Македонија - Доминиканска Република | Квалификации за ОИ, Лондон - 1/4 финале [петок 23:30 ч.]

Статус
Затворена за нови мислења.

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.784
Поени од реакции
11.347
Ај гонете се и двајцата од темава, не туку ми бистрите политика.......ебате тоа војниците, како не ве мрзи на сите страни политики да мешате само не ми е јасно.....
Научи прво основна домашна култура па ќе разговараме.
Од друга страна гледам колку ти фаќа мозокот, со тоа што моето мислење го поистоветуваш со политика и слични темици...со лесно нека ти е во лечењето на комплексите пријателче.

Плавиот^

London is blue!
Член од
3 октомври 2011
Мислења
930
Поени од реакции
1.462
Се согласувам со сите критики до Лазовски. Ама дечки тоа е тоа. Немаме пари ние за некој јак тренер, Докузовски сам си отиде бидејки веројатно се исплаши од вакво сценарио и си остана Бог кај народот.
Лазовски беше помошник на сите големи натпреварувања за нас и отприлика најдобро го знаеше тимот. Незнам што сакате.. ајде кажете кој дрг на местото на Лазовски требаше да дојде..
За квалитетен странски, немаме пари. Октај Махмути сам си кажа дека во моментов не сака да ја води репрезентацијата, исто и Марковски.

Тоа е тоа, нема друга опција. Не ме сфаќајте погрешно, апсолутно се согласувам за критиките, али тоа е. Имаше добра тактика на почетокот, одеше се беспрекорно, али што се случи после...се изгуби тотално.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.919
Поени од реакции
16.189
Се согласувам со сите критики до Лазовски. Ама дечки тоа е тоа. Немаме пари ние за некој јак тренер, Докузовски сам си отиде бидејки веројатно се исплаши од вакво сценарио и си остана Бог кај народот.
Лазовски беше помошник на сите големи натпреварувања за нас и отприлика најдобро го знаеше тимот. Незнам што сакате.. ајде кажете кој дрг на местото на Лазовски требаше да дојде..
За квалитетен странски, немаме пари. Октај Махмути сам си кажа дека во моментов не сака да ја води репрезентацијата, исто и Марковски.

Тоа е тоа, нема друга опција. Не ме сфаќајте погрешно, апсолутно се согласувам за критиките, али тоа е. Имаше добра тактика на почетокот, одеше се беспрекорно, али што се случи после...се изгуби тотално.
Aко се потврди тоа дека сам си заминал, тешко дека ќе остане Бог кај народот, секоја чест за успехот што го направи на ЕП, ама на последната пречка пред ОИ да го напуштиш тимот за да водиш екипа од Бугарско првенство, не лепе..
Можеше да ги истера квалификациите овие, па после нека го напушти тимот.
Но се е ова сеа шпекулации, не знаеме што и како се случило.
Пак ќе кажам, жалам што не се пласиравме на ОИ , ама со Чековски во тимот (човекот е граден за фрлање ѓуле, а не кошарка...) сум и презадоволен што стигнавме до тука.
Само не треба да застаниме, повеќе работа со младите категории, да се исчистат ветераните во тимот кој веќе и немаат придонес туку само зафаќаат место на некој млад надежен кошаркар, па може ќе биде и подобро за Рио 2016.

Expecto Patronum

Citizen Erased
Член од
13 јули 2011
Мислења
1.331
Поени од реакции
3.281
„Вистината е дека никој од предводниците на македонската кошарка не ме контактира и не ми понуди ништо во врска со продолжување на договорот. Јас по шампионатот во Литванија не бев никаде тренер, а веќе не бев на платниот список на МКФ и поради тоа што од нешто морам да живеам, во почетокот на годинава ја прифатив понудата да бидам тренер на Лукоил. Дури тогаш, еден ден откако потпишав за бугарскиот шампион, ми се јави претседателот на МКФ за да поразговараме на тема околу селекторската функција. Тоа едноставно беше алиби-повик на Даниел Димевски бидејќи знаеше дека јас веќе ја завршив работата со Лукоил. Мојот договор со репрезентацијата заврши со крајот на ЕП во Литванија и ако сакаа да останам селектор, уште тогаш ќе седневме на маса да се договориме бидејќи кај мене имаше огромно расположение за тоа“, изјави неодамна Докузовски ексклузивно за МКД.МК.

