зошто да нема па мора да бараат алтернативи како и да е , пак се во предност, овој васјук е добар играч но 33 год е ке видиме како ке биде , мене ме фака страв брзината на нивните играци во однос на нашата одбрана , ако игра вајс тешко нас
Нема што да теб фаќа страв, џабе напаѓачи ако нема кој да им дели топки. Со одењето на Брешан на Олимпијадата изгубија играч кој им е алфа и омега во тимот и за кој немаат замена. Овој Васјук две години е вон натпреварувачка форма а за репрезентацијата нема настап веќе 4 години. И да го земат ништо страшно. Они си имаат големи проблеми во офанвиниот дел од средината. А и напаѓачите не им се класични голгетери...
Само овие што се подефанвини играчи сите имаат топовски удари, али ваљда Захов ќе ги среди...
Одлично што првиот меч е кај нив. Како што кажав они немаат нешто многу информации за нас и бајаги не потценуваат. Дури не ни одсдаваат важност на нашиот меч, туку повеќе се насочени кон тоа дека челниците во Белорускиот фудбал правеле се за БАТЕ да ја изгуби титулата во Белорусија. Повеќе се загрижени дека во овој период на настапи во Европа и на ОИ можно е да го загубат лидерското место, отколку за нашиов двомеч...
Ако излеземе со 4 дефанзибви со двајца пивоти, еден напаѓач, еден во средина и две крила, мислам дека ќе биде добитна комбинација. Мора да ги сечеме уште во средина, пошто нема да имаат играчи кои ќе го поврзуваат средниот ред со напаѓачите. Да се удри ден пресинг уште на 40 метри од нашиот гол и да се проба со контри.
Оптимист сум и затоа што играта на поубави терени ни е далеку подобра. Остај што на нивниве во Македонија неможе една акција да се направи, видовме на пример против Дачиа колку добро изигравме...
Е сега прашање е колку нашиве се подготвени и физички спремни...