а и не би ти побарала тебе помош секако
--- надополнето: 13 јули 2012 во 00:54 ---
ама добро објасни ми зашто одиш контра 80% на форумов? која е поентата ? терање инат? ако е тоа морам да ти признаам дека добро напредуваш.
викаш дека ако кучето ти се посере некаде ти го земаш изметот и го фрлаш? - искрено не дека ти верувам ама ајде да речеме дека е така.. колку посто од другите го прават тоа? може д ги изброиме на прсти нели?
јавно укажуваш дека несакаш да седиш никаде у гомна така? и некои други јавно укажуваат дека несакаат да пијат лиги од кучиња по фонтани кои се наменети за луѓе.
друго - каде виде ти „нељубители на кучиња“ ? барем јас никаде не реков дека несакам кучиња...
не ти е гајле што кучето ти пие вода од фонтана? - ако толку ги сакаш кучињата и имаш култура како што кажуваш зашто не се погрижиш и за едните и за другите подеднакво? не е тешко. земи една тацна или нешто во што ке може да му наполниш вода на кучето па наместо од фонтана да лиже сиипи му во тацната - ем кучето ке се напие вода ем нема да лиже фонтана ем нема никој ништо да ти рече.
Моето куче до сега нема пиено од фонтана, од сега ќе почне, неколку пати тоа го нагласив. Носам негово тањирче најчесто, а ако не носам, пие од шахтичката.
Но тоа ќе се промени, зашто јас не сакам да седам во гомна, а некој не се поправа во однесувањето, зошто само јас да се жртвувам?
Не можам да коментирам за другите, и јас се расправам за истото, дали биле сопственици на кучиња или родители, гомно е гомно, и не му е место на трева, тротоар, улица.
--- надополнето: 13 јули 2012 во 00:55 ---
Па затоа реков ''кога би било во ред кучињата да пијат од човечките фонтани, не би постоеле кучешки фонтани''
А дека се потребни и кај нас, да се согласувам. Ама ние сме зафатени со садење на врби во Вардар и монтирање на златни огради
Не зависи тоа од мене. Ние имаме сериозен проблем, а во Скопје е 50 степени.
Ако моето куче е пред дехидрирање, уво не ми е чуе дали некој се гади.
Исто така, ако на некое дете газот му е црвен, а нема родителот марамици при себе, ништо толку страшно не е ако го ,,среди,, на брзинка. Подобро тоа, него инфекција.
--- надополнето: 13 јули 2012 во 00:57 ---
Не чуваат кучиња сите како тебе..
Камо среќа да го чува онака како што се фали... ебате љубителот, да му цркне кучето ако треба, ама нема вода да му даде од фонтана......
страшно, страшно.