- Член од
- 26 јануари 2009
- Мислења
- 7.581
- Поени од реакции
- 6.299
Moже варен компир пред тренинг ? И со што да го јадам да е повкусен, со сол некако не ми се допаѓа вкусот.
црвена солMoже варен компир пред тренинг ? И со што да го јадам да е повкусен, со сол некако не ми се допаѓа вкусот.
Со туна,или изрендај го компирот и стави му малку магдонос и оригано..уживанцииMoже варен компир пред тренинг ? И со што да го јадам да е повкусен, со сол некако не ми се допаѓа вкусот.
Комплексен извор на јаглехидрати, особено погодни при диета зошто долго те држат сит а неможеш многу да изедешЕдно прашање, почетник сум , веќе 3та недела вежбам и сакам да почнам да земам Whey и овес. Знам дека Whey е чист протеин, а овесот за што служи?
Кога спомнавте туна, мислам дека најисплатлива и една од повкусните е adriana во парче или gomes da costa.
Околу 50 и нешто, не ме држи за збор.Колку пари се ?
Пожелно е да имаш и протеин,иако веќе во млекото имаш,али ако немаш опција,мислам дека не е страшно...битно да имаш ЈХ пред тренинг(овесот) за да ти дадат енергија.Сакам да прашам еве станувам и одам во теретана, дали 1 саат пред тренингот во теретана е доволно 400мл млеко со овес?Или треба да има и протеини во оброкот?
Еднакво битно е да имаш добар извор на јаглехидрати и протеини во тој оброк.Сакам да прашам еве станувам и одам во теретана, дали 1 саат пред тренингот во теретана е доволно 400мл млеко со овес?Или треба да има и протеини во оброкот?
Млекото не е доволно ? Во 400 мл млеко има 13 грама протеин.Еднакво битно е да имаш добар извор на јаглехидрати и протеини во тој оброк.
За доручек, овошје (обично банана, јаболко и портокал)
Ручек, гледам зеленчук да јадам (брокули, салата краставица, домати, пченка), некогаш и туна
Пред вежбање, мусли или овесни снегулки со мед и чоколатче од виталиа
Вечера, изварка и јајца или варено месо + зеленчук.
И сат пред спиење, 400мл 0.9% масно млеко со милка прашак (вакво нешто слично)
Исто гледам, 1 или 2 пати црн чај да се напијам.
Таа шо е од идеал шипка урдата има 14 грама протеин, 1.6 грама масти, 1 грам јаглехидрати на 100грама.Колку грама протеин има во 100гр урда, и дали може да ја јадам пред спиење?
Myers, ако може на ова тема да ми одговориш шо како да средам за исхраната (да не одиме оф-топик), ќе те частам шо сакаш ко ќе дојш Охрид.
За доручек, овошје (обично банана, јаболко и портокал) со 4 цели јајца
Ручек, гледам зеленчук да јадам (брокули, салата краставица, домати, пченка), со пилешко/телешко месо
Пред вежбање, мусли или овесни снегулки и чоколатче од виталиа
По вежбање 100 грама ориз, и туна или било каков вид на месо (до 200 грама макс)
И сат пред спиење изварка, 50 гр бадеми