Ај иди исплачи се, да си ме читал ти мене толку на форумов и да си ми обрнувал ,,пажња,, не би ги истрескал сите овие глупости.
Прво моето куче е посвоено од улица, второ, активист сум за права на животните, и ги појам и хранам сите улични кучиња што ги гледам, и да, ме боли за нив и тоа многу, многу повеќе од што можеш ти да замислиш, ме боли и за оние врзаните во двор на 50 степени, и не знам од каде заклучи дека ме боли само за моето ,,расно,, куче.
Проблеми моментално немам никакви, освен што да правам вечер не знам, ама тоа нема врска со темата, а и не би ти побарала тебе помош секако
--- надополнето: 13 јули 2012 во 00:54 ---
Моето куче до сега нема пиено од фонтана, од сега ќе почне, неколку пати тоа го нагласив. Носам негово тањирче најчесто, а ако не носам, пие од шахтичката.
Но тоа ќе се промени, зашто јас не сакам да седам во гомна, а некој не се поправа во однесувањето, зошто само јас да се жртвувам?
Не можам да коментирам за другите, и јас се расправам за истото, дали биле сопственици на кучиња или родители, гомно е гомно, и не му е место на трева, тротоар, улица.
--- надополнето: 13 јули 2012 во 00:55 ---
Не зависи тоа од мене. Ние имаме сериозен проблем, а во Скопје е 50 степени.
Ако моето куче е пред дехидрирање, уво не ми е чуе дали некој се гади.
Исто така, ако на некое дете газот му е црвен, а нема родителот марамици при себе, ништо толку страшно не е ако го ,,среди,, на брзинка.
Подобро тоа, него инфекција.
--- надополнето: 13 јули 2012 во 00:57 ---
Камо среќа да го чува онака како што се фали... ебате љубителот, да му цркне кучето ако треба, ама нема вода да му даде од фонтана......
страшно, страшно.