imeno Muhammed s.a.w.s. e i najvlijatelniot covek vo covekovata istorija, zamislete duri e i pred sinot bozji Isus spored hristijanite!.naprotiv Muhamed,a.s e najvelicestvenata licnost , sto go zapoznala istorijata.
gi znam mnogu dobro kakvi se i kakvi im se namerite nivni , ja zaboravija pocita kon drugata licnost ubavoto odnesuvanje i ubavoto zboruvanje , naduenosta se hrani so losa ekstremna sebicnost ,voobrazenata naduenost svesno ja ubiva skromosta vo covekot.Kewser ,nemoj da se zanimavas so zlocesti luge ,ovie se samo za kavgi ,jas po glup i po idiotski narod uste nemam videno
Ama izgleda ova e praktika kaj vas Risjaniveé?И ја имав такви обиди пред некој месец, али заклучив дека е залудно. Мислам, праиме муабет за луѓе што излегоа да протестираат за ослободување на осомничени за петкратно убиство. За нив млатење жени е прошетка во паркот. Едноставно луѓево заостануваат со еволутивниот развој најмалку 500 години.
Во секој случај, семејното насилство во државава е казниво со закон, и јас најискрено се надевам дека наредниот пат кога дотичниов ќе ја превоспитува жена му, ќе му дојдат џандари и ќе му даат една добра доза џандарски ќотек. За да го напраат вистински маж де.
Фала што ни укажа на ова и на претходниот твој пост, само незнам колку пали кај христијаните. Со овие извитоперени толкувања од Светото Писмо што вие си ги правите во корист на вашата религија дадена од антихристот, имате на грб огромен грев. Џабе и стихови и други извадени и преработени делови, кога за нас не само што не постои некој што е пратен од ѓаволот, туку и не ни требаат негови следбеници да ни го трујат зборот Божји со лажни споредби. Оној после Исус што ќе дојде, што ќе не опоменува, е Светиот Дух, пратен од Бога, од Исус и дел од Бога. Фала и слава Бога што немаме работа со пратеници на сатаната и оние што место со љубов и вистинска вера, со крвав меч ги преобратиле оние што им биле на нивниот пат.Biblija
ЕВАНГЕЛИЕ СПОРЕД ЈОВАН
Глава 16
12 Имам уште многу да ви кажам, но сега не можете да носите.
13 А кога ќе дојде Тој, Духот на Вистината, ќе ве упати во сета вистина, зашто нема да зборува Сам од Себе, а ќе зборува она што слуша, и ќе ви навести за нештата што ќе дојдат.
Koran
Суре 53: Ен-Неџм (Ѕвездата)
Во името на Аллах,
Милостивиот Сомилосен!
- Се колнам во ѕвездата кога ќе зајде,
- дека другарот ваш не скршна во заблуда, а ниту, пак, залута,
- и не зборува по желба своја,
- туку тоа е само Објава што се објавува!
- Го поучува Силниот и Моќниот,
Тешко на човештвото ако Мухамед е повлијателен од Архимед, Питагора, Њутн, Лајбниц, Тесла итн. Тоа добро посочува кое е нивото на свеста кај голем дел од населението. Да се надоврзам со прашање Зошто е Мухамед повлијателен од научниците?imeno Muhammed s.a.w.s. e i najvlijatelniot covek vo covekovata istorija, zamislete duri e i pred sinot bozji Isus spored hristijanite!.
http://en.wikipedia.org/wiki/The_100
Ти да успееш да пласираш лага,која ќе опстојува цели 1400 години и во која денес веруваат над 1 000 000 000 луѓе и тоа во 21.век,сето ова го прави влијателен.Тешко на човештвото ако Мухамед е повлијателен од Архимед, Питагора, Њутн, Лајбниц, Тесла итн. Тоа добро посочува кое е нивото на свеста кај голем дел од населението. Да се надоврзам со прашање Зошто е Мухамед повлијателен од научниците?
Тоа да, вистина е, но во ограничен домен, меѓу неговите верници. Сепак не сметам дека може да се смета за највлијателен, бидејќи многу малку од вкупните промени било на општествено или научно ниво на човештвото се повлијаени од него или поточно од Исламот.Ти да успееш да пласираш лага,која ќе опстојува цели 1400 години и во која денес веруваат над 1 000 000 000 луѓе и тоа во 21.век,сето ова го прави влијателен.
Тоа да, вистина е, но во ограничен домен, меѓу неговите верници. Сепак не сметам дека може да се смета за највлијателен, бидејќи многу малку од вкупните промени било на општествено или научно ниво на човештвото се повлијаени од него или поточно од Исламот.
На пример откритието на Тесла го промени целиот свет, за 100 години се е подруго од претходно на планетава благодарение на него.
Што има Мухамед постигнато кое може да се споредува со тоа? Тоа што милијарда веруваат не менува ништо на подобро ниту во науката, ниту во хуманизмот, ниту во државите каде муслиманите се многубројни.
E што со Арабија пред 14 и пол века?Si cital nesto vo vrska so ARABIJA pred doaganjeto na Muhammed a.s
Еве и да е вистина дека ги открил лагите на евреите и христијаните, што и тоа да значи, како со тоа го направил животот на луѓето подобар и каква врска има тоа денес?Woodsman sto zaes ti za muhamed i za arabia ,pa i Mesi igra futbal ,no ne znaci deka promenil nesto vo futballot ,a Muhamed gi otkril site lagi na jevreite i hristijanite
Been there, done that.Mnogu dobra kultura imas.
probaj toa dago recis na nekoj vo lice vo zivo ne pozadi PC.
Еве и да е вистина дека ги открил лагите на евреите и христијаните, што и тоа да значи, како со тоа го направил животот на луѓето подобар и каква врска има тоа денес?