Општи дискусии за ТВ серии

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.329
Поени од реакции
15.588
Ја гледа некој втората сезона од Episodes да каже дали е добра?

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
98.2GB. Ама 2 фолдера се скроз празни BB и TBBT, додека АМ има само две епизоди ;)

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Не знаев каде да го постирам па еве овде. Моментално (за прв пат) ја гледам Will & Grace, да, не ја гледав порано бидејќи мислев дека е бледа копија на Friends. Но сега се валкам од смеа на епизодите, стигнав до трета сезона и планирам да ги изгледам сите осум. На оваа сцена премногу се смеев :) Џек и Карен се лудница :icon_lol:

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Само што ја почнав серијава - BOSS во главна улога е ѕверот од Frasier.
Kelsey Grammer !

Каква харизма има, мислам дека заслужува место во темата за подценети актери, во серијава е во многу по сериозна и сосема спротивна улога од оние во кои што сме навикнати да го гледаме. Како за пилот т.е. првата епизода ја одглуми многу добро и дадов шанса најмногу заради него, и сега за сега делува ветувачки!

Ми мириса на доста квалитетна серија, ќе ве известам натака дали вреди да се двои време за неа.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.684
Поени од реакции
34.193
Iceboy, сега шо правиме? Несака. :(

арно само епизода/две штиклирав :icon_lol:

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
На буткање ќе сака гарант :)

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
На оваа и го фатив окото на имбд http://www.imdb.com/title/tt1606375/.
Ја загледал некој серијата и збор-два за неа.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Само што ја почнав серијава - BOSS во главна улога е ѕверот од Frasier.
Kelsey Grammer !

Каква харизма има, мислам дека заслужува место во темата за подценети актери, во серијава е во многу по сериозна и сосема спротивна улога од оние во кои што сме навикнати да го гледаме. Како за пилот т.е. првата епизода ја одглуми многу добро и дадов шанса најмногу заради него, и сега за сега делува ветувачки!

Ми мириса на доста квалитетна серија, ќе ве известам натака дали вреди да се двои време за неа.
Ок, дефинивнo имате препорака од мене (y)

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314

Ја загледав The Newsroom и сега за сега сум hooked. После завршувањето на GoT, најдов нова серија поради која чекам да дојде недела. На кратко, серијата прикажува што се случува позади камерите во една американска телевизиска станица специјализирана за вести. Во центарот на приказната е Вил Мекевој, новинар кој се враќа на екраните по тримесечна рехабилитација, предизвикана од (не)професионален испад.

Креатор, продуцент и сценарист на серијата е Арон Соркин, познат по A Few Good Men, Social Network, West Wing и според мене одличната Studio 60 on the Sunset Strip. Малку и потсеќа на неа поради тоа што се занимава со збрките позади кулисите, и нормално, поради типичниот дијалогот. Токму дијалогот е најјаката страна на The Newsroom, начинот на кој ликовите комуницираат, брзината на интеракциите. Сето ова придонесува турбулентната работна средина да изгледа реално, а ликовите да личат на луѓе од секојдневието. Исто, тука е и одличниот кастинг на чело со Џеф Даниелс, кој овде е феноменален, иако до сега првата асоцијација за него ми беше ова.

Серијата веќе доби дозвола за втора сезона, а до сега се излезени три епизоди. Толку за сега, да заврши сезоната па ќе пишам во темата за рецензии.

Kajgana Shop

На врв Bottom