Каде ова лето? - прашања и предлози за туристички дестинации

• Креатор на темата Креатор на темата kapadaster
  • Време на започнување Време на започнување

Добар ти е смештајот ама мора да се земе 3 креветни апартман и нема баш приватност- треба и вие Охриѓаните малку како сите туристички места малку да поработите на оформување на подобри услови/апартмани за подобра цена.Треба да си договорите и сезона кога е 1 месец 10евра(пак е скапо ама ај).И еве сега сакам да дојдам на 1 јули и пак 10 евра ???? треба да е поефтино барем на 70 % од нормалната цена, па ќе отидам на остров негде КРВ,ЛЕФКАДА;ТАСОС за 100евра со се превоз.

Ај и тука да прашам:

Што ми треба за да патувам во земја на шенген зоната?
-Дали ми требаат пари (пари во смисла како гаранција дека не одам да работам) и по колку на ден?
-Дали ми треба гарантно писмо од тие кај што ке одам?

Во врска со авионската карта:
Дали е пожелно да се осигура багажот и трошоци за поништување лет?
Дали е пожелно да се плати Медицинска помош (вкл.џет-амбуланта) и приватно медицинско осигурување?

Ако ги платам претходниве работи ми иде дупло картата.
Вие што сте патувале како сте постапиле?

Искуства, предлози, препораки и мислења ке ми се многу добредојдени.
Фала

Добар ти е смештајот ама мора да се земе 3 креветни апартман и нема баш приватност- треба и вие Охриѓаните малку како сите туристички места малку да поработите на оформување на подобри услови/апартмани за подобра цена.Треба да си договорите и сезона кога е 1 месец 10евра(пак е скапо ама ај).И еве сега сакам да дојдам на 1 јули и пак 10 евра ???? треба да е поефтино барем на 70 % од нормалната цена, па ќе отидам на остров негде КРВ,ЛЕФКАДА;ТАСОС за 100евра со се превоз.
Мора секаде имаш од 2кревети па повеќе не се исплаќа цел апартман само 1 кревет . ова е повеќе за друштво или за фамилијарно .. за ценава мислам дека кај мене во центар ти е најефтино за разлика од другите кои што цени има од 2500 па дури до 100 евра за апартман со 2-3 кревета . плус и локацијава е на 100 метра од езеро а до најблиската плажа канео имаш 10 минути пешки одење . а за цената што викаш сега се по 30 евра кај мене а за 2 недели ке скокнат мислам на 40 евра од апартман . сите ке ги кренат цените за 1-2 недели останува да видиме како ке има туристит :)
Иначе имаш приватност во апартманот .. го земате пример ти и девојката и си имаш тв , кујна , wc .

собиве ти се профи опремени за Охрид,барем во споредба со тоа ја што сум видел.Е сеа колку се исплати 10 евра за ден во охрид,ја не би дал толку:) Се наоѓа и пристоен смештај за 300-400..

собиве ти се профи опремени за Охрид,барем во споредба со тоа ја што сум видел.Е сеа колку се исплати 10 евра за ден во охрид,ја не би дал толку:) Се наоѓа и пристоен смештај за 300-400..
Да али не покрај езеро и со поглед на езеро :)

Да не има некој ваучер од амц за летување шо го даваја?

Ќе оди некој таму?

- Во терминот 15 Септември 2012 за дестинациите Олимпик Бич, Лептокарија и Неи Пори
- Во терминот 16 септември 2012 за дестинациите Псакудиа, Полихроно и Фурка
- Во терминот 22 Септември 2012 за дестинацијата Неи Пори
- Во терминот 23 септември 2012 за дестинацијата Тасос.

Ај и тука да прашам:

Што ми треба за да патувам во земја на шенген зоната?
-Дали ми требаат пари (пари во смисла како гаранција дека не одам да работам) и по колку на ден?
-Дали ми треба гарантно писмо од тие кај што ке одам?

Во врска со авионската карта:
Дали е пожелно да се осигура багажот и трошоци за поништување лет?
Дали е пожелно да се плати Медицинска помош (вкл.џет-амбуланта) и приватно медицинско осигурување?

Ако ги платам претходниве работи ми иде дупло картата.
Вие што сте патувале како сте постапиле?

Искуства, предлози, препораки и мислења ке ми се многу добредојдени.
Фала
^Кхм кхм

Завчера се вратив од Лефкада.
Плажите врв.
Смештајот секаде пристоен. Кое студио/апартман и да го одберте ќе бидете задоволни.
Храната не беше скапа.
Лидл е преевтин.
Рентање кола 20 евра дневно, мотор 7-10 евра дневно.
Не одете на крстарење, тапа е.
Изнајмете си кола и прошетајте го островот. Плажите се огромни и никаде нема да имате проблем со место наоѓање. Евентуално Порто Кацики може да има мала гужва ама ја 3 пати бев и 3 пати немаше гужва. Најверојатно дека Јуни месец. Шо ве интересира прашувајте.
I az vcera se vrativ od Lefkada /nidri/ i moga da kazam, deka naj golem problem e LIPSATA NA KANALIZACIJA. Celata pomija ja izlivat vo moreto. Zatoa rentvate skuter 45-50e, i na Skorpios. Strannoto e deka na Lefkada e PO EFTINO od Halkidiki.

7465962180_6f66fcc572_b.jpg

иде некој летово накај црна гораа ?? :D

Epa eve godinava nie sakame da odime za Budva pa ako moze nekoj da ni kaze kako se cenive tamu,dali e mnogu skapo,hranata,lezalkite.....dali ima plaza bez lezalki onaka da si sednes na peskir i tvoj cador na primer;)

Epa eve godinava nie sakame da odime za Budva pa ako moze nekoj da ni kaze kako se cenive tamu,dali e mnogu skapo,hranata,lezalkite.....dali ima plaza bez lezalki onaka da si sednes na peskir i tvoj cador na primer;)
Најскапо е во таму во цела Црна гора ама затоа е и најубаво :)

Дечки сакам да одам на одмор во Грција во Август а многу луѓе ми викаат дека ќе имало протести и слични глупости и може да се случи да ме вратат назад.Дали имате некаква информација за ова и дали е можно на граница да ми го земат јадењето што ќе го понесам со мене за таму ?

Сеа букирав карта од Солун за Барселона една недела малку да прошетаме по шпанија, ефтини се особено во јули пред недела дена да букирав за50е ке излезеше. :cool:

ВО ЦРНА ГОРА ЛЕЖАЛКИТЕ ПОСКАПИ ОД СМЕСТУВАЊЕ, ЛЕЖАЛКА ОД 5 до 30 ЕВРА !!!!!
http://www.idividi.com.mk/vesti/biznis/781584/index.html
Не знам дали е точно ова, ама се покажува дека ние балканците сме катастрофа народ да можеме и воздухот ќе почнеме да го наплаќаме. Иста шема од Охрид, пиво во продавница 35 ден во Охрид 150. Дневница во Македонија 400-500 денари(во внатречноста се збори и помалку 200-300ден) - лежалка 200 денари.

ВО ЦРНА ГОРА ЛЕЖАЛКИТЕ ПОСКАПИ ОД СМЕСТУВАЊЕ, ЛЕЖАЛКА ОД 5 до 30 ЕВРА !!!!!
http://www.idividi.com.mk/vesti/biznis/781584/index.html
Не знам дали е точно ова, ама се покажува дека ние балканците сме катастрофа народ да можеме и воздухот ќе почнеме да го наплаќаме. Иста шема од Охрид, пиво во продавница 35 ден во Охрид 150. Дневница во Македонија 400-500 денари(во внатречноста се збори и помалку 200-300ден) - лежалка 200 денари.
Лежалка иначе во Охрид е 100 денари нека не те лажат 200 и пивото 100че е :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom