Eвро 2012 - второ полуфинале (Германија-Италија), 28/06/2012

• Креатор на темата Mario Gómez
  • Време на започнување

Koj ke pobedi?

• Germanija

Гласови: 54 47,0%
  • Italija

Гласови: 61 53,0%

• Вкупно гласачи
    115
  • Гласањето е завршено на .
Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Ајде ајде.....уште 4 саати и почнува финалето.:D
Скоро сеедно ми е кој ќе помине затоа што играат репрезентациите што до сега прикажаа најмногу и заслужено се тука.Можеби малку повеќе сакам да оди Италија во финале но кој и да помине се надевам дека ќе ги плесне пимплачите и од таму пред се ќе навивам за добар фудбал вечерва.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Колку сакам Италија да ја затне устата на цела Европа!:X3:
Германија е реално фаворит, играат одлично сега за сега, но пуста навивачка надеж не ми дава да се предадам до крај.

Мојата омилена химна после македонската, секако нели...

JUVE_Ultras

Ragazzo della piazza
Член од
22 септември 2010
Мислења
2.451
Поени од реакции
3.968
Ууууу, големи смешки правите...Кедира и Боатенг имаат Германска мајка а Озил е роден, раснат и социализиран во Германија и ги има поминато сите младински репрезентации. Ако е така со Балотели што прајме? Веќе не се смешни овие слики (n)
И Балотели е роден во Италија и бар си ја знае химната за разлика од горенаведениве "Германци".

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Колку е дебилно што се расправате за тоа дали биле Германци овие или не биле. Како може да не се Германци со еден родител од Германија? И ај стигна одма демантот па за химната се фатија. Бо нит пее химна нит збори на македонски па споменик ќе му правевте, да фатеше да се буни некој Литванец есеноска плачко ќе го направевте.

Сеа што е побитно, да немаш родител Германец и да ја пееш химната или да имаш родител Германец и да не ја пееш? Кажете, да знаеме на што да обрнуваме внимание нареден пат при дефинирањето на националностите.

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Колку е дебилно што се расправате за тоа дали биле Германци овие или не биле. Како може да не се Германци со еден родител од Германија? И ај стигна одма демантот па за химната се фатија. Бо нит пее химна нит збори на македонски па споменик ќе му правевте, да фатеше да се буни некој Литванец есеноска плачко ќе го направевте.

Сеа што е побитно, да немаш родител Германец и да ја пееш химната или да имаш родител Германец и да не ја пееш? Кажете, да знаеме на што да обрнуваме внимание нареден пат при дефинирањето на националностите.
Јас мислам дека покрај родителот многу битно е каде си израснат и како... знам деца сега веќе не се деца околу 20 тина години кои имаат родители Македонци, но се израснати во друга средина и скоро и да немаат никакво чувство за Македонија, така да...

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.237
Поени од реакции
8.135
Еве ви од мене една песна за добро расположение:)

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
За натпреваров Гер-Ита моето мислење ке го искажам со сликава:

Пред некое време дома кога купивме ваков нож на првото сечење се скрши.После 2 дена купивме ново и истата ситуација...така да се е можно :D

Навивачки би требало за Италија, со оглед во која екипа се дел од играчите, ама немам ништо против ни Германија да одат понатака, реков поназад ова е финале пред финалето и сигурно ќе гледаме подобар фудбал од Шпанија.И нормално, сакам која и да е од овие да ги средат досадните во финале.
Aj и една песна да турам пошо гледам сите така тргнале...во име на добриот фудбал :)

edit: Првите три репрезентации на ЕП се составени најмногу од играчи во домашните првенства :cuc:

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Новинар: Зошто не прославуваш кога ќе постигнеш гол?
Балотели: Затоа што мојата работа е да постигнувам погодоци, за тоа сум платен... Зошто поштарот не прославува кога ќе ти го донесе писмото?
колку е само најјак,like a boss.

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.818
Поени од реакции
10.171
Пред некое време дома кога купивме ваков нож на првото сечење се скрши.После 2 дена купивме ново и истата ситуација...така да се е можно :D
Не е до ножот тогаш, до пицата е. Да не рендате камења наместо кашкавал?

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.533
Поени од реакции
22.188
И Балотели е роден во Италија и бар си ја знае химната за разлика од горенаведениве "Германци".

Епа значи и Озил е роден во Германија иако нема Германски родител а за другите е дебилно да се каже дека не биле Германци а имаат еден Германски родител. Монтоливо има Германска мајка и што сега?

А тоа за химната секој има право да си ја пее или не, да знајш колку Германци има што не сакаат да ја пеат, то е приватна работа.
--- надополнето: 28 јуни 2012 во 18:19 ---

Навивачки би требало за Италија, со оглед во која екипа се дел од играчите, ама немам ништо против ни Германија да одат понатака, реков поназад ова е финале пред финалето и сигурно ќе гледаме подобар фудбал од Шпанија.И нормално, сакам која и да е од овие да ги средат досадните во финале.
Aj и една песна да турам пошо гледам сите така тргнале...во име на добриот фудбал :)
Тоа дане ти било Мејд ин Чајна или Мејд ин Булгариа :icon_mrgr: Шала настрана, нека тепа подобриот и се надевам на добра утакмица.

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
Значи за овој натпревар се живее. Класика во Европа. Најтрофејните држави, најубавите химни и најдобрите натпреварувачи кои некогаш постоеле. Очекувам беспоштедна битка до самиот крај.
Ќе навивам за Германците, а имам претчуство дека ќе тепа Италија!

It's gonna be biblical!

Kолку се само моќни химниве....

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
Се надевам на убав фудбал со голови и со победа на швабите.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.489
Поени од реакции
87.371
Значи за овој натпревар се живее. Класика во Европа. Најтрофејните држави, најубавите химни и најдобрите натпреварувачи кои некогаш постоеле. Очекувам беспоштедна битка до самиот крај.
Ќе навивам за Германците, а имам претчуство дека ќе тепа Италија!

It's gonna be biblical!

Kолку се само моќни химниве....
Химниве ги научив уште на времето кога Шумахер тепаше на секоја трка, досадни ми се веќе :icon_lol:

T

Torchyrus

Гостин
Ќе го цицаат сите од Италија одамна викам јас ама кој ме слуша :D

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.810
Поени од реакции
30.691
Да не е било тоа Made in China :pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom