А1 Македонија (VIP)

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Па уште и немаат 3G...... т.е. како да имаат, тие мрежа за муабети немаат :pos:
Затоа е “се за нула“ :)
Абе види, во право си, ама и не си :).
Мислам дека почна многу силна пропаганда да се шири против ВИП за мрежата, точно е дека знае да падне, ама мене многу ретко ми се случува. Во суштина, еве последниве неколку недели не памтам да ми падна мрежа во зборење. Нема везе тоа, и да падне, ќе се јавиш пак за 3 секунди.
Другите работи им се батал, како тиња мобилен интернет, немање можност за земање телефон на рати, помал квантитет на достапни телефони (иако во овој аспект мислам дека сите се исти; баш минатиот месец и татко ми и брат ми продолжуваа договори во Т-Мобајл, и немаа телефони на лагер за двајцата (различни), па чекав неколку дена да стигнат. Никогаш до сега во последниве 10тина години не сум земал телефон од прва, да влезам за договор и да излезам со телефон, или го има во друг салон или го нема на лагер, или не е за продавање....).

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.173
Поени од реакции
1.372

Скечов ко за Вип е :)
Обичен разговор во вип мрежа.
(ок, не е толку лошо :pos:)

Тестираа 3G мрежа, ама ништо уште нема ни 3G, ни никакви понуди за интернет пакети, изгледа сакаат дирекно да се префрлат на 4G.
На фејсбук фан групата 90 % од постовите на корисниците се негативни критики, од недоволна покриеност на мрежа/сецкање на мрежа, никаква залиха на мобилни телефони и други работи.
Мислам крајно време е да направат нови постпејд понуди, и да вклучат смс/ммс, интернет во основната претпката (и gprs да е) 100/200мб не е лошо, барем ќе можеш да провериш нешто на нет од мобилен, вака за 1мб ти наплаќаат 9 денари.

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Samo polovina mesecna pretplata gi spasuva VIP.Veke site si odime otkako ke zavrsi dogovorot.Nikakvi benefici popusti telefoni na rati, nisto.A ovaa takanarecena promocija demek telefoni za 0 denari im e kompletna utka.Nikoj ne pagja veke an tie finti 0 denari, i mislam kolku pobrzo se sovestat od vip poubavo za niv.Ne moze bre da mi nudat smartphones a internet paket da e 400 denari plus edge.Nadvor od site logiki e ova sto pravat.ne znam koj im vodi amrketing ali e glup ko konj!
Можеш да го продолжиш истиот договор со исти услови во наредните 2(две)години.
Не вадете без врска афери,кога не сте добро информирани

D_T

Чорбаџи Димко
Член од
8 март 2009
Мислења
2.119
Поени од реакции
1.571
Во право си за ова.

За ова со плаќањево, јас досега никогаш не сум платил дополнително, иако опоменуваат. На брат ми му плаќав две неплатени сметки минатиот месец и ми наплатија 2 х 590.
А тоа дека има слаб 3G сигнал, тоа не е 3G, тоа ти е тапа невидена, GPRS интернет од 390 за 1 гига и е за никаде. Срамота е да го нудат како таков. Ова не го упатувам кон тебе, чисто фрустрација кон ВИП и нивниот мобилен интернет :гомце::гомце: .
И јас до сеа неам платено дополнително.
Еднаш само закаснав еден ден - за моја среќа ми немаа пресметано камата, но познавам луѓе кои несакајќи забаталиле една неплатена сметка и за неколку месеци им се насобра 4 цифрен долг :cautious: Можеби толерираат Виповци 1 до 2 пати да закасниш со некој ден, но не сакам да ги тестирам... што е сигурно сигурно е :D
За другово неам коментар - КАТАСТРОФА се... ама може да им се прогледа низ прсти атер за разговорите

Username1

шо е бе?
Член од
2 март 2012
Мислења
585
Поени од реакции
551
Плаќаш пенал или казна од 250 ден , со ддв 295 ден. а таа е за повторно вклучување, САМО ако те исклучат во еден правец за неплатена сметка.А не како што пиша некој +500 итн. Е сега,ако треба да платиш пр. до 20ти. ако си нов корисник ке те исклучи на 21ви.ако си постар корисник може да те толерираат и до 30ти. Се’ зависи од тоа каква историја имаш како претплатник.
А за маани имаат колку сакаш. Збориш многу ама ке видиш мака дур да кажеш две реченици без да сецка или исклучи петпати. Знаете ли дека како нов корисник имате лимит на потрошена сума за разговор. пр. ако си на претплата од 250 денари, и за ден-два направиш сума од 1000 ден разговор те исклучуваат во еден правец и ти стига порака да платиш аванс од 3000 денари за да те вклучат повторно.после тие 3000 ти стојат како кредит од кој ти одбиваат во наредните месец дена и повеќе.Прашањето е дали воопшто ке направам сума од 3000 ден за тој месец?? а што ако немам толку пари за да платам како аванс?? Замислете корисник на Т мобиле кој правел сметки од по 10-15000 денари месечно, преминува во ВИП и го задржува бројот,добива ВИП картица и почнува да прави муабет. за два дена му стига забрана и му бараат пари за да му ја пуштат линијата пак. Нормално клиентот е бесен и несака да чуе за аванс.Уште полошо е ако сте во странство и поради роаминг,нормално за 1 ден ке направите 1000 ден ко ништо,ке ве исклучат и ке се чешате така со исклучен појдовен повик а сте надвор од МК.Замислете која идиотштина.
Еден куп такви случаи знам и лично сум се расправал со клиентите во врска со тој проблем. Ама системски е внесено тоа и нема шанса да се направи отстапка дур не се плати.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
110
Поени од реакции
170
Не ми се чита над 90 страни, ако има некој одговор на моите прашања благодарам однапред :)

1. Зошто вип се толку геј и не пуштија барем едно е*ано известување дека ќе ми ја деактивираат сим картичката, а можат секојдевно да замараат со смс за ред други глупости?

2. Дали е возможно да ја активирам повторно и колку ќе ме чини тоа?

3. Ќе се циганчам за некој што ми продава воздух, ако одговорот на второто прашање не ми се допадне каде можам да најдам гага активна сим?

Член од
20 јануари 2009
Мислења
655
Поени од реакции
539
Не ми се чита над 90 страни, ако има некој одговор на моите прашања благодарам однапред :)

1. Зошто вип се толку геј и не пуштија барем едно е*ано известување дека ќе ми ја деактивираат сим картичката, а можат секојдевно да замараат со смс за ред други глупости?

3. Ќе се циганчам за некој што ми продава воздух, ако одговорот на второто прашање не ми се допадне каде можам да најдам гага активна сим?
1.епа со секоја проверка на кредит, ти пиши фино лепо до кога ти трај картичката
2.едно време во тмобиле (мобимак) ако 3 месеци не надополниш кредит, си привремено достапен, и имаш фора уште 3 месеци да надополниш и пак се си е старо, а ако не надополниш, го губиш бројчето трајно. кај овие како е, не знам, иако мислам дека одма го губиш, зошто имаш период од 1 година...
3.куписи ново бројче оти е 300 ден со 300 ден кредит, ко ќе видиш, пак иди муфте, исто ко на старото бројче да си надополнал кредит

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
Плаќаш пенал или казна од 250 ден , со ддв 295 ден. а таа е за повторно вклучување, САМО ако те исклучат во еден правец за неплатена сметка.А не како што пиша некој +500 итн. Е сега,ако треба да платиш пр. до 20ти. ако си нов корисник ке те исклучи на 21ви.ако си постар корисник може да те толерираат и до 30ти. Се’ зависи од тоа каква историја имаш како претплатник.
А за маани имаат колку сакаш. Збориш многу ама ке видиш мака дур да кажеш две реченици без да сецка или исклучи петпати. Знаете ли дека како нов корисник имате лимит на потрошена сума за разговор. пр. ако си на претплата од 250 денари, и за ден-два направиш сума од 1000 ден разговор те исклучуваат во еден правец и ти стига порака да платиш аванс од 3000 денари за да те вклучат повторно.после тие 3000 ти стојат како кредит од кој ти одбиваат во наредните месец дена и повеќе.Прашањето е дали воопшто ке направам сума од 3000 ден за тој месец?? а што ако немам толку пари за да платам како аванс?? Замислете корисник на Т мобиле кој правел сметки од по 10-15000 денари месечно, преминува во ВИП и го задржува бројот,добива ВИП картица и почнува да прави муабет. за два дена му стига забрана и му бараат пари за да му ја пуштат линијата пак. Нормално клиентот е бесен и несака да чуе за аванс.Уште полошо е ако сте во странство и поради роаминг,нормално за 1 ден ке направите 1000 ден ко ништо,ке ве исклучат и ке се чешате така со исклучен појдовен повик а сте надвор од МК.Замислете која идиотштина.
Еден куп такви случаи знам и лично сум се расправал со клиентите во врска со тој проблем. Ама системски е внесено тоа и нема шанса да се направи отстапка дур не се плати.
Никој што троши 10-15 илјади нема да земе претплата од 250 денари туку ќе ја земе најскапата, а на таквите претплатници не верувам дека ќе бараат бараат 3000 денари унапред (освен за претплата).

