Македонско фудбалско првенство 2012/2013

Кој ќе биде новиот шампион?

• Вкупно гласачи
    325
Статус
Затворена за нови мислења.

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
Ова не се простува...ќе има многу нешта да ги расчистиме со управата! А што се однесува до мене и со играчите, кој кур се согласуваат да наместат. Добро знам дека се работи за пари ама у гз ќе им ги пикнеме тие пари!!

Само се надевам УЕФА нема да започне истрага!!
Како да не започни бе не заебавај. Мора да започни и тоа во најбрз можен рок и максимално да се казнат луѓето во управата, фудбалерите и целиот клуб !

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Ливчето од Мак. кладилница не е никаков доказ дека е наместена утакмица, секогаш има „будали“ што со срце чекаат вакви натпревари.

Али головите и те како се гледа дека се пуштени и дека е наместена утакмицата. Тие што ја наместиле, убаво заработиле, али не во Македонија ;)
Точно, кога излезе тикетот од македонската кладилница немораше да значи дека е наместена. Ама денеска излегоа и уплати од други кладилници во странство, како и сликата што беше ставена погоре од предлогот на некој турски портал Шкендија да се игра 2 во 1. Па згора на тоа кога ќе се погледнат и головите, може да се види дека ова е апла наместена утакмица.
УЕФА може нема да реагира, ама ако реагира верујте дека Шкендија ќе изеде голема казна, а тогаш џабе ќе им биде и да го избркаат раководството и играчите.

Член од
5 декември 2010
Мислења
700
Поени од реакции
157
Јас се надевам дека ЕКСПРЕСНО ќе реагира и ќе ве казни, така што ќе заборавите фудбалот како изгледа!!!
Незнам што се палите да реаѓираат одма.Кога нема само они да го јадат туку цела македонија.Ќе ни удрат забрана 5 години во европски турнири и ајде сеа сите да го јадеме ;)

Член од
14 март 2010
Мислења
16.939
Поени од реакции
16.238
Незнам што се палите да реаѓираат одма.Кога нема само они да го јадат туку цела македонија.Ќе ни удрат забрана 5 години во европски турнири и ајде сеа сите да го јадеме ;)
Па нека ни удрат, и така и овака нема ништо да загуби Македонскиот фудбал, дури може и да добие од таа ситуација.
Барем нема да ги глеаме како се влечат по терен како некои желки и како првпат да играат фудбал во животот и тоа против аматерски екипи од Малта, Андора и Сан Марино.

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.423
Поени од реакции
16.713
Исто како што цела Македонија го јадеше со Победа, или цела Италија со Јувентус и остали ;)

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
Па кога не знајме шо е то фер плеј и ја искористуваме секоја можна ситуација само да имаме некаква корист од нешто што на некој друг би му направило лошо заслужваме забрана.
А не гледам причина зошто да ја казнат цела Македонија кога Шкендија мести утакмица, а не Македонија или пак ФФМ му ја мести.

M

MrzaRules

Гостин
Нека удрат бе, кој кур ги тераше да се палат како млади мајмуни кога им го извлекоа противникот, го нарекуваа "аматерски тим", и на крајот си ја наместија со тој аматерски тим...епа нека го јадат.

A

Ali Pasha

Гостин
Тешко е да се докаже дека имало намешталка, па можеби ќе се извлечат.
Ама и да имало и да немало (да изгубиш од аматери), срамот и дамката останува на клубот:mad: .

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
Барем нема да прават гужви и нереди низ град!

Член од
7 јуни 2011
Мислења
4.293
Поени од реакции
3.328
Teska i strasna rabota...Uefa ako reagira Skendija naebala gadno...Mi mirisa na slucajot Pobeda...Mozebi nema odma da pokrenat postapka i vednas da gi kaznat no poleka poleka ne im bega barem ja take mislim...No najprvo kazna treba da ima od strana na nivnite navivaci ne deka davam maslo na oginot ama taka e...I sto e najsmesno mestele sto mestele pa na 2.5 koef. se dupliras a ovie mestele so 30.00 kvota e ova ti se vika imanje muda :rolleyes:

B

Beck's

Гостин
Itro rabotea mafijasite, prvoto x koeficient 5, i sea 20 koeficient toa ti e nekade ko chelsea sto zede za osvojuvanje na trofejot. Pa gi boli niv za gordosta ili plasmanot na klubot se da im ebam
--- надополнето: 11 јули 2012 во 21:53 ---
Itro rabotea mafijasite, prvoto x koeficient 5, i sea 20 koeficient toa ti e nekade ko chelsea sto zede za osvojuvanje na trofejot. Pa gi boli niv za gordosta ili plasmanot na klubot se da im ebam

Vetrence

...believe in yourself! :)
Член од
2 јули 2007
Мислења
7.469
Поени од реакции
676
Тешко е да се докаже дека имало намешталка, па можеби ќе се извлечат.
Ама и да имало и да немало (да изгубиш од аматери), срамот и дамката останува на клубот:mad: .

Зошто да биде тешко ?
1.Победа ја казнија после 4-5 години ако не се лажам излезе на виделина дека наместиле и тоа не со апла голови како овие на Шкендија.
2.Во последно време контролите на ФИФА и УЕФА за наместени натпревари за кладилниците земаат се поголем замав,се истражуваат мечеви не само од првите лиги туку и од пониските 2,3 лиги со цел да се намали тоа местење,а не па меч од УЕФА ЕВРОПА ЛИГАТА.
Ако се сеќавате кога играше Ѓорче со Черно море,беа под истрага али не јадеа казна пошто излегоа како невиновни.
http://www.netpress.com.mk/mk/vest.asp?id=18424&kategorija=7

Пред некој ден натпревар беше одложен поради соменение во 2 лига Норвешка. Така да малце тешко УЕФА да го остави случајов така. :)
http://www.sportmania.com.mk/fudbal/item/2299-natprevar-vo-norveska-odlozen-poradi-somnevanje-deka-e-namesten

Uli Hoeneß

Präsident
Член од
6 август 2010
Мислења
14.340
Поени од реакции
26.275
ke ima li prenos od metalurg ?
Со клуб од Малта да има пренос? Мислам дека дури и во 2-то коло кога ќе играат со полскиот Рух ќе нема пренос, ах тие македонските телевизии :facepalm:

Vetrence

...believe in yourself! :)
Член од
2 јули 2007
Мислења
7.469
Поени од реакции
676
Кај се сега дечките од тетово да кажат нешто .. кога зборев дека ќе заврши како повеќето шо завршија во 2-3 лига тие се противеа

http://ekipa.mk/News.aspx?newsId=9795

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom