Македонија - Доминиканска Република | Квалификации за ОИ, Лондон - 1/4 финале [петок 23:30 ч.]

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
25 февруари 2011
Мислења
336
Поени од реакции
88
Ova ne se istite igraci koi bea vo Litvanija, edinstveno Bo e toj sto igra kako sto treba konstantno, no eden covek ne pravi se. Antic e skros izguben otkako site go pcuea zaradi edno ebano FYROM, pa tolku li lugevo ne razbiraat deka e se za pari i sekoj eden od nas bi go napravil istoto, ali toa si projde,op Samardziski pocna da igra fenomenalno, ali uvek e tue nekoj da usere rabota, deneska Ilieski, dade 3 trojki u prvo i u vtoro se nerezonski sutevi i aj posle tepaj, mesto da se ugledaat na Rusite, kako se igra mirno poleka so akcii, nasive klati ja topkata 20 sekundi i posle odma sut. Drugo ovoj Lazoski tolku li ne znae sto e flaster, pa da go zatvorese toj Garcia. Ne znam zosto ne mu igra Nikoloski , so ogled deka Geceski vise nema sila da izdrzi edno poluvreme a kamo li cel natprevar. Bruka nevidena, vodime 20 i gubime 10, pa toa samo na nas ni se slucuva i na nikoj drug. A losoto doprva sleduva, bidejki imame edna od najlosite mladinski selekcii vo svetot, taka da ako ne bidne nisto naredno svetsko, otidovme u C divizija. Bruka nevidena, pojke ne treba da se zboruva...

А

Анноун

Гостин
добро преку к*р све, али што стана со игорче човече.... едноставно не можев да го слушам, толку негативност, депримираност, некој си комплекси, фрустрации... како е можно толку да се смени?
Рече на крај на 3та четвртина кога не убија судиите , дека не сакал ваков меч ни да гледа , а камоли да коментира. Го разбирам до некаде , ако тоа му е работа , ПРЕМНОГУ беше тоа што се случуваше на паркетот во тие минути.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Ова е најголемата спортска трагедија Поздрав

SinisteR.

Is this your homework Larry?
Член од
10 јуни 2011
Мислења
2.823
Поени од реакции
7.033
1. Бо речиси сигурно ќе замине од Монтепаски. А друг клуб, освен овој во кој Врба има голем авторитет тешко дека ќе го пушти да игра за нас, дури и ако он има желба.

2. Владо има 32 години, ми се чини дека самиот спомна ќе се повлече после годинава.

Единствено ако ги фати инаетот, и ако сметаат дека останаа недоречени па да продужат. :)
Па добро,мислам дека обврзани се тимојте да ги пуштат играчите,сеа не знам колку се почитува то.А и Грин не е лош плеј,можи и тој да се земи хипотетички глеано.
А за Владо во право си сеа проверив,Антич е 29,ги смешав.И би сакал да игра барем во Словенија на европско

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Antic e skros izguben otkako site go pcuea zaradi edno ebano FYROM, pa tolku li lugevo ne razbiraat deka e se za pari i sekoj eden od nas bi go napravil istoto..
Не би го направил секој , верувај и биди сигурен во тоа.
Македонија им клечеше на колена и требаше да се покаже колку толку респект ама да не се враќаме назад, треба да се гледа напред на наредното Европско првенство па здравје од господ и светско па и олимпијада само ако се игра од срце и ако кошарката добро се менаџира.

Член од
8 декември 2009
Мислења
702
Поени од реакции
528
Тоа е тоа,се поклопија неколку работи кои придонесоа за поразот.Ако многумина од вас кои оставате коментари само колку да си ја изпразните негативната енергија јас ке кажам она што видов а се гледа и одбрана и напад и секако судии.Додека имавме свежина и не бевме оптоварени со лични одбраната функционираше супер,како и што очекував Антиќ одеше на Хорфорд и тоа доста успешно,затваравме внатре и они беа како изгубени во простор,Ама тогаш почна онаа ситна помош од судиите кога почнаа да судаат фаули и кога имаше и кога немаше.Тие полека почнаа да го користат тоа и да ја топат разликата а за беља вовторо му фати шутот на Гарсија кој мислам дека беше одлучувачко за пресвртот.И кога веќе утакмицата почна да оди егал судиите ни го зададоа одлучувачкиот удар на +6 кога му свиреше лична на Чековски.Е после тоа веќе немаа ни сили за да сторат нешто повеќе.На крј не дотолчи и лазовски кој беспотребно го држеше Гечевски во игра место да го врати Самарџиски.Браќата денес слаби ,ем во напад ништо не направија ем во одбрана Гарсија не го сопреа
Се на се една типична кошаркарска утакмица со пресврти кој сме ги гледале многу
Некако ми се чини премногу рано за сериозни постови, вака брзо ќе се изгуби низ страниве. Ама веќе кога си се потрудил ете ти еден лајк :).
Друже, Лазовски не дотолчи многу порано, таму уште од припремните во Литванија. А од тогаш почнаа и да се поклопуваат и тие неколку работи што кулминираа денес. Море и уште порано, уште кога кошаркарите доаѓаа / НЕ доаѓаа на подготовките. За неколку месеци одбраната ја расипа неколкукратно, вечерва не е баш прв пат да одиме 80+. Нападите без идеја не почнаа од последните 6 минути денес туку исто многу порано. ИСцрпувањето на првата петорка исто, потфрлањето на голем дел од играчите исто така..
Зборот ми е - се што си напишал стои, ама за тоа има еден виновник (или неколку).
На играчите не им замерувам многу, го играат тоа што ќе им го каже „стручњакот“. Дури ни на Гец не му забележувам многу, не дојде сам човекот од нива да игра, ниту сам од клупа влагаше на терен. Да го ебам и нас да не викнеа и ние немаше да одбиеме, сепак Олимпијада е во прашање.

