Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Поминале покрај добри за парите, али нема везе...нека одговори првин па после ќе видиме што како.

Овие обични игри, кои не бараат компјутер од НАСА, како ГТА, Кантер страјк, Фифа,...не игра друго брат ми.
1024х768 резолуција.
Првиот земај го ! не знам како вториот послаб а поскаб да е ..

Овие обични игри, кои не бараат компјутер од НАСА, како ГТА, Кантер страјк, Фифа,...не игра друго брат ми.
1024х768 резолуција.

GTA IV бара од NASA :)

GTA IV бара од NASA :)
San Andreas бара обична канта :D

Е да, вториот е поскап, затоа што има инсталирано Windows 7 Home на него.
Јас на овој првиот планирам XP да му инсталирам.

Процесор Intel Sandy Bridge Celeron Core G540 - сет 2500.
Плоча : P8H61-MX/SI - 2500. Сет.
Графичка: HD5670 1GB DDR3 128b - Сет 3500.
Хард: 750GB Seagate 7200rpm 32MB Cache SATA-II - Сет 4000
Рам: Samsung 2GB x2 1333MHz DDR3 - Сет 1500

Од ова подобро за парите не наоѓаш....

И да, XP никако....

Значи го приклучувам лап топот на полнач и не се полни
излегува едно
The AC power adapter type not be determined
чајре некое ? што е работава? едноставно 30 пати пробав да го приклучам и неможе постојано го дава истото .

Извади го скроз кабелот, и од штетек и од лаптопт, и стави го пак убаво....

Извади го скроз кабелот, и од штетек и од лаптопт, и стави го пак убаво....
пробав го извадив од штекер ама вкомп ми беше приклучен и пак истото го даваше.ГО исклучив комп. така приклучен на полнач , п а го ппуштив и си тргна незнам која е финтава

Кабелот или портот на лаптопот ти е заебан.

Можно е , оти нон стоп ми е приклучен и можно е кабелов да е прецвикан нешто

Дечки ми требит помош околу температурата. Ако играм преку ден игри, после 15 мин. играње компјутерот ми се исклучува, а над напојувањето можеш јајце да испржиш од што е ВРЕЛО -.- Мислев дека е тоа до графичката бидејќи ми беше на 10 % Fan Speed, но сега е на 60 % Fan Speed и температурата не оди над 45 степени, а PC-то пак ми се исклучува :/ Што совет би ми дале?!

Дечки ми требит помош околу температурата. Ако играм преку ден игри, после 15 мин. играње компјутерот ми се исклучува, а над напојувањето можеш јајце да испржиш од што е ВРЕЛО -.- Мислев дека е тоа до графичката бидејќи ми беше на 10 % Fan Speed, но сега е на 60 % Fan Speed и температурата не оди над 45 степени, а PC-то пак ми се исклучува :/ Што совет би ми дале?!
Да пробаш да смениш напојување?

Прво.... види дали вентилаторот во напојувањето врти!
Второ.... да пробаш да го зачистиш.... одвнатре!
Трето... во собата колку е температурата?
Четврто... врз компјутерот, кај напојувањето тури нешто метално... потешко..по можност наребрено....:D

Може некој да ми каже каде да ја најдам сликата кога ке сликнам нешто од компјутер, на пример имам некој текст на Word и стискам F5 и се слика текстот и каде потоа да ја најдам јас сликата?

Може некој да ми каже каде да ја најдам сликата кога ке сликнам нешто од компјутер, на пример имам некој текст на Word и стискам F5 и се слика текстот и каде потоа да ја најдам јас сликата?
Сликај си со print screen .. и после ке одиш во paint и ке направиш paste после зачувај ја сликата каде сакаш. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom