Никој што троши 10-15 илјади нема да земе претплата од 250 денари туку ќе ја земе најскапата, а на таквите претплатници не верувам дека ќе бараат бараат 3000 денари унапред (освен за претплата).
Момак,си ги помешал работите бајаги.Примерот беше даден за 250 ден како нов корисник
А другиот пример со големиот потрошач може да е и на најголемата претплата ама пак ке му бараат аванс и дур е нов како корисник во првите три месеци ке биде исто.После 3 месеци системски се трга забраната и може да разговара колку сака.
Работев таму,знам како е. Не зборам од памет или од што сум чул од рекла-казала.
Ако не ти е верно,слободно пробај,претплати се на нов број и направи 1000 ден за ден-два и ке видиш дали нема да те исклучат. Небитно на која претплата си.
Таа забрана ја воведоа откако губеа огромни пари во првите 2 години,се даваа 5 броја и 5 телефона на еден корисник.прави сообраќај,не плаќа и кога ке го исклучат во еден правец ја фрла картицата. Едно време се продаваа постпејд картици за разговори,плаќаш 1000,збориш 3000 и кога ке те исклучат ја фрлаш.
--- надополнето: 4 јули 2012 во 10:17 ---
Не ми се чита над 90 страни, ако има некој одговор на моите прашања благодарам однапред
1. Зошто вип се толку геј и не пуштија барем едно е*ано известување дека ќе ми ја деактивираат сим картичката, а можат секојдевно да замараат со смс за ред други глупости?
2. Дали е возможно да ја активирам повторно и колку ќе ме чини тоа?
3. Ќе се циганчам за некој што ми продава воздух, ако одговорот на второто прашање не ми се допадне каде можам да најдам гага активна сим?
1.Не постои во систем известување за припејд корисници дека е пред истек на важност.
кога ке ставиш 100ден ти се продолжува важноста на уште 1 година.
2. Можеш да ја активираш само ако не е пуштена повторно во оптек-продажба.
зависи колку време ти е неактивна картицата и зависи дали ти е регистрирана на твое име со твои податоци или е без мајка и татко,односно купена на диво од трафики кааде не се регистрираат.
3.Зашто бараш гага сим кога нема да е на твое име и сигурно некој ја користел па ке ти досаѓаат.
културно купи си нова со кредит и решен проблем.