Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

Член од
26 јануари 2009
Мислења
7.581
Поени од реакции
6.299
Moже варен компир пред тренинг ? И со што да го јадам да е повкусен, со сол некако не ми се допаѓа вкусот.

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Кога спомнавте туна, мислам дека најисплатлива и една од повкусните е adriana во парче или gomes da costa.

Член од
17 јули 2008
Мислења
704
Поени од реакции
260
Moже варен компир пред тренинг ? И со што да го јадам да е повкусен, со сол некако не ми се допаѓа вкусот.
Со туна,или изрендај го компирот и стави му малку магдонос и оригано..уживанции :)

S

Sheldon Cooper

Гостин
Едно прашање, почетник сум , веќе 3та недела вежбам и сакам да почнам да земам Whey и овес. Знам дека Whey е чист протеин, а овесот за што служи?

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Едно прашање, почетник сум , веќе 3та недела вежбам и сакам да почнам да земам Whey и овес. Знам дека Whey е чист протеин, а овесот за што служи?
Комплексен извор на јаглехидрати, особено погодни при диета зошто долго те држат сит а неможеш многу да изедеш :D

Член од
16 јули 2007
Мислења
12.498
Поени од реакции
4.072
Сакам да прашам еве станувам и одам во теретана, дали 1 саат пред тренингот во теретана е доволно 400мл млеко со овес?Или треба да има и протеини во оброкот?

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Сакам да прашам еве станувам и одам во теретана, дали 1 саат пред тренингот во теретана е доволно 400мл млеко со овес?Или треба да има и протеини во оброкот?
Пожелно е да имаш и протеин,иако веќе во млекото имаш,али ако немаш опција,мислам дека не е страшно...битно да имаш ЈХ пред тренинг(овесот) за да ти дадат енергија.

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Еднакво битно е да имаш добар извор на јаглехидрати и протеини во тој оброк.

Biljbilj08

1987
Член од
19 ноември 2011
Мислења
698
Поени од реакции
312
Колку грама протеин има во 100гр урда, и дали може да ја јадам пред спиење?

Член од
27 април 2009
Мислења
2.482
Поени од реакции
1.669
Myers, ако може на ова тема да ми одговориш шо како да средам за исхраната (да не одиме оф-топик), ќе те частам шо сакаш ко ќе дојш Охрид. :D

За доручек, овошје (обично банана, јаболко и портокал)
Ручек, гледам зеленчук да јадам (брокули, салата краставица, домати, пченка), некогаш и туна
Пред вежбање, мусли или овесни снегулки со мед и чоколатче од виталиа
Вечера, изварка и јајца или варено месо + зеленчук.
И сат пред спиење, 400мл 0.9% масно млеко со милка прашак (вакво нешто слично)
Исто гледам, 1 или 2 пати црн чај да се напијам.
Колку грама протеин има во 100гр урда, и дали може да ја јадам пред спиење?
Таа шо е од идеал шипка урдата има 14 грама протеин, 1.6 грама масти, 1 грам јаглехидрати на 100грама.

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Myers, ако може на ова тема да ми одговориш шо како да средам за исхраната (да не одиме оф-топик), ќе те частам шо сакаш ко ќе дојш Охрид. :D

За доручек, овошје (обично банана, јаболко и портокал) со 4 цели јајца
Ручек, гледам зеленчук да јадам (брокули, салата краставица, домати, пченка), со пилешко/телешко месо
Пред вежбање, мусли или овесни снегулки и чоколатче од виталиа
По вежбање 100 грама ориз, и туна или било каков вид на месо (до 200 грама макс)
И сат пред спиење изварка, 50 гр бадеми

Грубо напишано, вака би требало да изгледа, по 2-3 недели се забележуваат првите промени и по нив ќе знаеш дали си на добар пат или повторно ќе треба нови измени.

Kajgana Shop

На врв Bottom