Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .
Член од
14 март 2010
Мислења
16.993
Поени од реакции
16.435
Чекајте сеа, не сфатив добро, ќе го земаме Ханданович, а уствари Цезар не сака да си оде од тимот.
Свашта.

Член од
13 јануари 2012
Мислења
1.800
Поени од реакции
1.665
И Форлан си заминува од Интер , после Лусио а Интер од Лусио ке заштеди 14 милиони а од Форлан 8 со тоа што си заминаа , Мајкон е близу до Челзи и полека но сигурно започнува меркатото за Интер , Силвестре на 6 -ти овој месец најверојатно ке ги помине медицинските тестови и ке потпише со Интер .
--- надополнето: 1 јули 2012 во 15:42 ---
FORLAN SE OPROSTIO OD INTERA I OTKRIO PRIJATELJIMA DA SIGURNO NAPUSTA ITALIJU !

Potvrda raskida ugovora izmedju Forlana i Intera se ocekuje u narednim danima.Naime,kako prenose mediji u Urugvaju Forlan je prihvatio ponudu domaceg Internacionala sa kojim ce potpisati ugovor na 2 god. gdje ce zaradjivati 2 mil po sezoni.On je porucio svojim prijateljima,"Odlucio sam iznajmiti 2 apartmana,jedan za sebe a drugi za vas,tako da mi mozete doci i vidjeti kada igram" rekao je Forlan prijateljima.

Sky*

Не биди коцкест.
Член од
12 август 2011
Мислења
5.684
Поени од реакции
7.354
Кај владее хаос во тимот, овие од управа уште толку додаваат бензин на оганот.
Ти е*ам управата неспособна!

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.173
Поени од реакции
1.372
Види Фотос Нема да го земеме Хандановиќ додека не замине Цезар од Интер, тие планираат доколку Цезар се продаде ова лето да го земат Хандановиќ. :D

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
Нека го избркаат и Цезар како Лусио, па после ќе се чудиме што не нашло ко че премини во некој конкурентски тим од Италија, па овде ќе фрлате клетви по него... :confused:

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.667
Поени од реакции
59.766
Немам јас ништо против квалитет во тимот камо да има уште 5 трансфери како Хандановиќ. Ама во моментов немаме сила за големи трансфери, што дека се нема пари што дека се фрлаат на Паласио, Киву, Мудингаи итн... инаку одамна сме го правеле муабетот дека подобро е три саглам засилувања отколку овој фестивал на фудбалери што го прават. Мене не ми се јасни неколку работи, како и на повеќето од нас, веројатно затоа што имаме апла неспособен менаџмент и не можеме да најдеме логика, план или идеја во било што:

Не ми е јасно кон што целиме ние нареднава сезона? Ако е јасно дека не можеме да направиме тим за скудето, тогаш зошто имаме потреба да носиме просечни играчи? Зошто да не ја искористиме годината за форсирање на 3/4 младинци. Јас сум сигурен дека во таков случај и со 10-то место немаше да имаме проблем, подобро една година 10-ти отколку 5 години без титула.

Зошто да го продаваме Ранокиа или да го позајмиме Хуан за да доведеме 28 годишен играч, па кој сака нека е. Што ќе изгубиме ако една година ги форсираме Ранокиа и Хуан? Скудето? ЛШ?

Никогаш нема да ја разберам политиката со младите. Ние создаваме играчи за други клубови. Тие што ќе завршат во други клубови одат за џабе, а ги преплаќаме оние што треба да ги вратиме. Последен случај Фараони. Дечкото има предиспозиции да биде одличен бек и тоа типичен за Италијанска лига, а ние го даваме во косопственост за трансфер на голман. Верувајте дека со 10+ милиони ќе го доплаќаме еден ден. Играч кој е наш и на кој му треба само една сезона добра минутажа.

Зошто, О Зошто, му го продолжија договорот на Киву а го бркаат Цезар? Која е логиката на колективно намалување на платите ако она што треба да ти остане го трошиш на просеци и клупогрејачи? Цезар и со лошата форма и киксовите е подобар од повеќето голмани ама поважно, во сезони во кои не се бориме за ништо, јака работа дали поради голманот ќе изгубиме уште некој бод. Зошто некои играчи поради заслуги во минатото добиваат по 3 милиони за седење на клупа, а Цезар кој е активен не може да добие 4 милиони заработени пари? Да не зборуваме за неговите заслуги во триплетата или што не спаси од петарда со Манчестер на Меаца. Страшна работа.

