Мачки (општи дискусии)

С

Сибињанин Јанко

Гостин
Обавезно да ми кажеш каков е тој прашок, ако треба се ќе пробам само нека нема болви се ужаснувам кога ги гледам :sick:
Инаку, живеам во куќа на приземје и редовно тука ми минат мачки и мачори, стварно незнам зошто, не им давам јадење само за да се мавнат оттука, ги бркам ама џабе е, пак се тука у пм. Мачорот го вадам надвор ама во раце, долу никако не го пуштам да се шета и да гази по дворот, јас мислев дека ампула има и нема шанси да закачи болва, и да закачи дека ќе умрат од тој некаков мирис што ги усмрти болвите што ги имаше првиот ден откако му ја нанесов. Мислам стварно не е во ред, ако не им се ефективни нека не ги продаваат подобро, јас немам пари за фрлање со тие пари за ампулата вреќа јадење ќе му купев, барем секако пак има болви, и со ампула и без.
Ми иде да отидам и лом да ги направам во тој пет шоп и во оној другиот, и од двата купив и од двата за кур не ги бива, или пак мојот мачор има некаква крв што ги привлекува болвите.:cautious:
Да го бањам нема шанси, ќе ме искине, последниот пат тројца го бањавме цели три часа, едвај го додржавме не искина комплет по рацете, и другарот заврши со забоден заб во прстот, потоа се шеташе со преврска. Опасен е несака ни да помисли на вода, пред некој ден сакав да го замијам малку кога слушна дека пуштив вода се пикна позади шоља и несакаше да излезе оттаму едвај го извлеков со судни маки. Значи бањање сега за сега не доаѓа во обзир, особено не сама, оти ќе слушнете и на вести за мене:pos:
Веројатно мисли на Нео-Питроид. Не е скап, чини околу 100 денари, и може да се најде во секоја земјоделска/ветеринарна аптека. Безопасен е за топлокрвни животни и може да биде нанесен дури и на самото животно. Само што не пружа заштита. Ке го исчистиш, по некое време пак ке фати болви. И така треба да се третира нон-стоп. Ама затоа верувај ниеден инсект нема да имаш во дворот.

M

Moon Child

Гостин
Ај и овде да пишам за секој случај :place:

Ве молам да се најде Фигаро! Мачето е персиско, сиво со едно око! Ве молам доколку некој го пронашол, во околината кај Првомајска (Багремче во Велес)да ме контактира на 076 340 084.
Мачето не би преживеало со други луѓе, веќе еднаш е селено и има менувано околина, така што секоја промена за него би била фатална! Ве замолувам ако го има некој да ме контактира - Сашка.
Ве молам споделете, со цел што повеќе луѓе да видат.
Благодарам однапред.
Еве слика од мачето

M

Moon Child

Гостин
Мачорот мој не е тргнат од ВЦ, цело време лежи таму, а имам слушнато дека ако лежи на плочките може да си ги разболи бубрезите:cautious: Му жеже и си бара некаде место на ладничко, па таму му е совршено. Има врска тоа, и можно ли е да се разболи, или глупост е? Да знам дали да го тргам од таму или да го оставам да си ужива на ладничко:cautious:

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Епа пред два ипол месеци ми се породи мачката едно 6 сите бели мачиња некои од нив имаат и различна боја на очите, значи кој сака маченце бело нека пише по пп инаку обични мачиња се.
Е вакви са

а можда ќе има и едно вакво али сеуште се мали за да знам со сигурност
burton-jane-domestic-cat-white-semi-longhair-turkish-angora-kittens-one-with-odd-eyes.jpg

Член од
22 декември 2011
Мислења
1.291
Поени од реакции
1.285
Епа пред два ипол месеци ми се породи мачката едно 6 сите бели мачиња некои од нив имаат и различна боја на очите, значи кој сака маченце бело нека пише по пп инаку обични мачиња се.
Е вакви са

а можда ќе има и едно вакво али сеуште се мали за да знам со сигурност
Прегледај го приврзокот 45418
Ова значи дека се слепи:unsure:

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Леле бе, дававме сега едно од мачињата на детето на еден пријател, абе да видите мајка ми го земаше од каде што спијат а она нонстоп се грижи за нив и со мајката ептен се приврзани, али денес кога го даваше мачето колку бегаше мајката од мајка ми тоа чудо едно, ај ваљда нема да бега од неа заувек...:(

Член од
22 септември 2011
Мислења
65
Поени од реакции
41
jas imam bel macor so sareni oci 1,5 godini nema vrska kakvi slepi nekoi vikaat deka moze da se sluci da se gluvi poradi albino genot ama eve kaj mene macorot i slusa i gleda

Г

Гучи

Гостин
Освен од млечни производи, од што може да добијат пролив? Мојава доби вчера :confused: Прочитав дека треба еден ден да не и давам храна, true dat?