n/a

Член од
28 декември 2011
Мислења
1.194
Поени од реакции
2.258
Без разлика на се, денес изгубивме, пропуштивме историска шанса, но сеедно.
Јас немам друга репрезентација за која ќе навивам, затоа, нема да мудрувам.
Момците се наши херои и понатаму.... ако некој реши да хејта, нека се сети на последните минути против Литванија.... и тоа - како се чувствувавме тогаш...

Момци, знаете и можете и подобро, ама јас нема никогаш да лаам против вас.
Напред Македонија !!!!!

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.784
Поени од реакции
30.644
Не серете џабе, Антич денес не одигра ништо заради смешниот судија кој му досуди 3 лични за џабе во раната фаза.

Спасев

Партизан, Мајами Хит
Член од
30 април 2009
Мислења
1.947
Поени од реакции
239
Треба да бидеме горди на овие момци, верувам сите се секаваме колку не направија среќни ... Се знаеше дека ако испаднеме ке има големо разочарување кај нас, но таков е спортот. Во добро и во лошо секогаш да бидеме со момците кои не направија горди МАКЕДОНЦИ !!!

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Бо постигна 35 коша. Другите не заслужија да одат во Лондон. Не денес можеби да беше друг денот во некој друг меч како и да е колективно не заслуживме. Лондон останува црна дамка во спортската историја наша која ионака е кратка.

SinisteR.

Is this your homework Larry?
Член од
10 јуни 2011
Мислења
2.823
Поени од реакции
7.033
не можам поќе да ве читам и да се нервирам,сакам само уште да го поздравам тој судијата од канада,искрено се надевам дека еден ден ќе го начекат тројца црнци и ќе му го напикат то свирчето в'гас

Член од
6 јули 2012
Мислења
18
Поени од реакции
5
Зарем имате ли грам мозок бе? Свесни ли сте дека форумов го чита секоја јавна личност? Свесни ли сте како ги вреѓате луѓето кои ни ја донесоа најголемата радост?
Погодете зошто Антиќ при некој од последните напади промаши чиста ситуација? Ете затоа затоа што вие патриотите го нарекувавте предавник и знаеше уште колку гомна ќе изедете за него. Па да имавте грам мозок од кошарка ќе видевте дека кога играше Антиќ, Хорворд имаше 0/10 и 100 загубени топки. НБА ИГРАЧ!
Лазовски заслужува критики, ама дали заслужува да фрлате клетви за неговите жени и деца?

СВЕСНИ ЛИ СТЕ ДЕКА КОГА ЌЕ ГИ ПРОЧИТААТ НАВРЕДИВЕ И КЛЕТВИВЕ ЌЕ СЕ РАСПЛАЧАТ БЕ АЛО?! ДЕМЕК ОНИ САКАА ОВА ДА СЕ СЛУЧИ!
НОРМАЛНО ДЕКА ЗАСЛУЖУВААТ КРИТИКИ НЕКОИ, А ДАЛИ И КЛЕТВИ? ИДЕТЕ ИЗИГРАЈТЕ ПОДОБРО!

ДО КОГА СО ОВОЈ ЛУЗЕРСКИ МЕНТАЛИТЕТ?
Одеднаш сите станаа експерти за кошарка, на полувреме сите беа среќни како ние супер играме, али тоа е тој на менталитет, жално беа и ке останат наши херои.

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Не серете џабе, Антич денес не одигра ништо заради смешниот судија кој му досуди 3 лични за џабе во раната фаза.
Антиќ не одигра ништо поради тактиката на Лазевски Антич да го затври Хорфорд . Добри 3 лични и тоа беше тоа. Според мене не требаше на почетокот толку да се форсира, ама тоа е тоа после утакмицата сите сме паметни.
Во секој случај кошаркарите го имале и секогаш ќе го имат мојот респект и во добро и во лошо.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom