Gurdjieff
Bastardo dentro
- Член од
- 12 јануари 2011
- Мислења
- 3.645
- Поени од реакции
- 1.264
Chorba, da te prasham neshto.....
Aj malku objasni shto sakal da kaze Isus so toa:
"Razbudete se, ljuge"
Chorba, da te prasham neshto.....
Сакал да каже да практикуваш јога Се шалам.Chorba, da te prasham neshto
Aj malku objasni shto sakal da kaze Isus so toa:
"Razbudete se, ljuge"
Сите се согласуваме и вистина е дека Бог е семоќен и може се да направи ако му е по волја. Значи ако е семоќен зошто не можете да прифатите дека може да биде што сака и што му е волја?Megjutoa povtorno si vo utka. Rabotata e sto Isus ne e Bog. Sto i isus e Bozji prorok,kako sto JASNO SE GLEDA. Kako sto Mojsie ja primal Bozjata objava i ja kazuval,taka i Isus. NELI VELI ISUS: KAKO STO GLEDAM TAKA I SUDAM. JAS NEMOZAM NISTO DA STORAM AKO NE MI DOZVOLI BOG. STO ZNACI I ISUS DOBIVAL NECIJA NAREDBA.Ke ti povtoram a mi e krivo sto mi otidoa prasanjata no se nadevam deka so red ne citaat.Koga umrel nekoj Blizok na Isus,isus od zal pocnal da place !!! Edno nesvatlivo e toa sto Bog nema teorija da place !!! ama ajde de... da nepocnes "ama toa e bogocovek,covecki karatkeri i bla bla....." Isus znaeme deka ozivuval. Pa prasanje e zosto ne go oziveal,a tolku go zalel ???? Oti ne e voljata Moja-kako sto veli samiot toj,ami Voljata na Onoj koj me prati Capito ???Ako Bog vlegol vo Isus,togas sto e so sledniov citat i bezbroj ili Bog zboruva vo treto ili neznam koe lice:Otac moj koji mi ih dade veci je od svih; i niko ih ne moze oteti iz ruke Oca mog.Sinovi Bozji,site sme nie. Barem spored ISUS.3:26 Uistinu, svi ste sinovi Božji,,,,
Toa e za ateisti....ne e za mene......Сакал да каже да практикуваш јога Се шалам.
Колку што мене ми е познато, не постојат веродостојни историски докази дека Исус кажал такво нешто. Ако познаваш некој таков извор, сподели го со нас, па ќе го разгледаме.
Поздрав!
изгледа на ова мисли gurdjieffСакал да каже да практикуваш јога Се шалам.
Колку што мене ми е познато, не постојат веродостојни историски докази дека Исус кажал такво нешто. Ако познаваш некој таков извор, сподели го со нас, па ќе го разгледаме.
Поздрав!
Не е точно дека сите се согласуваме, а уште помалку е вистина дека Бог бил семоќен.Сите се согласуваме и вистина е дека Бог е семоќен и може се да направи ако му е по волја. Значи ако е семоќен зошто не можете да прифатите дека може да биде што сака и што му е волја?
Самите ја подбивате големината и семоќноста на Бог
направил ..Не е точно дека сите се согласуваме, а уште помалку е вистина дека Бог бил семоќен.
Пример: Господ не може да направи толку тежок камен што нема да може да го крене.
Толку од семоќноста.
Епа, ако направил, тогаш што не го дигнал. Чим не го дига, колега, знаеш како викаат - не е омнипотентен, него импотентен.направил ..
ќе го крене де , кај брзашЕпа, ако направил, тогаш што не го дигнал. Чим не го дига, колега, знаеш како викаат - не е омнипотентен, него импотентен.
Нели?
Не разбираш ти парадокси, а?ќе го крене де , кај брзаш
а реков дека е семоќен ,Не разбираш ти парадокси, а?
Ако го крене, се заебал, пошто не направил доволно тежок камен. Оттука, тој не е семоќен.
Ако не го крене, се заебал, пошто немоќен е да го направи. И оттука, колега заблуден, не е семоќен.
Или, „Како да се свртиш - г'зот ти е отпозади.“
Овој парадокс е сосем доволен за човек да свати колку му е ирационално верувањето во митски белетристики.
Ти, разбра ли сега?
Сеа викаш и дека не може да ги смени правилата?!?!е
а реков дека е семоќен ,
он си создал игра и правила
и ако ги скрши нема игра
СВАЌАШ
ако не ќее дадам пример
не ми мењај зборовиСеа викаш и дека не може да ги смени правилата?!?!
Па добро, бе, мајку му стара, има ли нешто што може да направи тој твојот бог?!?
Не може камен да дигне, не може да смени правила кој сам ги поставил, не може да го најде Адам кај му се скрил, не може да се симне сам на земјава, па мора да праќа гулаби да импрегнираат девици, нема цицки, а најверојатно ни гениталии нема...
Ептен ти е потентен богот - нема што!
velis ne moze a od druga strana se molis i velis bog da cuva, a inace si ateista ,Сеа викаш и дека не може да ги смени правилата?!?!
Па добро, бе, мајку му стара, има ли нешто што може да направи тој твојот бог?!?
Не може камен да дигне, не може да смени правила кој сам ги поставил, не може да го најде Адам кај му се скрил, не може да се симне сам на земјава, па мора да праќа гулаби да импрегнираат девици, нема цицки, а најверојатно ни гениталии нема...
Ептен ти е потентен богот - нема што!