Провинцијалката и нејзините градски жртви

• Креатор на темата Креатор на темата bucio
  • Време на започнување Време на започнување
И сеа шо .. криво ли ти е .. шо иделе у Ск .. ќе кукаме по форуми ...
а тоа дека скапува надвор од Ск тешко ... тоа е само твојот комплекс у глава .. луѓе скапуваат и во Ск и надвор од Ск и секаде низ светот ..

Абе ѕид да кренете околу скопје да не се мачите и нервирате вака ...

Не бе батка не кукам јас, само си го кажувам мислењето, инаку сеедно ми е и во никој случај не скапуваме тука, ич да не се секираш за нас и крај-краева не ја отворив јас темава !
--- надополнето: 30 јуни 2012 во 23:32 ---
Не зборам на Охридски туку на Битолски

Слични се !

На малограѓанштина ќе враќам со малограѓанштина ....... мое право си е тоа !
А за тоа што викаш Берлински/Скопски ѕид .......... абе види не скапуваме ние тука, горе-доле убаво ни е, тешко дека ќе скапеме, скапуваат тие надвор од Скопјево, затоа и доаѓаат ваму, не одиме ние таму, нас тука ни е убаво, тие доаѓаат тука, како што и самиот ти кажа во потрага по подобар живот, повисок стандард/повисоки плати, поголеми шанси за вработување, поголема урбана средина, накратко кажано повеќе можности за се !
--- надополнето: 30 јуни 2012 во 23:19 ---

Не бе батка ............ повеќе би рекол дека она него го зеде т.е. го зграпчи, му се тупна на типацов по брза експресна постапка(има детето:icon_mrgr:) .......... а овој па од толку женски во Скопјево, па со неа, а не е ништо посебно типката, ни во лик, ни во карактер !

А,каде во целава приказна се наоѓаш навреден и повреден од провинцијалците?
*Не ми зборувај за сељаци.

Никој очигледно нема толкав проблем со локал-патриотизмот колку ти и твоите истомисленици нажалост.
Вака не се оди напред.

А,каде во целава приказна се наоѓаш навреден и повреден од провинцијалците?
*Не ми зборувај за сељаци.

Никој очигледно нема толкав проблем со локал-патриотизмот колку ти и твоите истомисленици нажалост.
Вака не се оди напред.

Епа добро де ајде веќе не зборам, сите 1400000 НеСкопјани нека се доселат тука во Скопјево и околинава и точка, крај на приказната, така сите до еден ќе бидеме Скопјани и ние и вие .............. бива ! (y)

Епа добро де ајде веќе не зборам, сите 1400000 НеСкопјани нека се доселат тука во Скопјево и околинава и точка, крај на приказната, така сите до еден ќе бидеме Скопјани и ние и вие .............. бива ! (y)
НеСкопјани :facepalm:
Не бери гајле,за 20тина години ќе се накотат Скопјани од Чаир и Гази Баба па ќе ви пиши тогаш на таблите место општина Аеродом,komuna aeroportin или komuna quender под општина центар,ќе ги барате после НеСкопјаните

Добро, ама шо ти се криви луѓето шо дошле Скопје?

Јас сум крива шо дисперзираните студии на пример, не функционираат како шо треба?

Јас колку што разбрав од Охриѓани Скопјани биле п****и па затоа вие Скопјаништата немат шо да се буните з’ш ви ги земале женине. Вардите си дечковците дан ви ги земет.:pos:

Ejх колку смешно ................... :pos::pos::pos::pos:
Од што Скопјаните се толку големи пе*ери сите девојки ви ги ќарија ............ и си ги вдомија во топло !
--- надополнето: 30 јуни 2012 во 23:57 ---
Добро, ама шо ти се криви луѓето шо дошле Скопје?

Јас сум крива шо дисперзираните студии на пример, не функционираат како шо треба?

НЕ !

НеСкопјани :facepalm:
Не бери гајле,за 20тина години ќе се накотат Скопјани од Чаир и Гази Баба па ќе ви пиши тогаш на таблите место општина Аеродом,komuna aeroportin или komuna quender под општина центар,ќе ги барате после НеСкопјаните

Кomuna Qender ............. Komuna Aeroportit !
Qyteti i Shkupit ! :pos:
--- надополнето: 1 јули 2012 во 00:02 ---
Да де заборавив што беше темата. Скопјаните(машки) се буните дека провинцијалките ги земаат мажите и после си немате мажи за дечковци. :pos:

Ejx многу смешно ............ :pos:
Од што Скопјаните се толку големи пе*ери, затоа сите провинцијалки ги ќарија ............. тоа е факт друже !

Абе интернетот не ги лечи психичките проблеми, за тоа си имате психијатри, вака само си ја влошувате состојбата!

Кој дебил го пишувал текстот... Во текстот освен дебилизам, малограганштина и примитивизам (сите овие од најниско ниво) ништо друго нема.

