Што ме прашуваш мене е*аго, прашај ги оние на Илинденска ........ јас работам за плата, не сум политичар па да ги решавам проблемите во државата .......... а за тоа што платите велиш ви биле мали, за тоа одговорот барај го кај Грујче, Бранче и остала компанија која владее 2 децении наназад со државава !
Јас само кажав претходно дека имам роднини по други градови кои преживуваат со тие пари, 4 члена, имаат/одржуваат куќа, плаќаат сметки, имаат автомобил, интернет... храната сами си ја вадат, бидејќи имаат лозја, бавчи, стока... во Скопје на пр. се преживува исклучиво од плата, додека пак во помалите места во внатрешноста луѓето имаат дополнителна дејност(земјоделство, сточарство...), храната сами си ја произведуваат, зборам конкретно за лица што добро ги познавам(роднини) и честопати одам кај нив !
--- надополнето: 1 јули 2012 во 23:37 ---
Да ама провинцијалците мислат дека тука во Скопјево, бидејќи нели е главен и најголем град, мислат дека тука тече мед и млеко, мислат дека тука нема невработеност, мислат дека тука платите се којзнае колкави, мислат дека тука одма преку ноќ се наоѓа работа и се стига до солидна плата, мислат дека евтино е тука ............... незнам кој им го ставил во глава таквото мислење дека во Скопје цветаат ружи, да ептен цветаат ружи гледам, они мислат дека Скопје е само Центар, Карпош, Аеродром ......... дали го виделе остатокот од Скопје, дали знаат грото Скопјани за колку работат ........... они мислат дека во Скопје сите се ситуирани/богаташи(пошто се Скопјани), они мислат дека невработеноста тука е 5% и платите се којзнае колкави !