Football Manager 2012 - Општа дискусија

Член од
5 септември 2009
Мислења
3.528
Поени од реакции
619
Сега почнувам да ја играм 2012. Пред тоа ја играв 2008.
Можам ли да му наместам на некој постар играч да му биде тутор на некој од помладокот? Досега само помошникот ми даваше вакви предлози.
Со разговор со играчот можеш да наместиш :D

Q

qazwsxedc

Гостин
имам еден проблем,моиве играчи шутираат само од далеку,има начин како да го сменам тоа??:D

N

Nicky Santoro

Гостин
Ако влезиш во финале на лига куп и бидеш поразен во истото од челзи да речеме(челзи е шамп и игра лш ) автоматски со тоа што си играл во финале играш европа или треба да освоиш финалето ?

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Ако влезиш во финале на лига куп и бидеш поразен во истото од челзи да речеме(челзи е шамп и игра лш ) автоматски со тоа што си играл во финале играш европа или треба да освоиш финалето ?
Карлинг куп мора да освоиш, ФА куп доволно е до финале да стигнеш.
--- надополнето: 2 јули 2012 во 02:44 ---
имам еден проблем,моиве играчи шутираат само од далеку,има начин како да го сменам тоа??:D
Горе над селекцијата на играчите, кај што има Selection Info или Condition, отвори го тоа и ќе ти се отвори листа на ствари што можеш да ги мењаш и да ги адаптираш на начинот на кој сакаш да играш. Еден од нив е Long Shots, па можеш на играчите кои не сакаш да шутираат од далеку да им го ставиш до 0 (најлево). Нормално не значи дека никад веќе нема да шутнат од далеку, туку само попаметно ќе ги бираат приликите кога да го направат тоа, па ќе го направат само кога ќе мислат дека е добра прилика за шут. Прочепкај ги и другите опции, полесно ќе си направиш точно како сакаш да ги постигнуваат голвите твоите избраници :)

Член од
4 декември 2009
Мислења
3.244
Поени од реакции
2.762

http://tinypic.com/view.php?pic=35cehj9&s=6

Никакви проблеми немав со играва се до сабајлево кога ми се појави чудово при пуштање на последната сејфка. Некој да имал сличен проблем или да помогне?
Ако на некој му се деси ова од играта да си знаете нема лек, досега не прочитав човек што го средил ова во светот. Луѓе со оригинал игри неможат ова да го решат, најверојатно е некој си проблем на играта кој се појавува и не се решава. Не помага ни од ново инсталирање ни ништо друго.

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Ако на некој му се деси ова од играта да си знаете нема лек, досега не прочитав човек што го средил ова во светот. Луѓе со оригинал игри неможат ова да го решат, најверојатно е некој си проблем на играта кој се појавува и не се решава. Не помага ни од ново инсталирање ни ништо друго.
Пробај со System Restore :)

Член од
5 август 2008
Мислења
6.012
Поени од реакции
5.333
Завршив уште една сезона(2019/2020) со Дортмун и се на се добро беше.. Освоена лига и Лига европа! со не којзнае колку јак тим!

Еве од лигата. Последните две ги изиграв со втор и трет тим за да ги чувам во финалето пошто имам повредни многу тој период!

Финалето во Лига Европа

Трансферите кој што ги напрајв за колку толку да го засилам тимот a и немав којзнае колкав буџет све ми се на рати земени освен неколку

Составот и формацијата која ја користам!

И ова онака :D

Fr0ST

Hail The King!
Член од
15 јуни 2012
Мислења
60
Поени од реакции
92
Да ви се пофалам го зедов Саного за 2.4 мил...сеа ми треба еден лев бек,централен дефанзивец,AM(L) AM(R) сеа следен ми е Нианг да го земам 3ца играчи летнаа од тимот и тоа Марво го шитнав за 2.2 мил еден 34 годишен Питау за 60к сега ставен ми е едниот напаѓач Коита па на негово место здравје Нианг заедно со Саного а сеа за сеа ги играм Жиру и Саного и имам еден Николас Рејсел 18 годишен исто така ST....Дај препорачајте нешто од тоа погоре што пишав само да не биде многу сакпо :)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
ова што ти го кажа Рики плус стисни work ball into box. имаш и повеќе опции таму, дали крилата да нафрлаат во шеснаесетник или директно да шутираат, разгледај си... :)

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Има некој тренинг да знаат напаѓачиве да не спијат во офсајд ? по 2 гола минимум на утакмица заради офсајд ми поништуваат . последнава утакмица 5 гола заради офсајд поништени .. пред тоа на две утакмици по 4 гола ..

Q

qazwsxedc

Гостин
ова што ти го кажа Рики плус стисни work ball into box. имаш и повеќе опции таму, дали крилата да нафрлаат во шеснаесетник или директно да шутираат, разгледај си... :)
не можам да го најдам ова каде е?:D

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929

Мислам дека ова е моја најдобра утакмица на ФМ12.
Уште моиве промашија 2 пенала и 5 пати погодена пречка/статива.

N

Nicky Santoro

Гостин
Конечно се качив во Лига 1 (трета по ранг )
Верглав една година во Лига 2 каде бев подолу од средина на табелата,но сепак втората година шампион со исто бодови колку и 2риот и 3тиот но подобра гол разлика ;)

Член од
2 октомври 2011
Мислења
841
Поени од реакции
504
ај некој ако можит нека ми пратит линк за да спуштам пач , македонска лига и некој такви останати работи дресој и шо имат таму друго :)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
не можам да го најдам ова каде е?:D
Sorry другар не ми е играта при рака да ти кажам точно, можам само отприлика да ти кажам, кај што ги местиш играчите за стартни 11, горе лево ќе видиш team instructions, и тука некаде ќе ја најдеш и опцијава. Слободно чепкај си по таквите опции, експериментирај, не можеш да заебеш :D Ок, освен ако не те избркаат од работа ради слаби резултати :Р

Kajgana Shop

На врв Bottom