Тодор Александров "дојава" во Кисела Вода

• Креатор на темата Hip.Hop_MKD
  • Време на започнување

Дали го оправдувате поставувањето на споменикот на Тодор Александров во Кисела Вода?

• Да

Гласови: 15 21,7%
  • Не

Гласови: 42 60,9%
  • Немам став, не сум запознаен околу ликот и делото на Александров

Гласови: 12 17,4%

• Вкупно гласачи
    69

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Бугарин = Словен

Еве ти турски попис, и ко што гледаш на Косова во главном има Бугари, Грци и Муслимани.

Во однос на класната поделба во турско:

1) “Турчин“ подразбирало официјално лице - функционер.
2) “Грк“ означувало - трговец.
3) “Бугарин“ - селанец, земјоделец.
4) “Влав“ - овчар, сточар.
Да де океј е тоа се ама они и самите си пишувале дека се Бугари нели(Шатев у книгите , Џинот бла бла има пуно да не ги набројувам) додека Албанциве и Србиве се скроз друга приказна(хасан беј приштина ово оно) дали значи дека немале национална свест ама сепак биле Македонци без свест национална само o_O

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Бугарин = Словен

Еве ти турски попис, и ко што гледаш на Косова во главном има Бугари, Грци и Муслимани.

Во однос на класната поделба во турско:

1) “Турчин“ подразбирало официјално лице - функционер.
2) “Грк“ означувало - трговец.
3) “Бугарин“ - селанец, земјоделец.
4) “Влав“ - овчар, сточар.
Овчарот не е сланин? Па како си ги измислуваш тиja работи, стварно не знам. Jaс никаде овде не гледам ваква терминологиja на трговец, селанин, овчар или функционер.
Во един вилает Битола имало 350 000 трговци и 246 000 земjоделци? :icon_lol: Па немоj, тоа како да разправуваш вицови. А во Шкодра немало селани и земоделци?Извини тамо само трговци имало:pos:

Z

zmej gorjanin

Гостин
Да де океј е тоа се ама они и самите си пишувале дека се Бугари нели(Шатев у книгите , Џинот бла бла има пуно да не ги набројувам) додека Албанциве и Србиве се скроз друга приказна(хасан беј приштина ово оно) дали значи дека немале национална свест ама сепак биле Македонци без свест национална само o_O
Пак ќе ти кажам Бугарин = Словен. И кога запна за Џинот, види кој све ставил во Бугари он:

Јордан Хаџиконстантинов - Џинот, кажува дека за него поимот Бугари означува словени, па во неговата "Солунска Легенда" објавена 1859 г. вели дека Св. Кирил и Методиј се апостоли на сите Бугари (Словени), а во Бугари ги вклучува и Моравјаните од Велика Моравија и Панонија (Гласник друштва српске словености, VIII, стр. 146-147).

Ваљда знаеш кај се Велика Моравија и Панонија, или Кубрат и Аспарух и таму се населија?:)

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Тие што ме цитиравте не ве ни перцепцирам дека постоите,така да џабе ме цитирате :pipi:

Иначе на денешен ден е убиен Ѓорче Петров,човекот со чисто најмакедонските ставови

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Пак ќе ти кажам Бугарин = Словен. И кога запна за Џинот, види кој све ставил во Бугари он:

Јордан Хаџиконстантинов - Џинот, кажува дека за него поимот Бугари означува словени, па во неговата "Солунска Легенда" објавена 1859 г. вели дека Св. Кирил и Методиј се апостоли на сите Бугари (Словени), а во Бугари ги вклучува и Моравјаните од Велика Моравија и Панонија (Гласник друштва српске словености, VIII, стр. 146-147).

Ваљда знаеш кај се Велика Моравија и Панонија, или Кубрат и Аспарух и таму се населија?:)
Тоа да ...патем убаво ти вика ФМИ дека нема логика да има толку трговци нема да им функционира економијата ... можеше бар да кажеш дека е заради црквата (егзарх,патриарх , католик , ерменец(ваљда ерменска црква поима неам) , Мулиман) бла бла
--- надополнето: 28 јуни 2012 во 00:14 ---
Тие што ме цитиравте не ве ни перцепцирам дека постоите,така да џабе ме цитирате :pipi:

Иначе на денешен ден е убиен Ѓорче Петров,човекот со чисто најмакедонските ставови
Парите на здравје му биле што ги зимал од МНР во Софија :D oстај таа работа мн јако работно место имал ..

