Што е религија?

• Креатор на темата Само Човек
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
7 јуни 2012
Мислења
214
Поени од реакции
6
Религија е традиција којашто ја крепи неавтентичната Вера. На пример, планетата Земја го има противастероидниот ~ 95%-нтиот заштитник планетата Јупитер. Астрифизичарите знаат за таа „процентна традиција“, но (воглавно) не се религиозни или верници (иако Јупитер го навикале така поради древниот врвен бог).

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
Религија е традиција којашто ја крепи неавтентичната Вера. На пример, планетата Земја го има противастероидниот ~ 95%-нтиот заштитник планетата Јупитер. Астрифизичарите знаат за таа „процентна традиција“, но (воглавно) не се религиозни или верници (иако Јупитер го навикале така поради древниот врвен бог).

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Малку си грешка кога станува збор за астрономијава. Нептун и Уран играат далеку поголема заштитничка улога зошто се први на удар на комети и астероиди, плус и едни од гасовитите џинови. Јупитер тоа што ќе остане и успее да ги премине Нептун и Уран како бариери го конзумира. Нема врска со процентуално заштитнички коефициент.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Se shto e duhovno = religija.
Bez razlika dali ova se svigja na amaterskite ateisti.

Член од
17 јануари 2012
Мислења
1.044
Поени од реакции
644

Ова за кое првество станува збор, не за друго да знаеме во која лига играме моментално прва,втора итн. Исто да знаеме уште колку треба да се подобруваме за да стигнеме до прва лига. Сепак како што ке идеме погоре повеке спонзори повеке пари и оп прва лига.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Ова за кое првество станува збор, не за друго да знаеме во која лига играме моментално прва,втора итн. Исто да знаеме уште колку треба да се подобруваме за да стигнеме до прва лига. Сепак како што ке идеме погоре повеке спонзори повеке пари и оп прва лига.
Serie A....amateri ne igraat vo prva liga.
I toa le ne vi e jasno?
Ateistite samo podmladok trebe da praat....i da izedat ushte mnogu furno leb za vo serie A

Член од
17 јануари 2012
Мислења
1.044
Поени од реакции
644
Serie A....amateri ne igraat vo prva liga.
I toa le ne vi e jasno?
Ateistite samo podmladok trebe da praat....i da izedat ushte mnogu furno leb za vo serie A
Абе тоа ми е јасно. Ама аматерски има повеке лиги. Конкретно во Сериа А аматерски трета и четврта регионална па затоа прашувам во која.

Член од
13 март 2011
Мислења
2.281
Поени од реакции
2.001
Во текот на создавањето на македонскиот јазик и кирилицата, овие нашиве просветители помош барале во духовното.И кога успеале се заблагодарувале на нешто што не постои но тие сепак верувале во тоа. Можам да речам дека биле "слепи", но според нив со духовниот развој тие ја постигнале целта.

И сега ти неможеш ни да го испочитуваш тоа за да пишуваш кирилица? Па си нашол да зборуваш за атеисти и аматери.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Во текот на создавањето на македонскиот јазик и кирилицата, овие нашиве просветители помош барале во духовното.И кога успеале се заблагодарувале на нешто што не постои но тие сепак верувале во тоа. Можам да речам дека биле "слепи", но според нив со духовниот развој тие ја постигнале целта.

И сега ти неможеш ни да го испочитуваш тоа за да пишуваш кирилица? Па си нашол да зборуваш за атеисти и аматери.
Ne me citaj be brat....ne sum ti stavil nosh na shija...
Ima opcija da se ignorira nekoj koj ne saka da se cita...iskoristi ja

Член од
22 октомври 2011
Мислења
404
Поени од реакции
115
Верата е внатрешно, субјективно доживување на нешто во што не се сомнева (ма што и да е тоа).

Религијата е надворешна манифестација ( спроведување) на внатрешната вера.Значи религијата е отелотворение на верата.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
277
Поени од реакции
29
Прашањето е: ШТО Е РЕЛИГИЈА?

Е ова е РЕЛИГИЈА:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom