Што е религија?

• Креатор на темата Креатор на темата Само Човек
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Религија е традиција којашто ја крепи неавтентичната Вера. На пример, планетата Земја го има противастероидниот ~ 95%-нтиот заштитник планетата Јупитер. Астрифизичарите знаат за таа „процентна традиција“, но (воглавно) не се религиозни или верници (иако Јупитер го навикале така поради древниот врвен бог).

Религија е традиција којашто ја крепи неавтентичната Вера. На пример, планетата Земја го има противастероидниот ~ 95%-нтиот заштитник планетата Јупитер. Астрифизичарите знаат за таа „процентна традиција“, но (воглавно) не се религиозни или верници (иако Јупитер го навикале така поради древниот врвен бог).

17407543379.jpg

Малку си грешка кога станува збор за астрономијава. Нептун и Уран играат далеку поголема заштитничка улога зошто се први на удар на комети и астероиди, плус и едни од гасовитите џинови. Јупитер тоа што ќе остане и успее да ги премине Нептун и Уран како бариери го конзумира. Нема врска со процентуално заштитнички коефициент.

Se shto e duhovno = religija.
Bez razlika dali ova se svigja na amaterskite ateisti.

Ова за кое првество станува збор, не за друго да знаеме во која лига играме моментално прва,втора итн. Исто да знаеме уште колку треба да се подобруваме за да стигнеме до прва лига. Сепак како што ке идеме погоре повеке спонзори повеке пари и оп прва лига.

Ова за кое првество станува збор, не за друго да знаеме во која лига играме моментално прва,втора итн. Исто да знаеме уште колку треба да се подобруваме за да стигнеме до прва лига. Сепак како што ке идеме погоре повеке спонзори повеке пари и оп прва лига.
Serie A....amateri ne igraat vo prva liga.
I toa le ne vi e jasno?
Ateistite samo podmladok trebe da praat....i da izedat ushte mnogu furno leb za vo serie A

Serie A....amateri ne igraat vo prva liga.
I toa le ne vi e jasno?
Ateistite samo podmladok trebe da praat....i da izedat ushte mnogu furno leb za vo serie A

Абе тоа ми е јасно. Ама аматерски има повеке лиги. Конкретно во Сериа А аматерски трета и четврта регионална па затоа прашувам во која.

Во текот на создавањето на македонскиот јазик и кирилицата, овие нашиве просветители помош барале во духовното.И кога успеале се заблагодарувале на нешто што не постои но тие сепак верувале во тоа. Можам да речам дека биле "слепи", но според нив со духовниот развој тие ја постигнале целта.

И сега ти неможеш ни да го испочитуваш тоа за да пишуваш кирилица? Па си нашол да зборуваш за атеисти и аматери.

Во текот на создавањето на македонскиот јазик и кирилицата, овие нашиве просветители помош барале во духовното.И кога успеале се заблагодарувале на нешто што не постои но тие сепак верувале во тоа. Можам да речам дека биле "слепи", но според нив со духовниот развој тие ја постигнале целта.

И сега ти неможеш ни да го испочитуваш тоа за да пишуваш кирилица? Па си нашол да зборуваш за атеисти и аматери.
Ne me citaj be brat....ne sum ti stavil nosh na shija...
Ima opcija da se ignorira nekoj koj ne saka da se cita...iskoristi ja

Верата е внатрешно, субјективно доживување на нешто во што не се сомнева (ма што и да е тоа).

Религијата е надворешна манифестација ( спроведување) на внатрешната вера.Значи религијата е отелотворение на верата.

Прашањето е: ШТО Е РЕЛИГИЈА?

Е ова е РЕЛИГИЈА:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom