Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

Biljbilj08

1987
Член од
19 ноември 2011
Мислења
698
Поени од реакции
312
Дали ми е добра исхранава, вака изгледа од прилика:

-сабајле пред тренинг 3јајца+200мл млеко или мусли со 400мл млеко
-после тренинг 200гр стек со ориз или туна конзерва+ориз
-после 3саати 400мл млеко
-после2ипол саати туна конзерва и 200мл млеко
-пред спиење 70-80гр урда+100мл млеко

Член од
27 април 2009
Мислења
2.482
Поени од реакции
1.669
Грубо напишано, вака би требало да изгледа, по 2-3 недели се забележуваат првите промени и по нив ќе знаеш дали си на добар пат или повторно ќе треба нови измени.
Јајцата да се варени или живи? И дали може да се вметне некаде млекото со несквик ?

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Јајцата да се варени или живи? И дали може да се вметне некаде млекото со несквик ?
Пожелно е варени. Млекото со несквик ќе го изоставиш некое време, доколку целта ти е да ја намалиш сегашната килажа.

Biljbilj08

1987
Член од
19 ноември 2011
Мислења
698
Поени од реакции
312
Ја глеам да избегавам да ги пиам живи но сепак ги пиам, бидејќи може некое јајце да има Салмонела(Ризик голем мила душа), поретко ги варам
--- надополнето: 5 јули 2012 во 15:06 ---
Дали ми е добра исхранава, вака изгледа од прилика:

-сабајле пред тренинг 3јајца+200мл млеко или мусли со 400мл млеко
-после тренинг 200гр стек со ориз или туна конзерва+ориз
-после 3саати 400мл млеко
-после2ипол саати туна конзерва и 200мл млеко
-пред спиење 70-80гр урда+100мл млеко
Ке ми каже ли некој?

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.897
Поени од реакции
11.198
Што мислите за конзумацијата на сардини во конзерва за време на дефиниција? Препорачливо е или не, маслото да се пие или да се истури?

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Што мислите за конзумацијата на сардини во конзерва за време на дефиниција? Препорачливо е или не, маслото да се пие или да се истури?
Ако се во маслиново, и ако ти се во склоп со предвидените калории секако дека да. Инаку да напоменам дека при диета баш мастите и ЈХ треба да се редуцираат.

Член од
25 март 2012
Мислења
508
Поени од реакции
130
@Myerszvinete za prosliot pat so ne vi pisav odma no bev mnogu zafaten.mozda ke vi tekne vi pobarav pomos okolu pokacuvanje na kilaza,znaci sakam da mi preporacate nekoj zdrav rezim na ishrana,moze i po nekoj protein(ne se razbiram vo ova).sakam da pokacam okolu 10-15kg za odredeno vreme pa potoa da vezbam,mislam na teretana,premnogu sum slabicok vo odnos kolku sum visok,64kg a visok 184cm.pusam edna kutija cigari dnevno.fala odnapred.cekam ogd.pozz

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
@Myerszvinete za prosliot pat so ne vi pisav odma no bev mnogu zafaten.mozda ke vi tekne vi pobarav pomos okolu pokacuvanje na kilaza,znaci sakam da mi preporacate nekoj zdrav rezim na ishrana,moze i po nekoj protein(ne se razbiram vo ova).sakam da pokacam okolu 10-15kg za odredeno vreme pa potoa da vezbam,mislam na teretana,premnogu sum slabicok vo odnos kolku sum visok,64kg a visok 184cm.pusam edna kutija cigari dnevno.fala odnapred.cekam ogd.pozz
Прво што мораш да направиш, е да почнеш да вежбаш, само на тој начин ќе качиш повеќе и квалитетно, одколку да не вежбаш и чекаш да качуваш килажа само од исхраната.

Цигарите ќе ги откажеш, со нив нема да успееш.

За исхрана, незнам колку можеш да одвоиш, но има на првата страна од темава една исхрана токму како за твојов случај, разлгледај ја, па пиши што можеш да имплементираш од неа.

Во твојов случај, гејнерот е добра опција, и тоа некој по "мрсен" како Мутант Масс (не е ни многу скап во поглед на дозите кои ги има)

S

Stef Bachatero

Гостин
Што мислите за амилозата во ген8?Дали е маркетиншки трик или подобра е од декстрозата?

Член од
12 март 2008
Мислења
1.055
Поени од реакции
758
Дечки ај помош. Од јануари до сеа симнав 20 кг. Од 112 дојдов до 90. Одам 4 до 5 пати неделно во теретана и возам точак 4,5 пати неделно. Јадам строго здраво. Зејтин, мрснотии и масти никако. Значи гледам да сум на зеленчук, овошје печено пилешко, варен ориз и компир итн. Значи строго здраво. И пак се стопирав. Не можам да симнам ни кило последниве месец ипол. Почињам да се нервирам. Дури и бројам калории и гледам да не сум над 2000 дневно. Негде одам до 1800,1700. Дајте чаре.

S

Stef Bachatero

Гостин
Дечки ај помош. Од јануари до сеа симнав 20 кг. Од 112 дојдов до 90. Одам 4 до 5 пати неделно во теретана и возам точак 4,5 пати неделно. Јадам строго здраво. Зејтин, мрснотии и масти никако. Значи гледам да сум на зеленчук, овошје печено пилешко, варен ориз и компир итн. Значи строго здраво. И пак се стопирав. Не можам да симнам ни кило последниве месец ипол. Почињам да се нервирам. Дури и бројам калории и гледам да не сум над 2000 дневно. Негде одам до 1800,1700. Дајте чаре.
Колку проценти јх/протеини/масти.Мора да зголемиш интензитетот на вежбите затоа што телото се адаптира.Треба да намалиш на јаглехидрати и наместо компир и ориз замени со леќа,грав,грашок,соја,наут :)

М

Мартин`

Гостин
Дајте предлог на некоја друга риба или друг начин на подготвување освен оние конзервите што се..
Ми се здосади и тешко ми е без леб да јадам риба во конзерва со масло тешка ми иде.. друг некој предлог ?

Biljbilj08

1987
Член од
19 ноември 2011
Мислења
698
Поени од реакции
312
Дајте предлог на некоја друга риба или друг начин на подготвување освен оние конзервите што се..
Ми се здосади и тешко ми е без леб да јадам риба во конзерва со масло тешка ми иде.. друг некој предлог ?
Ја рибата во конзерва ја јадам со кечап, колку да не ми биде сува а маслото го истурам пола и повише

П

Пепси_

Гостин
марула,врз марулата рибата и малце мајонез колку да лизга малце :D

Член од
26 јануари 2009
Мислења
7.581
Поени од реакции
6.300
Вежбам 4 пати неделно, се трудам колку што можам да јадам здрава храна. Исхраната ми се состои од пилешко, јајца, туна, шпагети, сирење, млеко, зденка, овошје, зеленчук... чат пат јадам и други работи кои не се препорачливи но многу ретко. Е сега проблемот ми е во тоа што повеќе ми се зголемува стомакот отколку мускулната маса. Некој совет ?

Kajgana Shop

На врв Bottom