Во што веруваат атеистите?

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
океј
чисто да знам..
мислев да не мериш мозок у грамови па да фанев гага:P
--- надополнето: 29 јуни 2012 во 23:37 ---

исус?
епа исус не е на форумов:P
Инаку мислиш на тема исус?
--- надополнето: 29 јуни 2012 во 23:45 ---
Ajde,zakonot za oktavite da mi go kazish......;)
е ова не е дебата ова е ко нашколо

С

Само Човек

Гостин
Епа сега сам си се фати на орото...
Животот само од себе е бесмислен, а и не му треба никаква смисла ниту пак цел, тоа е игра, вечна космичка игра, космичка шега, зарем виножитото има смисла, зарем пеперутката или цветовите имаат смисла и цел, планетите сонцата, галаксиите итн.. сето тоа е бесцелно постоење бидејки ако би имало нелкоја цел тогаш би било мртво кога ќе ја постигне целта, освен ако целта е апсурдна и реално неостварлива и вечна тогаш да вечно живото ќе ита кон таа цел но никогаш нема да ја достигне, но подобро е да се каже дека животот е доволен самиот по себе... игра вечна игра... во која сега сме ние само едно мало делче но многу битно делче бидејки самото тоа делче е способно да стане свесно дека и е самата целина манифестирана во моментов во ова тело и го сикусува светот на оваа планета и ептен во моментов се замишља демек е многу паметен и објавува дебати на цел форум:)
све им цел...

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
или чекај бе исус ти е досаден , ај со нешто полесно
зошто птиците пеат
Затоа што бараат партнерки за парење, или ти мислеше дека пеат за да ги слушаш ти и да ти биде интересно
--- надополнето: 29 јуни 2012 во 23:47 ---
све им цел...
Е сега ме дебатираше, ме уби со постов

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Затоа што бараат партнерки за парење, или ти мислеше дека пеат за да ги слушаш ти и да ти биде интересно

sedi 1...:)
osho ova dobro go objasnuva......

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
С

Само Човек

Гостин

абе овој ошо претеруие со сексот,

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
абе овој ошо претеруие со сексот,
Не е претерување природна работа си е тоа, цел свет, секој атом вибрира со секс енергија во него, од што се раѓа се на планетава а?

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Епа сега сам си се фати на орото...
Животот само од себе е бесмислен, а и не му треба никаква смисла ниту пак цел, тоа е игра, вечна космичка игра, космичка шега, зарем виножитото има смисла, зарем пеперутката или цветовите имаат смисла и цел, планетите сонцата, галаксиите итн.. сето тоа е бесцелно постоење бидејки ако би имало нелкоја цел тогаш би било мртво кога ќе ја постигне целта, освен ако целта е апсурдна и реално неостварлива и вечна тогаш да вечно живото ќе ита кон таа цел но никогаш нема да ја достигне, но подобро е да се каже дека животот е доволен самиот по себе... игра вечна игра... во која сега сме ние само едно мало делче но многу битно делче бидејки самото тоа делче е способно да стане свесно дека и е самата целина манифестирана во моментов во ова тело и го сикусува светот на оваа планета и ептен во моментов се замишља демек е многу паметен и објавува дебати на цел форум:)
Lazel Osho.....toj si postignal nirvana i nie sega ke se slikame....
Nema cel zivotot? ....toa hepta samo i ateistive

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Ништо слаби аргументи и дебати ми вадите(слаби диабетичари сте)
--- надополнето: 29 јуни 2012 во 23:57 ---
Lazel Osho.....toj si postignal nirvana i nie sega ke se slikame....
Nema cel zivotot? ....toa hepta samo i ateistive
Абе кој рече дека нема цел, не се фаќај одма бе па ти, има цел а тоа е да е вечно бесцелен за да може да биде вечен инаку капут кога ќе се достигне целта што потоа, смрт, статичност, а постоењето е динамичност, диалектика, мегузаемен однос на дуалностите, но во поздина е она The Void... е тоа што е... не може да се објасни само да се стане свесен за The void може

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Остај тоа, нема атеисти да одговорат во што веруваат....цццццц срамота
Атеистите веруваат дека не постои бог, додека пак мудрите знаат дека нема бог(под бог се мисли на негова персонификација т.е. старче со долга бела брада... кога ќе размислам подобро уствари ошо е господ :))
--- надополнето: 30 јуни 2012 во 00:02 ---
се е од бога
Абе објасни не само три збора и ништо, дебата е ова или...
А ако не сете спремни за деата или ве мрзи да пишувате боље ќутете си

Kajgana Shop

На врв Bottom