Во што веруваат атеистите?

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Член од
25 јуни 2012
Мислења
127
Поени од реакции
62

Наведи неколку теми и да почниме...
Бот ин екшн....може да се почне од тоа како толку многу ботови се накотиле...тоа е бар лесна тема, боза да не речам за еден класичен бот.

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.415
Поени од реакции
5.086
Епа јас сум предизвикувачот, ти дади теми
--- надополнето: 30 јуни 2012 во 00:05 ---
или може некој трет да даде тема... ајде Гурџи
Origin of Earth maybe? :) Universe?
Не знам што би понудил, но еве може кој било друг да каже тема, па ќе видиме. Освен овај под рачна што е...

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.415
Поени од реакции
5.086
Бот ин екшн....може да се почне од тоа како толку многу ботови се накотиле...тоа е бар лесна тема, боза да не речам за еден класичен бот.
Еве ти одговор:
Еднаш некогаш пред многу стотици години, постоел необразован, неписмен, неук и несвесен народ за настаните околу себе, како се случуваат и зошто.
И тогаш некој ги измислил боговите како објаснување за се. Ова вака супер накратко ко за тебе да можеш да сфатиш.

Член од
25 јуни 2012
Мислења
127
Поени од реакции
62
Чао....ми беше мило како новајлија на форумов да се дружам со одредени луѓе овде на темава.
Поздрав со една беспрекорна хармонија од звуци :)
--- надополнето: 30 јуни 2012 во 00:12 ---
Еве ти одговор:
Еднаш некогаш пред многу стотици години, постоел необразован, неписмен, неук и несвесен народ за настаните околу себе, како се случуваат и зошто.
И тогаш некој ги измислил боговите како објаснување за се. Ова вака супер накратко ко за тебе да можеш да сфатиш.
Седи 0

B

Black Guard

Гостин
А
Абе објасни не само три збора и ништо, дебата е ова или...
А ако не сете спремни за деата или ве мрзи да пишувате боље ќутете си
Толклу..им е капацитетот.

Јас го чекам ѓурчиев да ме просветли и да ми го каже законот 7 како што јас на ЧУДО му ги објаснив(колку што можев најдобро) фундаменталните сила а ЧУДО..четири беа така??

Ти ОШОИ лавр атеист си,душегрижник или паѓаш на старци со ролс ројс и добра приказна?

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Еве ти одговор:
Дебата аксептете...
Што мислиш дека сега е посвесен за настаните околу себе... мм...
И не е така боговите не биле објаснување за се пример доколку ги споредиме скоро сите древни митологии има доста сличности во врска со боговите и самото постоење, е сега како кој ке го свати тоа... едни ќе го сватат буквално како некои си богови со натприродни способности и 100 раце и очи на нив, други како вонземјани кои дошле од некоја друга галаксија или соѕвездие дури и од други димензии на постоење.

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Чао....ми беше мило како новајлија на форумов да се дружам со одредени луѓе овде на темава.
Поздрав со една беспрекорна хармонија од звуци :)
--- надополнето: 30 јуни 2012 во 00:12 ---

Седи 0
Абе не си оди поседи уште малце, сакаш уште едно :coffee:
--- надополнето: 30 јуни 2012 во 00:17 ---
Толклу..им е капацитетот.

Јас го чекам ѓурчиев да ме просветли и да ми го каже законот 7 како што јас на ЧУДО му ги објаснив(колку што можев најдобро) фундаменталните сила а ЧУДО..четири беа така??

Ти ОШОИ лавр атеист си,душегрижник или паѓаш на старци со ролс ројс и добра приказна?
Ниедно

B

Black Guard

Гостин
Абе не си оди поседи уште малце, сакаш уште едно :coffee:
Еве ја сега ќе си ставам кафе ме настрви бе ошко.

туку де кога нешто тврдиш

Објасни го,јас те прашав,дали си атеист или верник а ти ми велиш ниедно,тоа во превод е сакам да се е**м ама без да влезе е не бива така бе.

Значи ти веруваш на "мудростите" на ошо и во светоста на неговите Ролс Ројс и веруваш дека најдобро се медитира во Ролс ројс?

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Мислам дека сега веќе е доста со ова бевме сите дебатирани и боље да си ќутиме.
Ајт поздрав
--- надополнето: 30 јуни 2012 во 00:22 ---

Објасни го,јас те прашав,дали си атеист или верник а ти ми велиш ниедно,тоа во превод е сакам да се е**м ама без да влезе е не бива така бе.

Значи ти веруваш на "мудростите" на ошо и во светоста на неговите Ролс Ројс и веруваш дека најдобро се медитира во Ролс ројс?
Никогаш не сум рекол дека верувам

Член од
11 мај 2012
Мислења
146
Поени од реакции
31
Еве ти одговор:
toa sto mozev da svatam od tvojt odgovor, e deka vernicite se nepismeni i red drugi raboti sto si naredil.
Gospod go sosdade cell svet i sve sto ima na nego, i covekot go sosdade po pameten od site zivi sushtestva, i od vreme na vreme im pustase po eden prorok za da gi drzi na praven pat,
pa i stariot zavet, noviot zavet i Kuranot se zborovi na semokniot, odnosno toa e ustav na covecvoto
denes: mnogu doktori,naucnici go primaat islamot ,samo zaradi toa sto se ubedeni deka vo Kuranot
naogjaat mnogu raboti koi sami gi istrazuvaat.
i ova mozes da go vidis na internet ,zosto doktori i naucnici primenale vo islam.
i ovaa sao nepismen ne moze da go svati!

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844

Наздравје кафе
Еве вака мене ме интересира само реалноста и вистината да си ги спознаам лично за себе на своја кожа, така да ошо едноставо ме погоди во срце бидејки дава практично како да се кристализира свеста што за мене е најбитен фактор во животот, доколку не си ја сватил, пробудил и кристализирал свеста џабе и си го живеел животот бидејки си го живеел несвесно, како на сон уствари он те иживеал тебе, е сеа знам дека ќе ми кажеш дека свеста е електрични импулси ви мозокот бла бла бла... е ако те не е ни битно, доколку станеш тотално свесен на кој начин, по кој пат си одел не е ни битно, кога си целосно свесен барем и за 2 минути има едно необјасниво дожививање, сосотјба, екстаза, оргазам, благосостојба, ако не си ја искусил сеуште си пропуштил многу...

Kajgana Shop

На врв Bottom