Прашања за Христијанството II

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
5 септември 2007
Мислења
3.848
Поени од реакции
960
Chorba, da te prasham neshto
Aj malku objasni shto sakal da kaze Isus so toa:
"Razbudete se, ljuge"
Сакал да каже да практикуваш јога :D Се шалам.
Колку што мене ми е познато, не постојат веродостојни историски докази дека Исус кажал такво нешто. Ако познаваш некој таков извор, сподели го со нас, па ќе го разгледаме.
Поздрав!

Член од
20 декември 2008
Мислења
593
Поени од реакции
1.192
Megjutoa povtorno si vo utka. Rabotata e sto Isus ne e Bog. Sto i isus e Bozji prorok,kako sto JASNO SE GLEDA. Kako sto Mojsie ja primal Bozjata objava i ja kazuval,taka i Isus. NELI VELI ISUS: KAKO STO GLEDAM TAKA I SUDAM. JAS NEMOZAM NISTO DA STORAM AKO NE MI DOZVOLI BOG. STO ZNACI I ISUS DOBIVAL NECIJA NAREDBA.
Ke ti povtoram a mi e krivo sto mi otidoa prasanjata no se nadevam deka so red ne citaat.
Koga umrel nekoj Blizok na Isus,isus od zal pocnal da place !!! Edno nesvatlivo e toa sto Bog nema teorija da place !!! ama ajde de... da nepocnes "ama toa e bogocovek,covecki karatkeri i bla bla....." Isus znaeme deka ozivuval. Pa prasanje e zosto ne go oziveal,a tolku go zalel ???? Oti ne e voljata Moja-kako sto veli samiot toj,ami Voljata na Onoj koj me prati :) Capito ???
Ako Bog vlegol vo Isus,togas sto e so sledniov citat i bezbroj ili Bog zboruva vo treto ili neznam koe lice:
Otac moj koji mi ih dade veci je od svih; i niko ih ne moze oteti iz ruke Oca mog.
Sinovi Bozji,site sme nie. Barem spored ISUS.
3:26 Uistinu, svi ste sinovi Božji,,,,
Сите се согласуваме и вистина е дека Бог е семоќен и може се да направи ако му е по волја. Значи ако е семоќен зошто не можете да прифатите дека може да биде што сака и што му е волја?
Самите ја подбивате големината и семоќноста на Бог

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Колку што мене ми е познато, не постојат веродостојни историски докази дека Исус кажал такво нешто. Ако познаваш некој таков извор, сподели го со нас, па ќе го разгледаме.
Поздрав!
Toa e za ateisti....ne e za mene......:D
Go imam procitano nekade, pa sakav da vidam dali e stvarno ili ne.
Pod verodostojno shto podrazbirash.....Dali go ima vo biblijata ili ne
"Razbudete se lugje", a ne mislel na toa koga spijat, nego koga bile budni

С

Само Човек

Гостин
Поздрав!
изгледа на ова мисли gurdjieff
Марко: 13:35 И така: бидете будни, зашто не знаете кога ќе дојде господарот на куќата: навечер ли, или на полноќ, или кога петлите ќе пропеат, или наутро,
само помагам ,
продолжете со дискусијата

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
Ви велам, дека секому што има, ќе му се додаде а од оној што нема, ќе му се одземе и она, што го има.

А оние мои непријатели, што не сакаа да царувам над нив, доведете ги тука и погубете ги пред мене !

Кога го рече тоа, Он тргна понатаму, искачувајќи се он Ерусалим.

Лука 19 26:28

Исус не бил баш кротко јагне полно со љубов и разбирање.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Сите се согласуваме и вистина е дека Бог е семоќен и може се да направи ако му е по волја. Значи ако е семоќен зошто не можете да прифатите дека може да биде што сака и што му е волја?
Самите ја подбивате големината и семоќноста на Бог
Не е точно дека сите се согласуваме, а уште помалку е вистина дека Бог бил семоќен.
Пример: Господ не може да направи толку тежок камен што нема да може да го крене.
Толку од семоќноста.

С

Само Човек

Гостин
Не е точно дека сите се согласуваме, а уште помалку е вистина дека Бог бил семоќен.
Пример: Господ не може да направи толку тежок камен што нема да може да го крене.
Толку од семоќноста.
направил ..

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
ќе го крене де , кај брзаш
Не разбираш ти парадокси, а?

Ако го крене, се заебал, пошто не направил доволно тежок камен. Оттука, тој не е семоќен.
Ако не го крене, се заебал, пошто немоќен е да го направи. И оттука, колега заблуден, не е семоќен.

Или, „Како да се свртиш - г'зот ти е отпозади.“

Овој парадокс е сосем доволен за човек да свати колку му е ирационално верувањето во митски белетристики.

Ти, разбра ли сега?

С

Само Човек

Гостин
е
Не разбираш ти парадокси, а?

Ако го крене, се заебал, пошто не направил доволно тежок камен. Оттука, тој не е семоќен.
Ако не го крене, се заебал, пошто немоќен е да го направи. И оттука, колега заблуден, не е семоќен.

Или, „Како да се свртиш - г'зот ти е отпозади.“

Овој парадокс е сосем доволен за човек да свати колку му е ирационално верувањето во митски белетристики.

Ти, разбра ли сега?
а реков дека е семоќен ,
он си создал игра и правила
и ако ги скрши нема игра
СВАЌАШ
ако не ќее дадам пример

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
е
а реков дека е семоќен ,
он си создал игра и правила
и ако ги скрши нема игра
СВАЌАШ
ако не ќее дадам пример
Сеа викаш и дека не може да ги смени правилата?!?!

Па добро, бе, мајку му стара, има ли нешто што може да направи тој твојот бог?!?

Не може камен да дигне, не може да смени правила кој сам ги поставил, не може да го најде Адам кај му се скрил, не може да се симне сам на земјава, па мора да праќа гулаби да импрегнираат девици, нема цицки, а најверојатно ни гениталии нема...

Ептен ти е потентен богот - нема што!

С

Само Човек

Гостин

Па добро, бе, мајку му стара, има ли нешто што може да направи тој твојот бог?!?

Не може камен да дигне, не може да смени правила кој сам ги поставил, не може да го најде Адам кај му се скрил, не може да се симне сам на земјава, па мора да праќа гулаби да импрегнираат девици, нема цицки, а најверојатно ни гениталии нема...

не ми мењај зборови
не реков не може

читај, уствари ти читаш а не разбираш

Член од
21 декември 2011
Мислења
430
Поени од реакции
79

velis ne moze a od druga strana se molis i velis bog da cuva, a inace si ateista , :pos:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom