Wimbledon 2012 (25 јуни - 8 јули)

Шампион/ка на Wimbledon ?

• Вкупно гласачи
    67
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.841
Од ова фановиве на Надал да ти се одмили да влезеш во темава. Поминаа 3 дена веќе и само за него плачат, како турнирот ќе бил послаб, немало да биде интересно, му се посреќило на Росол и бла бла бла....... Си изгуби човекот поштено и нека си ја бара кривицата во самиот себе што си дозволи таков невиден срам пред целиот свет, и дај пишувајте за мечевите што следат да гледаме добар тенис, си имате фан клуб на Надал таму плачете до другиот Вимблдон ако сакате.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Гофан ми изгуби :(
Значи ги измалерисав играчиве со моиве аватари. Имам понуда, кој сака некој тенисер да изгуби само нека се обрати, го ставам на аватар и готова работа:icon_lol:

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Гофан ми изгуби :(
Значи ги измалерисав играчиве со моиве аватари. Имам понуда, кој сака некој тенисер да изгуби само нека се обрати, го ставам на аватар и готова работа:icon_lol:
Стави ги и Ноле и Федекс и Мареј, да испаднат, да биде смеење.
И Дел Потро да го освои Вимблдон. :love:

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Браво Ферер!Не ни очекував Родик да победи. Едноставно одбројани му се деновите на американецот во тенисот.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.937
Поени од реакции
16.228
Не е грешка, златен сет се вика тоа :) .. кога противникот нема ниту еден поен да освои во сетот.
Golden set: Set which is won without dropping a single point. Only one man in the history of top-tier professional tour tennis has ever achieved this: Bill Scanlon against Marcos Hocevar in the first round of the WCT Gold Coast Classic at Delray Beach on February 22, 1983. Scanlon won the match 6–2, 6–0. The achievement is recorded in the Guinness Book of World Records. In 1943, Pauline Betz won the Tri-State tournament in Cincinnati, Ohio, defeating Catherine Wolf in the final, 6–0, 6–2, without losing a point in the first set.[1] In the 2012 Wimbledon Championships, Yaroslava Shvedova achieved a golden set against Sara Errani. She later went on to win the match 6-0, 6-4.

Член од
29 јануари 2012
Мислења
2.172
Поени од реакции
3.719
Се изнамачија Цилич хаха, а родик наздравје бричење :D

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.741
Поени од реакции
18.489
Дали вие тоа свесно го потценувате Колшлајбер, кој е одличен играч на трева?

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Дали вие тоа свесно го потценувате Колшлајбер, кој е одличен играч на трева?
Не го потценуваме, го совлада Надал во Хале пред неколку недели 6-3 6-4. Земаше сет против Федерер на Вимблдон пред неколку години, но сервисот и играта на Росол беше смешна денес, тоа е се.
Се изнамачија Цилич хаха, а родик наздравје бричење :D
Чилич е роден да губи добиени натпревари......
Не е грешка, златен сет се вика тоа :) .. кога противникот нема ниту еден поен да освои во сетот.
Оф мори мајко, кој играше финале на грен слем.... нашиве тенисери не губат сет така во Дејвис Куп против не знам колку места подобро рангирани тенисери, а не Ерани што беше фаворит во мечот.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.937
Поени од реакции
16.228
Речиси 5 саати играат, 11-11 е во петиот сет. Најдолг меч оваа година на Вимблдон.

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
Е ова е веќе интересно,браво за Мареј и Багдатис особено за 5-ов гем :icon_mrgr:

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
Екстра два сета до сега одиграа Мареј и Багдатис (1-1, ќе продолжи мечот за пола саат). Отсекогаш кипранинот ми е бил ѕверска фаца, одлично ќе биде ако на крај го испрати Енди со популарното негово :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom