ЈСП - случки, прашања, дискусии

LaChupacabraLoca

jedi master
Член од
13 октомври 2011
Мислења
3.531
Поени од реакции
5.063
Ја секој ден трошам вода , трошам струја , јадам , пијам ... Зар мора за се ова да плаќам ?!?!?! Ебаго преку кур веќе , сакам се да е гага и не мислам на Lady Gaga !!!

Народе свести се !!! Сите на протести !! Права и слобода !!! Гага for everybody !!! Power to the people !!

p.s. и ја одам у терената, ама ни таму неќам да плаќам !!!

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Според рамковниот брачата имаат обезбеден бесплатен превоз..нека идат контролориве нека се качат у 56 или 11 и нека глумат ШЕРИФИ па да видиме
Таму нема контрола, ова проверено?

Па еве во 2-ка колку време се возам и контролите работат со двојни правила. Можам да ти набројам милијарда случаеви во тоа како поминале едните, а како другите.
Еднаш пробаа да им наплатат, ама во Сарај само што го помина мостот, го јадеше шоферот. Повеќе не вози таа линија..
Наброј ми неколку случки ако не ти е тешко и тоа за двојката во Сарај што се случило.

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Па секој ден идам у теретана, зар секој ден ке им плакам карти
Е тогаш ќе веслаш малце загревање, а и не си далеку одлично. Наместо да даваш за карти секој ден, вака ќе го исплатиш за три месеци. Има ефтини сега..

N

Nicky Santoro

Гостин
Му се нафрливте на дечково оти не плаќал 30денари а браќава шипаци е користат државава гага ол инклузив ама ако таков прост народ сме ние сами ќе се исколиме

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Епа сакаш шверц, ете ти шверц. Јас не знам како не те истепале. Јас сум и за зголемување на казните од 200 денари.
--- надополнето: 7 јули 2012 во 12:46 ---
Му се нафрливте на дечково оти не плаќал 30денари а браќава шипаци е користат државава гага ол инклузив ама ако таков прост народ сме ние сами ќе се исколиме
Јас три пати сум бил сведок како им пишуваат казни и ги носат во станица. А и изгледа не се возиш со автобуси често па да видиш колку наши се возат гага и влегуваат шверц, и тоа постари луѓе а и млади многу.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Таму нема контрола, ова проверено?

Наброј ми неколку случки ако не ти е тешко и тоа за двојката во Сарај што се случило.
Две години се возам во 2ка и еднаш контрола не е помината. Додека во 5ка начекувам минимум еднаш неделно.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Две години се возам во 2ка и еднаш контрола не е помината. Додека во 5ка начекувам минимум еднаш неделно.
Мене 6 пати од нова година до сега ми влезе контрола во 2ка. Си имала среќа ти.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Мене 6 пати од нова година до сега ми влезе контрола во 2ка. Си имала среќа ти.
А кога влага, зошто сигурно не влага накај 7-8 и накај 2-3, кога одат и се враќаат од школо дотичните, пошо и јас тогаш одам и се враќам од факултет отприлика и ги немам начекано. Додека во 5ка ако не влезе таа контролата во 7 сабајле онаму спроти Тинекс во Ѓорче се секирам да не им се слошило нешто. :)

S

Sheldon Cooper

Гостин
Jас еднаш сум се возел гага и ме фати контрола (во 9ка), ми jа земаа слободната и им платив 100че оти немав 200 у мене :D а на женските (другарки од населба што се возат гага) не им наплаќаат казнени билети него само ги опоменуваат другпат да земат карта или во истиот момент ги тераат да купат карта. Малце и они се гадни со нивните двоjни/троjни аршини али тоа е

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Jас еднаш сум се возел гага и ме фати контрола (во 9ка), ми jа земаа слободната и им платив 100че оти немав 200 у мене :D а на женските (другарки од населба што се возат гага) не им наплаќаат казнени билети него само ги опоменуваат другпат да земат карта или во истиот момент ги тераат да купат карта. Малце и они се гадни со нивните двоjни/троjни аршини али тоа е
Е тоа не е фер. Каква е таа поделба, женските само карта да си купат а ние машките казна да плаќаме. :mad:

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Сфаќам, само ме интересираше дали навистина некого пуштаат а некого не, вака сите ќутат и ништо не се менува :).

Да не испадне на крај дека плаќањето е на волонтерска база и кој плаќа сам си е крив :).

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
А кога влага, зошто сигурно не влага накај 7-8 и накај 2-3, кога одат и се враќаат од школо дотичните, пошо и јас тогаш одам и се враќам од факултет отприлика и ги немам начекано. Додека во 5ка ако не влезе таа контролата во 7 сабајле онаму спроти Тинекс во Ѓорче се секирам да не им се слошило нешто. :)
Незнам за тебе, али мене ми се погодило. И тоа еднаш ме фати мене со другарите, и фати едни албанци. Тие платија казни, а нас не пуштија зошто другарот го знаеше типот од контролата. :)

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Јас шо не се возев којзнае колку по автобусине, во 5ка се возев 2-3 пати неделно, па од тие 2-3 пати гарант еднаш ми влегуваше контрола.
И во 2ка ми има влезено 1 или 2 пати, ама ова за браќава дека не им влегувала контрола по автобусите и од други имам слушнато. Колку е точно незнам, не се возам многу-многу со бус.

Член од
30 јануари 2011
Мислења
1.264
Поени од реакции
1.079
Плаќањето на дел од казната на контролор од ЈСП ти е еднакво глупо ко да остаиш бакшиш во некој кафиќ за тапа услуга. Такви чекаат тие, да платат дел од казната и да си ги пикнат парите во џеб (y)

S

Sheldon Cooper

Гостин
Плаќањето на дел од казната на контролор од ЈСП ти е еднакво глупо ко да остаиш бакшиш во некој кафиќ за тапа услуга. Такви чекаат тие, да платат дел од казната и да си ги пикнат парите во џеб (y)
Подобро 100 отколку 1000 :)

Kajgana Shop

На врв Bottom