Eпа добро де, да, скапо ви е ОК ти верувам ........... но зашто мора при толку универзитети и факултети ширум Републикава, зашто баш мора во СК да се дојде да се учи, никој не ве тера со сила да доаѓате, е сега кога веќе сте се решиле да дојдете да студирате тука во главниов град тогаш немојте да кукате дека ви било скапо ............ ако имаш пари дојди студирај, ако немаш пари.... тоа е тоа ............. ем сакате во СК, ем уште се жалите дека скапо ви било тука, збориме конкретно значи за студирањето, за тие партиципации кои ми ги спомна !
А што се однесува до раздвиженоста, епа нормално фала богу дека во Скопје 12 месеци е турбо раздвижено и зиме и лете и пролет и есен и дење и ноќе, ти како сакаш мртво да е се па 700 илјади жители има СК, а твојот Охрид реално(како општина) нема ни 50 илјади жители .......... летно време ви е полно бидејќи доаѓаат иселениците од странство, како и туристите(домашни и странски), е сега после 1 септември кога ќе заврши летната сезона и кога ќе залади времето нормално дека ќе биде ептен празно, бидејќи нема ниту еден турист повеќе, а Охрид како град има макс. 40 илјади жители, тоа е мала бројка, пола од нив се старци ........... нормално дека Охрид ќе личи на мртов град кога е вон сезона(без туристите дом. и стр. и без иселениците) !

Абе ти се слушаш шо зборвиш или не? На пример ако сакам да учам медицина морам да дојдам Скопје или Штип, правен Скопје или Кичево на дисперзирани ( ова дисперзираниве ветар во магла буквално ). Ак ви е скапо не идајте.....и тебе ак ти е скапо Охрид не идај, не туку секоја година ми отворате теми скап бил Охрид, неиздржливо скап за ваши стандарди.Тебе ак ти е скап со 30 000 плата мене со 15 000 не ми е? Ак не ти чинит не идај работава.
И не велам јас дека партиципацијата е скапа, општо значи ПОКРАЈ партиципацијата има еден куп трошоци кои јас како студент од внатрешноста морам да ги платам и се дополнителен издаток на моите родители.

Абе ти се слушаш шо зборвиш или не? На пример ако сакам да учам медицина морам да дојдам Скопје или Штип, правен Скопје или Кичево на дисперзирани ( ова дисперзираниве ветар во магла буквално ). Ак ви е скапо не идајте.....и тебе ак ти е скапо Охрид не идај, не туку секоја година ми отворате теми скап бил Охрид, неиздржливо скап за ваши стандарди.Тебе ак ти е скап со 30 000 плата мене со 15 000 не ми е? Ак не ти чинит не идај работава.
И не велам јас дека партиципацијата е скапа, општо значи ПОКРАЈ партиципацијата има еден куп трошоци кои јас како студент од внатрешноста морам да ги платам и се дополнителен издаток на моите родители.
Oвде можеби би ме направиле будала, ама зборувам за Битола дисперзирани, системот како е поставен со начинот на оценување ти пружи ито како поголема можност за знаење (доколку учиш како што се бара нормално) отколку оној во Скопје, не е само мое ова мислење, прашањата се со раскажување, мораш да го опфатиш целиот материјал од А до Ш што се вика ако сакаш 10ка, не се со заокружувања прашања, па да читаш дефиниции и слично, сосема е поинаку.
И точно поради то јас си појдов таму............да не се масирам со метежи, хаоси, џанкери, крем шема, за разлика од многу студенти се чувствувам изживеан во градов од каде потекнувам па немам намера да одам на место каде не сакам, да водам ,,живот" и воедно да бидам товар на грбот на скопјани.:cool:
муабетот ми е дека НЕ оди СЕ' преку Скопјето, па да го величите до немајкаде. Населението во истото не е ништо фазла од тоа другото, обични смртници кои го чекаат крајот на ваков или онаков начин.

Јас сум земал 30 000 плата, земам третина од тоа човек, зборев за вкупни приходи во една куќа ........... а не само за приход на еден член ............. и да Охрид е навистина скап град, а и од каде тоа ти чу дека ќе одам кај вас во Охрид на одмор, не одам никаде !

откачени ? Го гледате Скопје и останатиот преубав дел од Македонија,
само од аспект на : кафичи, студентки, споменици,булевари,паркови,
факултети,манифестации исемафори (смог) и го споредувате тој живот
што го терате сега тука (студенски,од мама и тате) и нечии друг на некои
овде што ги познавате и на нечии таму во вашите преубави места и сите
до еден сте истомисленици дека е овде поубаво и овде дека теба да се живее. Ама не е така.
Во Скопје живее најсиромашното население во Македонија(покрај и најбогатото што го знаеме) ама првото не ви е јасно. Зошто.

Јас сум земал 30 000 плата, земам третина од тоа човек, зборев за вкупни приходи во една куќа ........... а не само за приход на еден член ............. и да Охрид е навистина скап град, а и од каде тоа ти чу дека ќе одам кај вас во Охрид на одмор, не одам никаде !

Да де, за вкупни приходи прам муабет и јас. Ако е Охрид скап, а реално после Скопје јас мислам дека го завзема второто место, било лето било зима, кажи ми ти како да преживее едно семејство со вкупен приход од 15000?

Да ја завршиме работава,со некој познат С... или не С.....
Прашање: Игор Џамбазов, (роден во Скопје)
дали е скопјанец. Одговор со да или не,како анкета.
Прашање за тебе чичко Анчо, какво потекло има Игор Џамбазов :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom