Football Manager 2012 - Општа дискусија

N

Nicky Santoro

Гостин
Па мислам дека не бев во минус бе брат, кај да видам дали сум во минус или не, има таква опција да се гледа? Не е фер ова, многу добри играчи има на трансфер листа а нит имам пари да ги купам, нит имам пари за плати да им дадам, ептен се напнав. Да не е ради тоа што не направив ништо во ЛШ, бидејќи испаднав во групи, а во ЛЕ испаднав во 1/8 финале.
Па влези во Финансии ќе видиш

O

ob1

Гостин
може клубот ти има долгови, кредити земено. Види кај финансиите.
--- надополнето: 28 јуни 2012 во 02:28 ---
п.с. почни да работиш со добивки и ќе ти зголемат дури и на среде сезона. А можеш да им побараш во аск бордрум, поголем процент на пари за трансфери од приходот.
Леле знам дека замарам, влегов во финансии и буљам ко теле во шарена врата, кај точно да гледам и кај да видам дали сум во плус или во минус? :D

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
имаш може доста играчи со високи плати, ослободи се од некои. Ценкај се за плати и бонуси кога ќе сакаат нови договори, никако не им ги прифаќај првичните желби.

Член од
5 август 2008
Мислења
6.015
Поени од реакции
5.336
Ја дадов отказ од Интер па си барав некое клубче со кое ќе можам да освојам све да го издигнам мале.. Ги одбрав Борусија Дортмунд беа во очајна позиција од 14то место некаде ноември успеав да ги издигнам на крај до 5то место и да се квалификувам за Лига европа а дортмунд нема некој сајсни играчи во оваа сеозна 2018/2019. Сеа ќе видиме за трансфери колку ќе ми дадат за да видам да донесам некој играч.

N

Nicky Santoro

Гостин
ај нека помага некој
сеа забележав сите играчи ми се на Парт тајм тренинг
како да го променам тоа ? значи 5та лига сум да не ми се мн слаби условиве за тренинг неш?

O

ob1

Гостин
Добар напаѓач што нема да бара голема плата, што ќе можам да го земам и на позајмица?

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Сигурно затоа што не ти е професионален клубот.
Чекај, кога ќе влезеш во 4. лига, мислам дека ќе бидеш професионален и ќе можеш да ставиш нормален тренинг.

N

Nicky Santoro

Гостин
Сигурно затоа што не ти е професионален клубот.
Чекај, кога ќе влезеш во 4. лига, мислам дека ќе бидеш професионален и ќе можеш да ставиш нормален тренинг.
најверојатно е поради тоа , и трансфери што правам сите ги подпишувам само на една година :D

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Леле знам дека замарам, влегов во финансии и буљам ко теле во шарена врата, кај точно да гледам и кај да видам дали сум во плус или во минус? :D
Види доле Balance кај што пишува. Ако се со црвено бројките си наебал :D
--- надополнето: 28 јуни 2012 во 15:07 ---
Добар напаѓач што нема да бара голема плата, што ќе можам да го земам и на позајмица?
Пробај Велбек...

O

ob1

Гостин
Види доле Balance кај што пишува. Ако се со црвено бројките си наебал :D
--- надополнето: 28 јуни 2012 во 15:07 ---

Пробај Велбек...
У црвено се брат, и тоа многу црвено. Иначе за Велбек го имав минатата сезона на позајмица земено и беше топ, имаше некоиси 20 и кусур гола дадено, сега немам пари за плати иначе планирав пак да го земам на позајмица. На трансфер листа го има Фалкао, али курац 200к ми бара плата.

N

Nicky Santoro

Гостин
У црвено се брат, и тоа многу црвено. Иначе за Велбек го имав минатата сезона на позајмица земено и беше топ, имаше некоиси 20 и кусур гола дадено, сега немам пари за плати иначе планирав пак да го земам на позајмица. На трансфер листа го има Фалкао, али курац 200к ми бара плата.
Земи си некој талентиран и ефтин играч, неможеш во порто да купуваш такви милионски трансфери и 150к + плата неделно

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Си наебал. Ако си многу у минус многу е тешко да излезеш од таа ситуација и воедно да имаш успеси. Ќе мора да продаваш играчи за големи пари, да се оттарасуваш од све што не е потребно и откако ќе направиш све тоа и ако отидеш у плус, мора секад да пазиш да бидеш у позитивен баланс. Освен нормално ако не играш у Сити, таму ако сакаш моеш да даваш по 50 милиони за Пауло Фереира и пак ќе бидеш у добивка :D

Q

qazwsxedc

Гостин
ај некој нека ми каже како да направам screenshot??

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
ај некој нека ми каже како да направам screenshot??
На PrtScn копчето на тастатура.
--- надополнето: 28 јуни 2012 во 21:57 ---
Епа брат, тоа е, ослободи се од се што ти цица плата :) Не им давај плати какви што сакаат, глеј увек да им ги намалуваш на што е можно помалку при договарање на лични услови, никогаш не прифаќај колку што ќе ти побараат од прва. На почеток од сезона кога те прашува колкави бонуси да добијат на крај од сезона, стави им low или па normal најмногу. Никако high. И гледај да имаш што помалку фудбалери додека не се стекнеш со повеќе финансии преку успеси и спонзори, јас првите две сезони со Евертон имав 17-8 фудбалери од кој најквалитетниот ми земаше 100,000. Другите се беа на 50-60-70.

Kajgana Shop

На врв Bottom