Иначе покрај нејзината храна јаде свашта, манџи секакви, зелка свежа (еднаш ми падна лист, коа го грабна ко зајак го сотре :pos: ), патлиџан обожава, и овошје секакво :D Пред некој ден си измив праски и отидов до веце, се враќам оваа грабнала една и си ја грицка :pos:

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Освен од млечни производи, од што може да добијат пролив? Мојава доби вчера :confused: Прочитав дека треба еден ден да не и давам храна, true dat?

Иначе покрај нејзината храна јаде свашта, манџи секакви, зелка свежа (еднаш ми падна лист, коа го грабна ко зајак го сотре :pos: ), патлиџан обожава, и овошје секакво :D Пред некој ден си измив праски и отидов до веце, се враќам оваа грабнала една и си ја грицка :pos:
Да видиш да не веруваш, ова да не има ген од куче во неа, моиве нејќат да мириснат овошје или зеленчук им се лоши...:sick:
--- надополнето: 2 јули 2012 во 21:22 ---
jas imam bel macor so sareni oci 1,5 godini nema vrska kakvi slepi nekoi vikaat deka moze da se sluci da se gluvi poradi albino genot ama eve kaj mene macorot i slusa i gleda
Јас имам 100 бели мачки и сите си се здрави прави...

?

..........

Гостин
IMG_1707.JPG
Ова е мојата мачка, сега е на возраст од 5 месеци, значи пред 5 месеци ја најдов во ГТЦ , тогаш беше мала ептен, беспомошна оставена, едното око и беше затворено кога ја видов, ја земав ја носев на ветеринар ја вакцинирав и се по ред......сега е прекрасна и забавна, постојано си игра, каса многу и ретко дозволува некој да ја крене во раце. Секој ден си има свои минути кога буквално лудува и трча по станот, кога е нервозна фуче како кобра....
Инсект нема шанси да припари, мувите ги лови во еден скок, пред некој ден станав рано за на работа и во ходникот видов бабашваба сокршена од ќотек :pos:
Мачево е гаволско лудо, му варев млеко со марихуана, редовно и давам по еден шат и заедно медитираме:icon_lol:

Г

Гучи

Гостин
Прегледај го приврзокот 45646
Ова е мојата мачка, сега е на возраст од 5 месеци, значи пред 5 месеци ја најдов во ГТЦ , тогаш беше мала ептен, беспомошна оставена, едното око и беше затворено кога ја видов, ја земав ја носев на ветеринар ја вакцинирав и се по ред......сега е прекрасна и забавна, постојано си игра, каса многу и ретко дозволува некој да ја крене во раце. Секој ден си има свои минути кога буквално лудува и трча по станот, кога е нервозна фуче како кобра....
Инсект нема шанси да припари, мувите ги лови во еден скок, пред некој ден станав рано за на работа и во ходникот видов бабашваба сокршена од ќотек :pos:
Мачево е гаволско лудо, му варев млеко со марихуана, редовно и давам по еден шат и заедно медитираме:icon_lol:
Dafuk? Буквално иста е ко мојата, и изглед и особини и старост o_O
Ако ти е машко, ако ги спариме тигар искача гарант :LOL:

?

..........

Гостин
Dafuk? Буквално иста е ко мојата, и изглед и особини и старост o_O
Ако ти е машко, ако ги спариме тигар искача гарант :LOL:
Дај слика да ја видам твојата, може да се од исти родители :icon_lol:
--- надополнето: 3 јули 2012 во 18:38 ---
Инаку да мачкава е хиперактивна постојано, кога си идам од работа, прво доага и ми легнува на стомак, демек сака да се гали, а усвари сака да цица...(често го прави тоа, цица ткаенина,блуза, фармерки)..и знае дека јас не и дозволувам, ја тргам на страна, тогаш се нервира и ме напаѓа, прави гримаса како кобра, ушите назад и скока на раката, каса по 10 пати во секунда и бега:mad:.............
И купив храна за мачки но некако не ја сака многу, па и давам тоа што јадам јас, јаде се зеленчук, овошје, месо, дури и кикирики и сончоглед:vozbud:
Најлуда е кога има народ во станот, кога доаѓат гости тогаш е како мрдната, скока насекаде, урива предмети, напага им се фрла на гостите и така, никогаш не е здодевно со таква мачка...

Kajgana Shop

На врв Bottom