ова точно е?

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
„Вистината е дека никој од предводниците на македонската кошарка не ме контактира и не ми понуди ништо во врска со продолжување на договорот. Јас по шампионатот во Литванија не бев никаде тренер, а веќе не бев на платниот список на МКФ и поради тоа што од нешто морам да живеам, во почетокот на годинава ја прифатив понудата да бидам тренер на Лукоил. Дури тогаш, еден ден откако потпишав за бугарскиот шампион, ми се јави претседателот на МКФ за да поразговараме на тема околу селекторската функција. Тоа едноставно беше алиби-повик на Даниел Димевски бидејќи знаеше дека јас веќе ја завршив работата со Лукоил. Мојот договор со репрезентацијата заврши со крајот на ЕП во Литванија и ако сакаа да останам селектор, уште тогаш ќе седневме на маса да се договориме бидејќи кај мене имаше огромно расположение за тоа“, изјави неодамна Докузовски ексклузивно за МКД.МК.

ова точно е?
Да - тоа е виситната.

Expecto Patronum

Citizen Erased
Член од
13 јули 2011
Мислења
1.331
Поени од реакции
3.281
Значи СЕКОГАШ патиме од самите себе! Од врвот, од тие што не управуваат, во секое поле во државава! За вас не знам јас ќе си умрам од мака :mad:

Член од
26 јуни 2012
Мислења
131
Поени од реакции
105
Нашиве треба да научат дека се играат 4 четвртини, да не се опуштаат и да не се радуваат предвреме. Откако видов дека водиме 20 разлика, скоро и да бев сигурна дека овие ни спремаат нешто за крај. :tapp: Таква тактика имаа, нашиве се изморија, се опуштија и овие не напунија. Ќе пукнам од мака значи. И ете, пораз...ова можеби беше и најболниот. Ова ни беше историска шанса, мака ми е што така лесно ја пропуштивме.

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Вчера си набавив ракивче, добро пиво , струмички кикирики, македонско друштво и седнавме да уживаме во победата особено што поразот на Грција беше увертира и ми го дигна уште толку адреналинот. На крај доживеав шок како ретко кога.

А

Анноун

Гостин
Епа штом вака била работата околу Докузовкси , нека земат нека се обесат овие од МКФ !

Оди снимка на Сител 3 , втора четртина . Пуштете и уживајте до 3та четвртина (y)

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Епа штом вака била работата околу Докузовкси , нека земат нека се обесат овие од МКФ !
Многу другиинтереси се во игра, затоа се случуваат вакви работи. Само големата желба на ВРбица и љубов кон кошарката, го донесе Меккејлеб у нашата репрезентација.

Лазовски беше поефтин, а беше помошник долго време, и сметаа дека ќе успеат со помалку пари да добијат сличен квалитет.

ЈЕби га, есапот од дома не е ист со оној у кафана. И затоа стално го јадеме.

DarkLord

Невиден малер
Член од
27 јануари 2007
Мислења
941
Поени од реакции
247
Чим Врбица можеше да донесе играч како БО, верувам дека нешто ќе направи да донесе добар селектор.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.935
Поени од реакции
73.471
Абе нека не лаже тој Докузовски, вакви приказни на мали деца нека им кажува...
Језда сум против секоја можна федерација во државава, ама овој лаже суши!

Член од
14 март 2010
Мислења
16.919
Поени од реакции
16.189
Voditi 20 razlike nakon 15tak minuta, igrati odličnu i poketljivu obranu, primiti 28 koševa za jedno poluvrijeme i onda totalni pad. Igrači su ostali bez zraka, fizička sprema igrača nije bila dobra. Nisam siguran bi li 58 koševa za jedno poluvrijeme primila i U15 košarkaška reprezentacija Makedonije protiv sinoćnje Dominikanske Republike. Razloge poraza treba tražiti i u tome.
...

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Абе нека не лаже тој Докузовски, вакви приказни на мали деца нека им кажува...
Језда сум против секоја можна федерација во државава, ама овој лаже суши!
Па кажи тогаш твоја верзија, една мора да е точна.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom