Бодибилдинг дневник

Член од
28 мај 2009
Мислења
3.361
Поени од реакции
3.963
Vo mojata ishrana gi vmetnav i musickite i po nekoj komarec :P haha sala na strana imam golem problem koga joggiram mi uletuvaat musici do dnoto na zeludnikot pa mora da zastanam da gi iskasluvam :вонзем:

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Денеска,конечно,дигнав 70 кила :vozbud: сам,8 пати...

цели денови си го замислував,онака,да ги видам по 3 десетки од страна,и ете :D

Verdict

Galadriel
Член од
21 мај 2012
Мислења
2.197
Поени од реакции
2.114
Драг дневнику, кај ми појде гејнеро у п*чку матер ?!

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
Ако има една ствар што ме пизди, тоа е кога неписмени ми паламудат додека вежбам.

Денес се така фино, ден за грб, и доаѓа момак и ми кажува „Шо праиш? Не ти треба оваа вежба за грб (влечење на шипка кон тело наведнат, ме мрзи да барам слика) боље прави на клупа влечење.“
Друже, мој тренинг, моја работа.

Сето тоа фино, убаво е совет да се чуе од професионалец.
Само што далеку е од професионалец. Или па од правилно развиен момак. Само затоа што не сум дебел, не значи дека немам мускулна маса под дуксерот (ебига со дуксер вежбам да се потам неделава).

Искрено, не ни изгледаше на некој што од прилика има било какви познавања од кинезиологија за подоцна да дојде и да ми каже дека стомачните на клупа не се прават со рацете зад глава .

„Друже, го студирам ова, раце се ставаат зад глава за со поголема тежина да ги оптеретиш стомачните, пробај некогаш ќе видиш разлика. “
И кажа „мх“ и си замина.

Кретен.
Не би требало да се нервирам доека сум у теретана, ама god damn it, какви се луѓе со две доаѓања у теретана се мислат за експерти.
Или бетер, нутриционисти.

Како што чув денес фин бисер „Глуп, не јади ориз боље макарони јади, од оризот се дебелееш“ .

Член од
28 мај 2009
Мислења
3.361
Поени од реакции
3.963
Ако има една ствар што ме пизди, тоа е кога неписмени ми паламудат додека вежбам.

Денес се така фино, ден за грб, и доаѓа момак и ми кажува „Шо праиш? Не ти треба оваа вежба за грб (влечење на шипка кон тело наведнат, ме мрзи да барам слика) боље прави на клупа влечење.“
Друже, мој тренинг, моја работа.

Сето тоа фино, убаво е совет да се чуе од професионалец.
Само што далеку е од професионалец. Или па од правилно развиен момак. Само затоа што не сум дебел, не значи дека немам мускулна маса под дуксерот (ебига со дуксер вежбам да се потам неделава).

Искрено, не ни изгледаше на некој што од прилика има било какви познавања од кинезиологија за подоцна да дојде и да ми каже дека стомачните на клупа не се прават со рацете зад глава .

„Друже, го студирам ова, раце се ставаат зад глава за со поголема тежина да ги оптеретиш стомачните, пробај некогаш ќе видиш разлика. “
И кажа „мх“ и си замина.

Кретен.
Не би требало да се нервирам доека сум у теретана, ама god damn it, какви се луѓе со две доаѓања у теретана се мислат за експерти.
Или бетер, нутриционисти.

Како што чув денес фин бисер „Глуп, не јади ориз боље макарони јади, од оризот се дебелееш“ .
Bate ne se nerviraj tolku za bes potreba , tie takvite ili nekoi kako od forumive so samo dva meseci vezbaat i solat pamet , tie se prolazni kuliraj malce ;)

Gjoroski

Master in Bodybuilding and Fitness Methods, IFBB
Член од
14 септември 2009
Мислења
1.332
Поени од реакции
998
Е, а како би ти било да имаш персонален тренинг и да ти летаат околу тебе со милион прашања другите вежбачи во теретана и очекуваат одговор??? Или, да те праша, "може една минута да ми помогнеш на бенч и да видиш како вежбам"?....

Biljbilj08

1987
Член од
19 ноември 2011
Мислења
698
Поени од реакции
312
Цел ден овошни салати, поубаво нешто амин
Сецкани банани, вишни и кајсии со кисело млеко + 1 голема лажица шеќер

DSC00754.JPG

DSC00755.JPG

F

FuckYouAll

Гостин
Таман реков ќе го одморам рамото летово и од Септември ќе немам маки то пак почна да ме болит, ептен се изнервирав.:mad:

S

Stef Bachatero

Гостин
100 грама суво грозје 50 грама пред и после тренинг и 2 дози протеин од сурутка 1 пред и после тренинг согорени калории 900 кцал.Благодарение на heart rate monitor што имам некакви бројки да видам колку калории трошам.Сега идеме 20 мин на јаже :)

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
100 грама суво грозје 50 грама пред и после тренинг и 2 дози протеин од сурутка 1 пред и после тренинг согорени калории 900 кцал.Благодарение на heart rate monitor што имам некакви бројки да видам колку калории трошам.Сега идеме 20 мин на јаже :)
всушност си само 300 калории дефицит зошто храната што ја имаш внесено ти е 550-600 калории.

Колку време ти треба за да согориш 900 калории ? По мои пресметки (тежина, пол и начин на возење) на велосипед се горат 180-700 калории на час (со мое темпо од 22км/х излегуваат 500 калории/час)
--- надополнето: 8 јули 2012 во 01:03 ---
Цел ден овошни салати, поубаво нешто амин
Сецкани банани, вишни и кајсии со кисело млеко + 1 голема лажица шеќер
Зошто јадеш ваков оброк освен ако не ти е за ужина? Инаку да е вкусен сигурно е :D

Kajgana Shop

На врв Bottom