Графички карти

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Зборам за ATI графички со stock cooler (или passive) и исто такви графички од NVIDIA. Така ATI повеќе загреваат. Ти ако си земеш некоја со асален кулер или само кулер ако смениш, фала Богу дека нема да грее толку :baeh:

Значи, ATI ГРАФИЧКИТЕ греат повеќе од NVIDIA ГРАФИЧКИТЕ.

Лелеее:vozbud: човеков ете ЈОВЧЕ. има АТИ 3650 и нема перка а јас имам нвидиа со перка и сега неговата помалце загрева од мојава и плус то не е само кај него туку и на други ати графички карти...Е јас така знам! :baeh:

Лелеее:vozbud: човеков ете ЈОВЧЕ. има АТИ 3650 и нема перка а јас имам нвидиа со перка и сега неговата помалце загрева од мојава и плус то не е само кај него туку и на други ати графички карти...Е јас така знам! :baeh:

Тоа ти што го знаеш, не мора да е точно :baeh:

И зачисти си ја графичката... и куќиштето.... и нема да ти грее толку. И прочитај ги другите мислења над тебе, едуцирај се малце.

:baeh:Значи, ATI Stock кулерите не ладат толку колку NVIDIA Stock кулерите.

Да те поправам:smir:

Инаку без разлика дали чипот е АТИ или Нвидиа, ако графичката надмине 110 степена целзиусови драјверот и ги намалува клоковите за да се олади. Ако температурата надмине 140 степени, графичката се гаси скроз, а со тоа и целиот компјутер.

Да те поправам:smir:

Инаку без разлика дали чипот е АТИ или Нвидиа, ако графичката надмине 110 степена целзиусови драјверот и ги намалува клоковите за да се олади. Ако температурата надмине 140 степени, графичката се гаси скроз, а со тоа и целиот компјутер.

Сега може да е дојдено само до кулерите, инаку за постарите верзии на графички од ATI и NVIDIA, само графичките (теоретски, без кулер) ATI грееа повеќе од тие на NVIDIA.

Каква графичка ќе ми препорачата за АГП матичнаплоча..??

Каква графичка ќе ми препорачата за АГП матичнаплоча..??

Иако не би ти препорачал да фрлаш џабе пари на AGP, најјака мислам дека беше ATI HD 3850 512MB GDDR3 ~ 6000 ден.

Дап колку што кошта неговиот цел компјутер :) не вреди!

Башка и слаб ќе биде за таа карта (тесно грло ќе биде процесорот, па и другите компоненти) продaj го таканеречениот сегашен "компјутер" собери некој динар и земи си нова солидна машина.

Дап колку што кошта неговиот цел компјутер :) не вреди!

Башка и слаб ќе биде за таа карта (тесно грло ќе биде процесорот, па и другите компоненти) продaj го таканеречениот сегашен "компјутер" собери некој динар и земи си нова солидна машина.

Па тоа и јас размислувам да го продадам и да си земам нов..Џабе ќе купувам нова графичка ем скапа ем слаба...

да ми препорачате графичка за оваја матична:Biostar G31-M7 TE, имам Intel(R) G33/G31 Express Chipset Family, сакам да клам некоја графичка ама не знам која? :toe:

да ми препорачате графичка за оваја матична:Biostar G31-M7 TE, имам Intel(R) G33/G31 Express Chipset Family, сакам да клам некоја графичка ама не знам која? :toe:

Што процесор и рам имаш и до колку пари сакаш да фрлиш за графичка?

Yep, подобра карта од 4850 за парите нема да најдеш.

Земи ја верзијата со 512 рам ако не планираш да купуваш или нов монитор поголем од 22 инча во иднина.

Знам дека ова можеби не е најдоброто место али сепак...

http://forums.guru3d.com/showpost.php?p=3386808&postcount=187

Новите драјвери на ати 9.12 се оценети од многу корисници како најдобрите некогаш! Не можам да дочекам да дојдам дома да ги пробам :vozbud:

ме интересират дали некој имал искуство од вас со ABIT RX600 Pro-GURU и дали е добра графичка карта, пошто ми ја дадоја безпари дали да се мачам да ја клам :toe:

ме интересират дали некој имал искуство од вас со ABIT RX600 Pro-GURU и дали е добра графичка карта, пошто ми ја дадоја безпари дали да се мачам да ја клам :toe:

А сега што имаш?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom