- Член од
- 14 март 2010
- Мислења
- 16.993
- Поени од реакции
- 16.435
Чекајте сеа, не сфатив добро, ќе го земаме Ханданович, а уствари Цезар не сака да си оде од тимот.
Свашта.
Свашта.
Syn ke najde nachin da go opravduva...Немам јас ништо против квалитет во тимот камо да има уште 5 трансфери како Хандановиќ. Ама во моментов немаме сила за големи трансфери, што дека се нема пари што дека се фрлаат на Паласио, Киву, Мудингаи итн... инаку одамна сме го правеле муабетот дека подобро е три саглам засилувања отколку овој фестивал на фудбалери што го прават. Мене не ми се јасни неколку работи, како и на повеќето од нас, веројатно затоа што имаме апла неспособен менаџмент и не можеме да најдеме логика, план или идеја во било што:
Не ми е јасно кон што целиме ние нареднава сезона? Ако е јасно дека не можеме да направиме тим за скудето, тогаш зошто имаме потреба да носиме просечни играчи? Зошто да не ја искористиме годината за форсирање на 3/4 младинци. Јас сум сигурен дека во таков случај и со 10-то место немаше да имаме проблем, подобро една година 10-ти отколку 5 години без титула.
Зошто да го продаваме Ранокиа или да го позајмиме Хуан за да доведеме 28 годишен играч, па кој сака нека е. Што ќе изгубиме ако една година ги форсираме Ранокиа и Хуан? Скудето? ЛШ?
Никогаш нема да ја разберам политиката со младите. Ние создаваме играчи за други клубови. Тие што ќе завршат во други клубови одат за џабе, а ги преплаќаме оние што треба да ги вратиме. Последен случај Фараони. Дечкото има предиспозиции да биде одличен бек и тоа типичен за Италијанска лига, а ние го даваме во косопственост за трансфер на голман. Верувајте дека со 10+ милиони ќе го доплаќаме еден ден. Играч кој е наш и на кој му треба само една сезона добра минутажа.
Зошто, О Зошто, му го продолжија договорот на Киву а го бркаат Цезар? Која е логиката на колективно намалување на платите ако она што треба да ти остане го трошиш на просеци и клупогрејачи? Цезар и со лошата форма и киксовите е подобар од повеќето голмани ама поважно, во сезони во кои не се бориме за ништо, јака работа дали поради голманот ќе изгубиме уште некој бод. Зошто некои играчи поради заслуги во минатото добиваат по 3 милиони за седење на клупа, а Цезар кој е активен не може да добие 4 милиони заработени пари? Да не зборуваме за неговите заслуги во триплетата или што не спаси од петарда со Манчестер на Меаца. Страшна работа.
И така натаму.
Е, ова е Интераш. Уште не почнала сезоната тој планира како да се засили за наредната!Здраво до сите Интераши,како нов член и фан на Интер сакам да ве поздравам и од наредната сезона да очекуваме позасилен состав за поголема конкурентност со другите екипи.![]()