Username1

шо е бе?
Член од
2 март 2012
Мислења
585
Поени од реакции
551
Никој што троши 10-15 илјади нема да земе претплата од 250 денари туку ќе ја земе најскапата, а на таквите претплатници не верувам дека ќе бараат бараат 3000 денари унапред (освен за претплата).

Момак,си ги помешал работите бајаги.Примерот беше даден за 250 ден како нов корисник
А другиот пример со големиот потрошач може да е и на најголемата претплата ама пак ке му бараат аванс и дур е нов како корисник во првите три месеци ке биде исто.После 3 месеци системски се трга забраната и може да разговара колку сака.
Работев таму,знам како е. Не зборам од памет или од што сум чул од рекла-казала.
Ако не ти е верно,слободно пробај,претплати се на нов број и направи 1000 ден за ден-два и ке видиш дали нема да те исклучат. Небитно на која претплата си.
Таа забрана ја воведоа откако губеа огромни пари во првите 2 години,се даваа 5 броја и 5 телефона на еден корисник.прави сообраќај,не плаќа и кога ке го исклучат во еден правец ја фрла картицата. Едно време се продаваа постпејд картици за разговори,плаќаш 1000,збориш 3000 и кога ке те исклучат ја фрлаш.
--- надополнето: 4 јули 2012 во 10:17 ---

1.Не постои во систем известување за припејд корисници дека е пред истек на важност.
кога ке ставиш 100ден ти се продолжува важноста на уште 1 година.

2. Можеш да ја активираш само ако не е пуштена повторно во оптек-продажба.
зависи колку време ти е неактивна картицата и зависи дали ти е регистрирана на твое име со твои податоци или е без мајка и татко,односно купена на диво од трафики кааде не се регистрираат.

3.Зашто бараш гага сим кога нема да е на твое име и сигурно некој ја користел па ке ти досаѓаат.
културно купи си нова со кредит и решен проблем.

• Ми се допаѓа
Reactions: Xak
Член од
13 декември 2008
Мислења
1.085
Поени од реакции
156
да не знае некој дали ова што пишува на страната за BlackBerry Curve што го даваат за 0ден во vip free M тарифата , дали е така односно дали освен оваа претплата треба и претплата за BB услугата ?
бидејќи на страната не пишува ништо кај телефонот што е освен ова :O

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
да не знае некој дали ова што пишува на страната за BlackBerry Curve што го даваат за 0ден во vip free M тарифата , дали е така односно дали освен оваа претплата треба и претплата за BB услугата ?
бидејќи на страната не пишува ништо кај телефонот што е освен ова :O
Ти треба претплата за ББ услуга. Пред две години земавме исто Curve, си плаќаш месечна тарифа и плус 690 или 790 (не ми текнува) ББ претплата. Ако ме прашуваш лично, не би земал пак ББ никад. За тие 1200-300 што ќе ги даваш месечно можеш да земеш подобра претплата и подобар телефон за помалку пари. Се надевам дека ти помогнав малку.

Член од
13 декември 2008
Мислења
1.085
Поени од реакции
156
да да не се исплати така , само не бев сигурен бидејќи тоа не е напишано на страната : ))

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.897
Препорака за најдобар телефон за пост пејд од 500 ден. М тарифа и со доплата од 3000 макс. ? Андроид..

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.455
Поени од реакции
18.456
Препорака за најдобар телефон за пост пејд од 500 ден. М тарифа и со доплата од 3000 макс. ? Андроид..
LG L5
Samsung Galaxy Mini 2
Vodafon II (Ovoj jas sakam da si go zemam)
Droid XL

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Во вип може ли да се продолжи договор ама без интернет

Kajgana Shop

На врв Bottom