Фан Клуб: Пелистер

Член од
10 декември 2010
Мислења
110
Поени од реакции
63
Пелистер-Новаци 2-0....
Ех да е помоќен Пелистер,каква битолска репрезентација би составилe би имале тим и за во групите на ЛШ....Пачовски,Владица,Новевски,Степановски М и К,Стефан Спировски ,Маневски ,Мирко Ивановски,Мацата и плус некое ѓупче за средина некое квалитетно(како миранда).Наши деца ги имаме штета (за новевски малце ја претерав ама ете на залез на кариера е зошто еден ден да не) :)

Член од
28 септември 2011
Мислења
751
Поени од реакции
1.100
не можи прилеп и струмица за уефа - само скопје и куманово

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.436
Поени од реакции
8.561
Пелистер-Новаци 2-0....
Ех да е помоќен Пелистер,каква битолска репрезентација би составилe би имале тим и за во групите на ЛШ....Пачовски,Владица,Новевски,Степановски М и К,Стефан Спировски ,Маневски ,Мирко Ивановски,Мацата и плус некое ѓупче за средина некое квалитетно(како миранда).Наши деца ги имаме штета (за новевски малце ја претерав ама ете на залез на кариера е зошто еден ден да не) :)
Па и сега не сме лоши само двајца "странци" имаме лескароски од охрид и сега овај павлов другите се сите наши деца инаку гледам си ги заборавил сите од металург миле петковски љамчевски браќата и тој малиот шо го имаа дадено на локомотива на позајмица па бујче па ничето исто и голмани ќе имаме пашовски па илче има многу гарант некој ќе заборавиме :D
Инаку беше денес ?те бендиса како одиграа ?разбрав дека вторто иако по комбиниран состав подобро изиграле децата и сите играчи добиле шанса па дури и тројцата голмани :PДва пати денот има тренизи тимот од кои сабајле кондициони и во фитнес а поручек работа со топка и тактички дел
Стручниот штаб е појачан освен Горазд Михајлов негови помошници се Кире Стеријов и Зоран Штеријовски и тренер на голманите остана Сашо Петровски
--- надополнето: 11 јули 2012 во 21:48 ---
ps.стрелецот на вториот гол денес е Никола Марковски играч кој неколку денови е на проба во Пелистер детето е од ц.кравари и играл во 2 лига во грција ама за кој клуб играл и дали бил порано кај нас не знам па ако има некој некоја информација нека пиши !

Член од
10 декември 2010
Мислења
110
Поени од реакции
63
Не ги заборајв брат,туку намерно не ги спомнав оти искрено мислам дека не се иста класа со тие шо ги спомнав погоре,иначе не бев денес не бев во можност штом разберам нешто ново ке пишам.

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
Тргна машината наречена Пелистер. :vozbud:
Да се земи Никола Марковски и Главевски да го донесат оти со Чаки во нападот ништо не прајме.
Павлов, па детето е ЅВЕР ! Висок, снажен, брз, одлична техника со топка и борбен. Тешко ќе му биди на Горазд да одлучи кој да игра средина. Јас мислам дека Павлов и Велјановски ќе ги игра ама има време, ќе видиме.
Со носењето на Лескаровски, Т. Магловски мислам дека ќе се врати на позицијата која ја играше во кадети, заден везен. Денес првото играше штопер заедно со Лескаровски, а второто играше заден везен. Шалевски и Драгаро играја штопери второто.

п.с. Шо се случва со Драганчо? Го нема. Да не е повреден или пак да не си замина?

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
Конечно фатив некоја минута од новата сезона:) ...
Баш за голојте...
Од то шо го видов сум претежно задоволен,на прв поглед ми делуваа доста добро,иако со комбиниран тим,и се играше на жешко време,сепак не е лошо за почеток,добро е шо не ја ТИНКАТ МНОГУ ТОПКАТА:D..
Едноставно по земја,полека но сигурно,таа треба да биди физиономијата на Пелистер,карактеристика на познатата битолска школа........
Да се уиграме малце и се ќе биди добро....
Од то шо го видов,најмногу впечаток ми остај Лапачо,шо ќе беше бе сила онај чоек:drk:...
Многу млади играчи можат вода да му носат и да се угледаат на него...
Миленковски можи да игра лево крило,така играа денес,па можат да бидат добар тандем,плус тука е да помогни и Кире Степановски,да не го заборам и Руте,ќе имаме страшна лева страна....можеби една од најсилните во лигата:X3:...
Новаци ме изненади,се држеа доста добро...
Ко влегов според играта си реков е 3,4-0 за нас,и ко гоп дадовме првиот гол прашвам колку е резулатото ми викат едни постари луѓе 1-0:eek:...
Имаа доста можности за контри на 1-0 резултат,но брзоплетоста,и себичноста си го стори своето......
Сепак ќе имаат шо да кажат во втора лига,не се лоши....
Го зеле Бојата во задна линија:vozbud:
Сеа со кој играме наредно?
И дали ќе се оди на припреми негде надвор?
Ако не се лажам,мислам дека нема да одат,ќе се продолжи со припреми во Битола.и ќе играат само некои пријателски со екипи кои ќе се подготвуваат во Охрид....:unsure:
А и нема време со оглед дека за околу 25 дена почнува лигата....

Z

ziko bt

Гостин
Изгледа по нови правила неможи да се играт утакмици во Прилеп и Струмица,пошто нема аеродром во близина на 100км или така нешто,пошто ако можеше Пелистер пред 3-4 години да игра во Прилеп невервам дека од управата би се нафатила да има 3-4 пати поголеми трошоци само за да игра на Градски во Скопје...

Член од
17 ноември 2011
Мислења
887
Поени од реакции
360
треба сериозно да се свати работата како од играчите така и од навивачите,да се надополни она шо е изгубено на трибините..се да биди како шо треба,исто и медиумите да обрнат поќе внимание на фудбалот,да се изгради добар тим и да се претендира за првите високи места на табелата...ајде се ближи почетокот на новата сезона па ќе видиме како ќе стојат работите

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
Инаку имаше доста луѓе вчера на трибина како за пријателски натпревар. То е, малку треба за да се вратат сите на стадион

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.071
Поени од реакции
74.758
Па што се жалите бе ракометот не идел, еве гледам фудбалот доста солиден ке ви биде :) Што може овој тим на Пелистер во новата сезона ? http://balkan-sport.net/2012/07/pelister-doveo-sest-pojacanja/
Нема голем квалитет оваа сезона...
Т.е. слично како и минатите години неколку тима ќе отскокнуваат (Вардар и Металург пресд се според мене) а другиве се тука некаде. Според мене комотно можам да кажам дека Пелистер би можел да се бори за Европа, заедно со Брегалница и Ренова кои се за нијанса појаки. Другиве екипи сите ќе се борат за опстанок.

Kajgana Shop

На врв Bottom