Другарче ми е на фејсбук... Е не, е не...

Ја лично никогаш не сум се сомневал, али еве сега и написмено да ја видите неговата Македонштина преку статусите на фејсбук...
1. "НЕМОЖАМ ДА СЕ ИЗНАЧУДАМ НА ГЛУПОСТИТЕ НА МАКЕДОНЧЕТО.
Читам полемики „зошто Перо Антиќ, се претставил дека доаѓа од фироМ не Македонија„ ...
- За дежурните душегрижниците ... Памнењето изгледа ви е кратко. Гледам истите оние кои до вчера беа во состојба да клекнат пред Перица и да му го откопчат шлицот денеска станаа поголеми верници и од Папата, поголеми Македонци и од Гоце Делчев, Питу Гули ...
- Читам се продал, земал пари за така да се претстави - КОЈ ИДИОТИЗАМ ..
- Читам како сега го претставил вистинското лице - МОРОНИ ЕДНИ ...
- Епа да ве прашам: Ги напушти ја ли разноразните форуми, самити, итн, итн ... сите наши политичари од осамостојувањето до ден денеска, на кои биле претсавени и седеле позади таблата на која пишувало ФИРОМ.
Зошто никој од оние кои НИЕ ама баш НИЕ СИТЕ ги плаќаме од наш џеб не го направиле тоа.
**Еве ви неколку примери:
- Што пишување на таблата, на масата на која седеа нашите претставници, за време на судењето меѓу Македонија и Јужниот Сосед !?
- Што пишува на масата во ОН резервирана за нашиот претставник !?
- Што ќе пишува на местото каде ќе седат нашите претставници на престојниот самит на НАТО во Чикаго !?
Сите го знаете одговорот нели и знам дека сите не се согласуваме со истиот и знам дека сите од се срце сакаме тоа да се смени.
Овој пост не е да ја превземам улогата на адвокат, напротив овој пост е затоа што длабоко сум убеден и верувам во тоа дека Перо Антиќ е ПОГОЛЕМ МАКЕДОНЕЦ ОД НАЈГОЛЕМИОТ ДЕЛ ОД ВАС.
Тоа го докажал милион пати, а тоа ќе го докаже и уште многупати, и пак вие мрсулковци ќе пишувате се и сешто, бидејќи во вашите бедни животи и не ви преостанува ништо друго.
ТОЧКА"
2. "ПАТРИОТЧИЊА" глас да не ви слушнам.
- а вие "зналци кошаркарски" у уста ве гаѓам ... сега јасно ли ви е зошто
Pero Antic игра во Олимпијакос ...
тишиииннннаааааа
Да ви објаснам: ЗАТОА ШТО Е ШАМПИОН НА ЕВРОПА
3. Говорете и пишувајте македонски !
- ова е тестот кој го решавал мојот внук од 2-ро одделение ...
Па добри бе има ли некој во државава да види што овие деца учат. Ова е само какпа во ОКЕАНОТ од глупости кои ги учат денешниве деца !!!
Или можеби јас сум грешка, па македонскиот јазик пичнува од вчера со нов правопис.
КАКО БЕЗ ЈАЗИК ДА СИ ЈА ЗАЧУВАМЕ НАЦИЈАТА, ИДЕНТИТЕТОТ ... НИКАКО...
ЕВЕ ЈАВНО ДЕКЛАРИРАМ - АКО МИНИСТЕРОТ ГО САНКЦИОНИРА ОДГОВОРНИТ ЗА ОВА, БЕЗРЕЗЕРВНО ЌЕ ЈА ИМА МОЈАТА ПОДРШКА.
Ова гратис:
4. 1-ви мај !!!
Што би рекол другарот Тито "сви пролетеру света обедините се. Идемо на скару" ...
Многу лажеше стариот мајку му, ама мудар беше визионер
Е бре Игорче да даде Господ уште стотина такви натпревари како Македонија - Литванија да коментираш. Цар си