Eвро 2012 - второ полуфинале (Германија-Италија), 28/06/2012

• Креатор на темата Mario Gómez
  • Време на започнување

Koj ke pobedi?

• Germanija

Гласови: 54 47,0%
  • Italija

Гласови: 61 53,0%

• Вкупно гласачи
    115
  • Гласањето е завршено на .

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.935
Поени од реакции
8.833
Не ги заборавај и Миланезите & Интерашите.. Италијанска сила :sneaky:
А заборавивте дека има еден што доаѓа од Рим кој е нешто најквалитетно во составот на Италија, вистински мотор на екипата и претставува 1/3 од Италијанската сила :pipi::love:

можеби не толку воочлив, но кој се разбира од фудбал знае на што мислам ;)

Член од
15 ноември 2008
Мислења
5.771
Поени од реакции
11.773
А заборавивте дека има еден што доаѓа од Рим кој е нешто најквалитетно во составот на Италија, вистински мотор на екипата и претставува 1/3 од Италијанската сила :pipi::love:

Пирло и Роси се газди во Италија! (y)

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
Дај бе не му давајте на Боби теми да отвара,нема смисла веќе ова...
Се покакаа немциве,одбраната швајцарско сирење...шо би рекол Жељко,више срече други пут..
Мајке ми,нема да ми е криво лудаков ако го пуни Јунајтед,звер :pos:

Пеце

Пелистер-Битола
Член од
16 септември 2009
Мислења
4.376
Поени од реакции
5.467
НАЈЗАСЛУЖЕНО ИТАЛИЈА Е ВО ФИНАЛЕ !!! (y) Германија никаква игра на покажа денес, на другите натпревари рака на срце изиграја добро ама денес слабо некако, освен слободниот удар на Ројс и грешките на Буфон каде Барзагли можеше автогол да си дај и ударот на Кедира ништо друго не се виде од Германија...

Италија, далеку подоминантна !!! ДОМИНАЦИЈАТА ПРОДОЛЖУВА :cool:
90мин играја компјутерски, промашија и други 100% шанси кој ако беа реализирани ова ќе беше ПОТОП ЗА ГЕРМАНИЈА !!!Што ли само промашија Ди Натале, Диаманти, Маркизио ??? :eek: Не петарда, Италија можеше со 7че да ги испрати за Дојчланд :D
Ама и ова му е доста, дека со Италија нема заебанција ;)
Балотели цар, за првиот гол школска акција, Касано исфрли двајца од игра, центаршут и гол. Ама за вториот гол БОМБА ДИ СУПЕР МАРИО БАЛОТЕЛИ (y) ја искина мрежата, на прв поглед реков ова ќе оди над гол, ама ко се затреси мрежата ЛУДИЛОООО !!! :D
Не требаше да го извади Балотели, грешка на Прандели, сигурно се преправаше Балотели, после од ко го извади се распаваше со Прандели зошто го извај, да останеше во игра сигурен бев дека ќе даеше хет-трик !!!
Пеналот за Германија од нигде го суди, безвеза, колку да дадат гол само...

Прандели генијалец :cuc:
Ја препороди оваа репрезентација, прав стручњак (y) БРАВО МАЈСТОРЕ !!!

За крај поздрав до сите кој мислеа дека Италија се брани на сите натпревари и игра многу дефанзивно и дека ќе отпадниме во групи, па после ќе отпадниме од Англија па ќе не торпедирал Гомез :facepalm:

НИЕ СЛАВИМЕ ИТАЛИЈА Е ВО ФИНАЛЕЕЕЕЕЕЕ :vozbud::vozbud:

FORZA AZURI !!!

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
ИНаче кај се сега стручњаците што тврдеа дека Гомез бил играчиште??..кој нормален човек кој прати фудбал ќе ми докажи дека Гомез бил класа напаѓач и дека заслужува да игра прва постава во Баерн и Германија??..арно Минхен видоа невидоа Манџукич кој е Меси за Гомез го ангажираа ..Германија ќе треба со Клосе на 40 години да го играат бидејќи овај неписмениот е тотално неупотреблив играч...кога мелев тука дека Гомез против сериозна одбрана нема да се види одредени членови ме правеа ненормален демек нема потреба од дриблање..па точно напаѓач не треба да знае да дрибла ама овај Гомез е тотално неписмен играч..не знае ниту да се отскрие,ниту шут има па ниту знае да се ослободи и да изигра прва-втора ..ако додека играат со Гомез ќе видат некогаш титула..се виде како Дортмунд го тормози Баерн бидејќи го имаат играчиштето Гомез во нападот...

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506

Заедно со Пирло се мозоците на Италија со години наназад...Пирло е поофанзивен,Де Роси е подефаинзивен..и двајцата се извонредни играчи

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Голман како Ноер не сум видел никаде во фудбалски натпревари , абе тој на +90 мин , кога нема продолжение сеуште иде до другата страна да им помогне , после тоа стои до половин терен цели 4 мин , и еднаш со глава кога ја исфрли топката од половина терен ,чудни маневри има овој Ноер - сака да се зафркава ....
Одбрана на Германија катастрофа после 2 полувреме ( 15 мин до крај ) само двајца застанале , и евентуално во некои случаи кога има повеќе играчи во одбрана не ги се трчи едноставно стојат .....
Незнам , помислив дека овој французинот судија ќе им помогне на германците, нели тие се партнери , можеби ќе добијат помош но се случи спротивно , зошто судија досуди фаул на страна за италијанците кога ( незнам кој беше ) самиот се удри врз хумелес кој само стоеше на место , згора на тоа и жолт картон доби ....
мислам дека Лев потфрли со составот на почетокот , мислам дека тоа имаше влијание врз играта .... касно ...
Дедо ми вели , кој даде највише голови тој победува
Италијанците си победоа заслужено , се повлекоа во дефанзивна игра и тоа е то ,
Нема да коментирам тука за финалето
Ноер од една страна многу го почитувам, зашто се труди и игра максимално за репрезентацијата.

Но, од друга страна знае да биде премногу арогантен и тоа ме пизди мене ептен. На пример, вчера после вториот шут на Италија (Монтоливо надвор од 16), Ноер ја спаси жива и почна да се смешка демек "каде бе со тие шутеви...". Затоа ми беше многу мило кога Балотели го отвори како конзерва и го спушти на земја малце.

Од друга страна, Буфон по бомбата на Кедира, иако ја одбрани, си направи фаца поштено како "уффф, ти јебем шутот". :)

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.660
Поени од реакции
88.506
Англичаниве без пораз си заминаа од ЕП, за разлика од Германциве :pos:

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
Ноер од една страна многу го почитувам, зашто се труди и игра максимално за репрезентацијата.

Но, од друга страна знае да биде премногу арогантен и тоа ме пизди мене ептен. На пример, вчера после вториот шут на Италија (Монтоливо надвор од 16), Ноер ја спаси жива и почна да се смешка демек "каде бе со тие шутеви...". Затоа ми беше многу мило кога Балотели го отвори како конзерва и го спушти на земја малце.

Од друга страна, Буфон по бомбата на Кедира, иако ја одбрани, си направи фаца поштено како "уффф, ти јебем шутот". :)
а кога им ракоплескаше?

Kajgana Shop

На врв Bottom