И така натаму.

Член од
1 јули 2012
Мислења
21
Поени од реакции
16
Здраво до сите Интераши,како нов член и фан на Интер сакам да ве поздравам и од наредната сезона да очекуваме позасилен состав за поголема конкурентност со другите екипи.:)

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Немам јас ништо против квалитет во тимот камо да има уште 5 трансфери како Хандановиќ. Ама во моментов немаме сила за големи трансфери, што дека се нема пари што дека се фрлаат на Паласио, Киву, Мудингаи итн... инаку одамна сме го правеле муабетот дека подобро е три саглам засилувања отколку овој фестивал на фудбалери што го прават. Мене не ми се јасни неколку работи, како и на повеќето од нас, веројатно затоа што имаме апла неспособен менаџмент и не можеме да најдеме логика, план или идеја во било што:

Не ми е јасно кон што целиме ние нареднава сезона? Ако е јасно дека не можеме да направиме тим за скудето, тогаш зошто имаме потреба да носиме просечни играчи? Зошто да не ја искористиме годината за форсирање на 3/4 младинци. Јас сум сигурен дека во таков случај и со 10-то место немаше да имаме проблем, подобро една година 10-ти отколку 5 години без титула.

Зошто да го продаваме Ранокиа или да го позајмиме Хуан за да доведеме 28 годишен играч, па кој сака нека е. Што ќе изгубиме ако една година ги форсираме Ранокиа и Хуан? Скудето? ЛШ?

Никогаш нема да ја разберам политиката со младите. Ние создаваме играчи за други клубови. Тие што ќе завршат во други клубови одат за џабе, а ги преплаќаме оние што треба да ги вратиме. Последен случај Фараони. Дечкото има предиспозиции да биде одличен бек и тоа типичен за Италијанска лига, а ние го даваме во косопственост за трансфер на голман. Верувајте дека со 10+ милиони ќе го доплаќаме еден ден. Играч кој е наш и на кој му треба само една сезона добра минутажа.

Зошто, О Зошто, му го продолжија договорот на Киву а го бркаат Цезар? Која е логиката на колективно намалување на платите ако она што треба да ти остане го трошиш на просеци и клупогрејачи? Цезар и со лошата форма и киксовите е подобар од повеќето голмани ама поважно, во сезони во кои не се бориме за ништо, јака работа дали поради голманот ќе изгубиме уште некој бод. Зошто некои играчи поради заслуги во минатото добиваат по 3 милиони за седење на клупа, а Цезар кој е активен не може да добие 4 милиони заработени пари? Да не зборуваме за неговите заслуги во триплетата или што не спаси од петарда со Манчестер на Меаца. Страшна работа.

И така натаму.
Syn ke najde nachin da go opravduva...

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.667
Поени од реакции
59.766
Какви пенали шутираме, Цезар и Хандановиќ заедно не можат да ги одбранат :)
--- надополнето: 1 јули 2012 во 17:21 ---
Здраво до сите Интераши,како нов член и фан на Интер сакам да ве поздравам и од наредната сезона да очекуваме позасилен состав за поголема конкурентност со другите екипи.:)
Е, ова е Интераш. Уште не почнала сезоната тој планира како да се засили за наредната! :pos:

Шала, добредојде друже!

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.331
Поени од реакции
15.592
Реален си е дечкото бе, сака да бидеме конкурентни со Џенова, Сампдорија, Чезена, Новара...

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.173
Поени од реакции
1.372
Што и да е 3+ бода имаме од Џенова, ако ни треба и 6, ако се бориме за опстанок :D (за титула :pos:)

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.667
Поени од реакции
59.766
Од оваа сезона се виде, да се спремаме за наредната. Само не знам што ќе прајме тогаш, не ни останаа младинци за пазарење :)

Sky*

Не биди коцкест.
Член од
12 август 2011
Мислења
5.684
Поени од реакции
7.354
Форлан највероватно се договорил со Интернасионал.

Kajgana Shop

На врв Bottom