M
macgowan
Гостин
Земи осигурување обавезно!Дека не мора,да,но е евтино а ѓаолот ни ора ни копа ќе ги покриеш евентуалните трошоци!Тие што сте биле или што ќе одите кажете ми дали е потребно патничко осигурување за Турција? Претпоставувам дека е потребно ама во агенцијава преку која ќе одам викаат дека не мора, на што не им верувам, и тие ми дадоа само за Грција зошто ќе поминеме од таму . Затоа кажете ми преку која осигурителна агенција сте ваделе или ќе вадите и колку чини?
Имам искуство на двапати со такви работи,и на Скијатос и Бодрум во ТР(многу позитивно искуство морам да потенцирам на двапати беше за детенцето и во ГР и во ТР имавме супер однос и од страна на лекарскиот персонал и од хотелскиот персонал во ТР а и од останатите луѓе кои се `најдоа` околу).
Не дал господ...ама ако нешто се случи па мора да се оди по доктори,болници,клиники може да ти побараат па да контактираат со осиг.компанија(една варијанта)а поверојатно е втората варијанта дека ќе треба да платиш па ќе ти ја дадат целокупната документација со која ќе го пријавиш штетниот настан во осиг.компанија.
Да не сугерирам компании,само ќе ти кажам дека повеќето нудат осигурување со учество во штета(франшиза) од 50 до 150еур па внимавај да биде без или со помала франшиза(не е разликата голема).Сметај евро на ден-10 дена 10 евра.