Прашања и одговори

Член од
17 мај 2012
Мислења
14
Поени од реакции
4
луѓе ај ако има некој прашања економија и право на европска унија за на правен нека ми прати stojanova_verce@hotmail.com фала однапред итно ми е потребно :(:(:(

Biljbilj08

1987
Член од
19 ноември 2011
Мислења
698
Поени од реакции
312
Некој да не знае кога мозам да се префрлам во друго средно... дали по зимање на сведетелството или мозе и кога се уписите за во средно?
--- надополнето: 13 јуни 2012 во 23:00 ---
Некој да не знае кога мозам да се префрлам во друго средно... дали по зимање на сведетелството или мозе и кога се уписите за во средно?

Петра П.

насмевка
Член од
16 јануари 2008
Мислења
2.724
Поени од реакции
6.297
Дечки едно прашање. Разгледував за тоа кои документи се потребни за запишување на факултет и и во нив спаѓа и :
  • договор за вработување на неопределено време, или доказ дека најмалку 5 години се пријавуваат во Агенцијата за вработување.
Дали некој знај каков документ е ова и дали се однесува на студентот или пак на родителите/старателите?

Член од
19 јуни 2012
Мислења
2
Поени од реакции
0
Дечки, ова лето ќе одам за Швајцарија, па сакам да ве прашам дали знае некој како може да извадам интернационална студентска картичка, да ми биде потврда дека сум студент, за да имам попусти на пример во музеј, на концерти итн.

Член од
18 ноември 2010
Мислења
194
Поени од реакции
101
--- надополнето: 13 јуни 2012 во 23:00 ---
Кога ќе земеш сведителство,ќе кажеш не сакам повеќе овде да учам и ќе ти дадат документите да се префрлиш.

Член од
2 јуни 2012
Мислења
119
Поени од реакции
19
Луѓе ај ако може мала помош.Ги имам изгубено сведителствата од I и II година.Сигурно имало некој со вакво искуство па ако може да ми објасни каде треба точно да се обратам и одам.за да ми издадат дупликати....Благодарам

Biljbilj08

1987
Член од
19 ноември 2011
Мислења
698
Поени од реакции
312
Кај мене е сличен проблемот, гел имам истурено врз сведителствата и цели се ушмрњани а треба да се префрлам во друго средно:(

Amaterasu

123123113
Член од
17 април 2012
Мислења
1.208
Поени од реакции
1.239
Луѓе ај ако може мала помош.Ги имам изгубено сведителствата од I и II година.Сигурно имало некој со вакво искуство па ако може да ми објасни каде треба точно да се обратам и одам.за да ми издадат дупликати....Благодарам
Oбрати се до училиштето кое ти ги издало тие сведителстава... само тие можат да ти направат копија.

Epics™

Академски граѓанин
Член од
29 септември 2011
Мислења
1.590
Поени од реакции
3.891
Ајде да ве замолам доколку не ви е проблем да ми кажете кои документи се потребни за упис на економски факултет и во пријавата дали може повеќе смерови да се набројат ?

Ви благодарам однапред.
--- надополнето: 14 јули 2012 во 02:15 ---
Треба да објавиш во службен весник.
Па после нови да вадиш.

Член од
14 јули 2012
Мислења
27
Поени од реакции
1
zdravo!
edno prasanje..sakam da prodolzam da go ucam fakultetot po opsta medecina..no ne znam kolku e priznat vo stranstvo pa bi sakal nekoj da me informira podobro i ushte edno..za fakultetot vo bugarija dali e podobar od nasiot..fala unapred

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
А мора да се направи таму акаунт и со тоа бројче да поднесам пријава или може и без тоа директно на 16ти август да ги однесам документите ?

Ајде да ве замолам доколку не ви е проблем да ми кажете кои документи се потребни за упис на економски факултет и во пријавата дали може повеќе смерови да се набројат ?

Ви благодарам однапред.
Провери овде

Член од
20 февруари 2010
Мислења
21
Поени од реакции
3
Зраво. Ми треба помош за тоа како, кога да апплицирам на универзитет во странство. Наредната година започнувам 4-та година во Америка, така што би сакал помош за горе наведеното прашање бидејки знам дека за на универзитет се апплицира кога ке завршиш трета, што значи дека јас само што ке одам треба да апплицирам, бидејки јас сум средно во медицина, но и дефинитивно ппланирам тоа да продолжам, а медицинските факултети се ептен скапи некаде 30-50 илјади долари за година сакам да апплицирам за стипендија. ПОМОШ. И ок знам дека треба да си отворам на страниците на универзитетите, отворив, но на некои има објаснето, а пак на некои нема, но на повекето има објаснето за тоа како да се запишеш, но не и како да добиеш стипендија, па ако има некој искуство или знае ве молам да ми одоворите, зошто стварно ми е важно, иначе јас планирам да апплицирам на повеке факултети, но дединитивно би сакал да апплицирам на Оксфорд, Хардвар, Колумбија, Кембриџ, како и да гледаш ме интересираат најаките факултети на светот, а и не спомнав факултетот може да е и во Англија, а не само во Америка, но може и вие нешто да ми ппрдложите, стварно ке ми помогнете.
ФАЛА ОДНАПРЕД
--- надополнето: 15 јули 2012 во 13:29 ---
Зраво. Ми треба помош за тоа како, кога да апплицирам на универзитет во странство. Наредната година започнувам 4-та година во Америка, така што би сакал помош за горе наведеното прашање бидејки знам дека за на универзитет се апплицира кога ке завршиш трета, што значи дека јас само што ке одам треба да апплицирам, бидејки јас сум средно во медицина, но и дефинитивно ппланирам тоа да продолжам, а медицинските факултети се ептен скапи некаде 30-50 илјади долари за година сакам да апплицирам за стипендија. ПОМОШ. И ок знам дека треба да си отворам на страниците на универзитетите, отворив, но на некои има објаснето, а пак на некои нема, но на повекето има објаснето за тоа како да се запишеш, но не и како да добиеш стипендија, па ако има некој искуство или знае ве молам да ми одоворите, зошто стварно ми е важно, иначе јас планирам да апплицирам на повеке факултети, но дединитивно би сакал да апплицирам на Оксфорд, Хардвар, Колумбија, Кембриџ, како и да гледаш ме интересираат најаките факултети на светот, а и не спомнав факултетот може да е и во Англија, а не само во Америка, но може и вие нешто да ми ппрдложите, стварно ке ми помогнете.
ФАЛА ОДНАПРЕД

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Јас ќе бидам прва година факултет од септември, и планираме со уште двајцата цимери да бараме стан после 5 август, што мислите дали е касно или не? Некои барат дури подоцна, но ми е страв да не не се најде соодветен во тој период. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom