Gurdjieff
Bastardo dentro
- Член од
- 12 јануари 2011
- Мислења
- 3.645
- Поени од реакции
- 1.264
Ajde,zakonot za oktavite da mi go kazish......Го предизвикувам кој било атеист а може и верник на дебата на која и да е тема.
Ајде да ве видам
Ajde,zakonot za oktavite da mi go kazish......Го предизвикувам кој било атеист а може и верник на дебата на која и да е тема.
Ајде да ве видам
епа исус не е на форумовокеј
чисто да знам..
мислев да не мериш мозок у грамови па да фанев гага
--- надополнето: 29 јуни 2012 во 23:37 ---
исус?
е ова не е дебата ова е ко нашколоAjde,zakonot za oktavite da mi go kazish......
све им цел...Епа сега сам си се фати на орото...
Животот само од себе е бесмислен, а и не му треба никаква смисла ниту пак цел, тоа е игра, вечна космичка игра, космичка шега, зарем виножитото има смисла, зарем пеперутката или цветовите имаат смисла и цел, планетите сонцата, галаксиите итн.. сето тоа е бесцелно постоење бидејки ако би имало нелкоја цел тогаш би било мртво кога ќе ја постигне целта, освен ако целта е апсурдна и реално неостварлива и вечна тогаш да вечно живото ќе ита кон таа цел но никогаш нема да ја достигне, но подобро е да се каже дека животот е доволен самиот по себе... игра вечна игра... во која сега сме ние само едно мало делче но многу битно делче бидејки самото тоа делче е способно да стане свесно дека и е самата целина манифестирана во моментов во ова тело и го сикусува светот на оваа планета и ептен во моментов се замишља демек е многу паметен и објавува дебати на цел форум
Затоа што бараат партнерки за парење, или ти мислеше дека пеат за да ги слушаш ти и да ти биде интересноили чекај бе исус ти е досаден , ај со нешто полесно
зошто птиците пеат
Е сега ме дебатираше, ме уби со постовсве им цел...
не бе што значат некои зборови на христа..епа исус не е на форумов
Инаку мислиш на тема исус?
--- надополнето: 29 јуни 2012 во 23:45 ---
е ова не е дебата ова е ко нашколо
sedi 1...Затоа што бараат партнерки за парење, или ти мислеше дека пеат за да ги слушаш ти и да ти биде интересно
--- надополнето: 29 јуни 2012 во 23:47 ---
Е сега ме дебатираше, ме уби со постов
За да започнеш дебата за некои зборови мора да кажеш кој зборови цццццццццне бе што значат некои зборови на христа..
Епа ја не сум Ошоsedi 1...
osho ova dobro go objasnuva......
абе овој ошо претеруие со сексот,Затоа што бараат партнерки за парење, или ти мислеше дека пеат за да ги слушаш ти и да ти биде интересно
--- надополнето: 29 јуни 2012 во 23:47 ---
Е сега ме дебатираше, ме уби со постов
Не е претерување природна работа си е тоа, цел свет, секој атом вибрира со секс енергија во него, од што се раѓа се на планетава а?абе овој ошо претеруие со сексот,
Lazel Osho.....toj si postignal nirvana i nie sega ke se slikame....Епа сега сам си се фати на орото...
Животот само од себе е бесмислен, а и не му треба никаква смисла ниту пак цел, тоа е игра, вечна космичка игра, космичка шега, зарем виножитото има смисла, зарем пеперутката или цветовите имаат смисла и цел, планетите сонцата, галаксиите итн.. сето тоа е бесцелно постоење бидејки ако би имало нелкоја цел тогаш би било мртво кога ќе ја постигне целта, освен ако целта е апсурдна и реално неостварлива и вечна тогаш да вечно живото ќе ита кон таа цел но никогаш нема да ја достигне, но подобро е да се каже дека животот е доволен самиот по себе... игра вечна игра... во која сега сме ние само едно мало делче но многу битно делче бидејки самото тоа делче е способно да стане свесно дека и е самата целина манифестирана во моментов во ова тело и го сикусува светот на оваа планета и ептен во моментов се замишља демек е многу паметен и објавува дебати на цел форум
Абе кој рече дека нема цел, не се фаќај одма бе па ти, има цел а тоа е да е вечно бесцелен за да може да биде вечен инаку капут кога ќе се достигне целта што потоа, смрт, статичност, а постоењето е динамичност, диалектика, мегузаемен однос на дуалностите, но во поздина е она The Void... е тоа што е... не може да се објасни само да се стане свесен за The void можеLazel Osho.....toj si postignal nirvana i nie sega ke se slikame....
Nema cel zivotot? ....toa hepta samo i ateistive
Остај тоа, нема атеисти да одговорат во што веруваат....цццццц срамотаНишто слаби аргументи и дебати ми вадите(слаби диабетичари сте)
се е од богаНе е претерување природна работа си е тоа, цел свет, секој атом вибрира со секс енергија во него, од што се раѓа се на планетава а?
Атеистите веруваат дека не постои бог, додека пак мудрите знаат дека нема бог(под бог се мисли на негова персонификација т.е. старче со долга бела брада... кога ќе размислам подобро уствари ошо е господ )Остај тоа, нема атеисти да одговорат во што веруваат....цццццц срамота
Абе објасни не само три збора и ништо, дебата е ова или...се е од бога