Македонија - Нов Зеланд (84:62) | Квалификации за ОИ, Лондон

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Многу сличен тим на нашиот се Русите, затоа и неможат да не тепаат како што треба. Имаат посилна клупа и тука се одлепуваат, а нашиве ако изиграат како што треба пак би требало да има неизвесен крај. Па сега мора една да изненадиме, сепак на Олимпијада не се оди така.:)

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
Денеска бевме одлични освен во играта под кошевите....ако играме против Русија под итно треба да играме зона да се затвори рекетот оти ќе не скинат од офанзивни Русите....и друга работа што ме загрижува е тоа што имаме слаба поддршка од клупата во поени. Ајде денеска бевме на некој ред Гечо беше феноменален, Дамјан солиден ама другите за нигде се....Соколов :facepalm: пред 2-3 години беше супер ама сега е за нигде....како и да е одиме во чеврт финале ќе беше прерано и срамота да отпадневме во групите па сега да оставиме се на случајност, ако можиме да се пласираме на ОИ супер ако не никому ништо....

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Има големи подобрувања во играта за разлика од вчера но ни ова не е тоа што треба да биде.Мора уште некои корекции да се направат во нападот и одбраната зошто против појака репрезентација тешко да се провлечеме.

п.с Преку таквото ми се веќе со ударите за 3 поени.Очигледно е дека за тоа не не бива,а имаме по 30 обиди за тројка во текот на утакмицата.

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
Дали тоа предлагаш тандем Игорче-Ников-Магдинчев за коментирање?
Заедно со Калински (да почни со некоја поезија) и Видевски мислам беше (да ни кажи историја за народите и статистика за утакмицата)

Член од
24 јуни 2012
Мислења
25
Поени од реакции
9
Freedy T. Арно рече игорче, првата ја губиме следните ги зимаме (Y)

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
dragonsky, тој да ги отвара темите до крајот на овие квалификации. За денешниот меч тој ја отвори, одлично против Нов Зеланд, 22 разлика.

Ајде сега ако играме со Русија, ако dragonsky ја отвори темата немаме гајле, само не мора и против Русија 22 разлика.... и со 20 разлика ќе завршиме работа :D

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.351
dragonsky, тој да ги отвара темите до крајот на овие квалификации. За денешниот меч тој ја отвори, одлично против Нов Зеланд, 22 разлика.

Ајде сега ако играме со Русија, ако dragonsky ја отвори темата немаме гајле, само не мора и против Русија 22 разлика.... и со 20 разлика ќе завршиме работа :D
Ново Зеланѓаните го имаат танцот Хака ама затоа ние го имаме ....мене ме имате де..
:D

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.982
Фаќаме ритам значи пополека а :cautious:
Незнам за вас, али каков мерак иам Русите да ги пратиме дома уште у 1/4 финале :vozbud:
Макар и по цена ние да сме 4ти после да не идеме, ама на нив да им го начукаме онака со се јајца народски кажано :icon_mrgr:

Џони.

Не е Џони.
Член од
4 ноември 2009
Мислења
1.554
Поени од реакции
1.037

Толку не сфативте до сега дека отварачот на теми нема врска со исходот на утакмицата? Знам дека е фора ама сепак, глупо ми е веќе некако. :D

n/a

Член од
28 декември 2011
Мислења
1.194
Поени од реакции
2.258
Значи, не смее ваква малодушност - сме изгубиле од Ангола и ајде сега, крај на светот... Исто викаа некои и после поразот од Црна Гора.

Јас сакам да верувам декамомциве допрва се „загреваат“ :)

Pravnice

The Don
Член од
15 ноември 2007
Мислења
2.462
Поени од реакции
1.433
јас ке критикувам, победивме ама не сум задоволен од играта. Месец дена се спремаа за што...за да шутираат тројки? И тоа со процент послаб од НЗ. не може да се наречеме велесила или јака репка ако имаме повеќе шутеви за три од два. играта под рекетот е очај, сем Антиќ никој не скока. Антиќ сам по себе е таква дупка во одбрана тоа не е нормално. И не сфаќам кога веќе се виде дека се класаиспод нас не добија шанса помладите, пред се Николовски требапе да добие поголема минутажа. Не сфаќам зашто мораше првата петорка да изигапо 30+ минути кога се знаеше победникот.

Не се лутам зашо бевме слаби, туку затоа што знам дека може многу подобро. Онаа познатапарола срце на терен јас не ја гледам на овие квалификации и крај!

Најајкото е како може чековски да има предност пред Николовски...
Мое мислење е дека Лондон може само да го сонуваме за жал...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom