Графички карти

punkbooster

Black Rose Dying
Член од
10 декември 2009
Мислења
845
Поени од реакции
29
Зборам за ATI графички со stock cooler (или passive) и исто такви графички од NVIDIA. Така ATI повеќе загреваат. Ти ако си земеш некоја со асален кулер или само кулер ако смениш, фала Богу дека нема да грее толку :baeh:

Значи, ATI ГРАФИЧКИТЕ греат повеќе од NVIDIA ГРАФИЧКИТЕ.
Лелеее:vozbud: човеков ете ЈОВЧЕ. има АТИ 3650 и нема перка а јас имам нвидиа со перка и сега неговата помалце загрева од мојава и плус то не е само кај него туку и на други ати графички карти...Е јас така знам! :baeh:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Лелеее:vozbud: човеков ете ЈОВЧЕ. има АТИ 3650 и нема перка а јас имам нвидиа со перка и сега неговата помалце загрева од мојава и плус то не е само кај него туку и на други ати графички карти...Е јас така знам! :baeh:
Тоа ти што го знаеш, не мора да е точно :baeh:

И зачисти си ја графичката... и куќиштето.... и нема да ти грее толку. И прочитај ги другите мислења над тебе, едуцирај се малце.

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
:baeh:Значи, ATI Stock кулерите не ладат толку колку NVIDIA Stock кулерите.

Да те поправам:smir:

Инаку без разлика дали чипот е АТИ или Нвидиа, ако графичката надмине 110 степена целзиусови драјверот и ги намалува клоковите за да се олади. Ако температурата надмине 140 степени, графичката се гаси скроз, а со тоа и целиот компјутер.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Да те поправам:smir:

Инаку без разлика дали чипот е АТИ или Нвидиа, ако графичката надмине 110 степена целзиусови драјверот и ги намалува клоковите за да се олади. Ако температурата надмине 140 степени, графичката се гаси скроз, а со тоа и целиот компјутер.
Сега може да е дојдено само до кулерите, инаку за постарите верзии на графички од ATI и NVIDIA, само графичките (теоретски, без кулер) ATI грееа повеќе од тие на NVIDIA.

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.975
Поени од реакции
23.159
Каква графичка ќе ми препорачата за АГП матичнаплоча..??

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.745
Поени од реакции
18.495
Дап колку што кошта неговиот цел компјутер :) не вреди!

Башка и слаб ќе биде за таа карта (тесно грло ќе биде процесорот, па и другите компоненти) продaj го таканеречениот сегашен "компјутер" собери некој динар и земи си нова солидна машина.

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.975
Поени од реакции
23.159
Дап колку што кошта неговиот цел компјутер :) не вреди!

Башка и слаб ќе биде за таа карта (тесно грло ќе биде процесорот, па и другите компоненти) продaj го таканеречениот сегашен "компјутер" собери некој динар и земи си нова солидна машина.

Па тоа и јас размислувам да го продадам и да си земам нов..Џабе ќе купувам нова графичка ем скапа ем слаба...

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.304
Поени од реакции
1.775
да ми препорачате графичка за оваја матична:Biostar G31-M7 TE, имам Intel(R) G33/G31 Express Chipset Family, сакам да клам некоја графичка ама не знам која? :toe:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
да ми препорачате графичка за оваја матична:Biostar G31-M7 TE, имам Intel(R) G33/G31 Express Chipset Family, сакам да клам некоја графичка ама не знам која? :toe:
Што процесор и рам имаш и до колку пари сакаш да фрлиш за графичка?

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.745
Поени од реакции
18.495
Yep, подобра карта од 4850 за парите нема да најдеш.

Земи ја верзијата со 512 рам ако не планираш да купуваш или нов монитор поголем од 22 инча во иднина.

Знам дека ова можеби не е најдоброто место али сепак...

http://forums.guru3d.com/showpost.php?p=3386808&postcount=187

Новите драјвери на ати 9.12 се оценети од многу корисници како најдобрите некогаш! Не можам да дочекам да дојдам дома да ги пробам :vozbud:

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.304
Поени од реакции
1.775
ме интересират дали некој имал искуство од вас со ABIT RX600 Pro-GURU и дали е добра графичка карта, пошто ми ја дадоја безпари дали да се мачам да ја клам :toe:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
ме интересират дали некој имал искуство од вас со ABIT RX600 Pro-GURU и дали е добра графичка карта, пошто ми ја дадоја безпари дали да се мачам да ја клам :toe:
А сега што имаш?

Kajgana Shop

На врв Bottom