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
Како може чкартот=бугарија да му наложува на оригиналот на Балканот - Македонија своја верзија во било кој поглед, увезен бренд од вчера како и Србија и грција да и наложуваат на Македонија да се пренасочи кон погледите на новодојдените.... може се сметаат за американци на Балканот кој ги знае и сакаат да не стават во резервати ама џабе им е Македонија била, е и ќе биде.

Z

zmej gorjanin

Гостин
Овчарот не е сланин? Па како си ги измислуваш тиja работи, стварно не знам. Jaс никаде овде не гледам ваква терминологиja на трговец, селанин, овчар или функционер.
Во един вилает Битола имало 350 000 трговци и 246 000 земjоделци? :icon_lol: Па немоj, тоа како да разправуваш вицови. А во Шкодра немало селани и земоделци?Извини тамо само трговци имало:pos:
Не знам тоа јас

--- надополнето: 28 јуни 2012 во 00:19 ---
Тоа да ...патем убаво ти вика ФМИ дека нема логика да има толку трговци нема да им функционира економијата ... можеше бар да кажеш дека е заради црквата (егзарх,патриарх , католик , ерменец(ваљда ерменска црква поима неам) , Мулиман) бла бла
--- надополнето: 28 јуни 2012 во 00:14 ---

Парите на здравје му биле што ги зимал од МНР во Софија :D oстај таа работа мн јако работно место имал ..
Јас ти кажувам што обично означувале термините, не постоел некој закон по кој се вршела дистинкцијата.

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Те молам не се занесувај и напиј се лекови...

Заради своите чисто македонски позиции станал најнапаѓаниот член на ВМРО од страна на врховистите. Конечно, како цел на братоубиствената политика во Бугарија на 28 јуни 1921 година бил убиен од платениците на Тодор Александров среде градот Софија.
Ајде биди ми поздравен.

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Не знам тоа јас

--- надополнето: 28 јуни 2012 во 00:19 ---

Јас ти кажувам што обично означувале термините, не постоел некој закон по кој се вршела дистинкцијата.
Абе брат ... тоа е теза незначи дека е вистина нема сведоштва за тоа од тој период тоа некој од сега претпоставува ама мене ми личи дека бајаги грешно претпоставува .. пошо 400 000 Трговци и 200 000 Земјоделци НЕ ! :D неодржливо е :D посебно тогаш кога 90% од народот живеел во селата ..јас мислам дека тоа пописите се заради религијата Грк=патријаршија Бугар=Егзархија Муслиман си е муслиман и така натака ...
--- надополнето: 28 јуни 2012 во 00:25 ---
Те молам не се занесувај и напиј се лекови...

Ајде биди ми поздравен.
Википедија For The Win ! Бил вработен во МНР во Софија тоа е ФАКТОТ значи и тој ништо предавник ц ц ц ...

Член од
5 октомври 2011
Мислења
156
Поени од реакции
233
Да Тодор Александров е убил многу Срби но зошто?

заклани од Србите Македонци 1916г

колење над Македонците од Србите Скопје

силувани и заклани Македонки од српската армија

колежи на Македонци насекаде од Србите

ти беше надеж тогаш војводо

Z

zmej gorjanin

Гостин
Абе брат ... тоа е теза незначи дека е вистина нема сведоштва за тоа од тој период тоа некој од сега претпоставува ама мене ми личи дека бајаги грешно претпоставува .. пошо 400 000 Трговци и 200 000 Земјоделци НЕ ! :D неодржливо е :D посебно тогаш кога 90% од народот живеел во селата ..јас мислам дека тоа пописите се заради религијата Грк=патријаршија Бугар=Егзархија Муслиман си е муслиман и така натака ...
Тоа е точно, јас ти кажувам само обично за кои професии биле врзани термините Грк, Бугарин, Влав и Турчин, што не значи дека е 100 % точно. На пример селаните кои се преселувале во урбани средини станувале Грци, тие што си останале по селата си биле Бугари. Ми ја промашуваш поентата, овие термини не одразувале националност, инаку од каде на Косово Бугари и Грци?

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Не знам тоа јас

.
Eee стварно не можам да спрам да се смеjaм. Да цитирам само малце вака ако може: Vasil Gounaris ARGUES
Со два збора,некоj со потни жили се проба да докаже нешто и тоа е факт? :pos:
--- надополнето: 28 јуни 2012 во 00:33 ---
Тоа е точно, јас ти кажувам само обично за кои професии биле врзани термините Грк, Бугарин, Влав и Турчин, што не значи дека е 100 % точно. На пример селаните кои се преселувале во урбани средини станувале Грци, тие што си останале по селата си биле Бугари. Ми ја промашуваш поентата, овие термини не одразувале националност, инаку од каде на Косово Бугари и Грци?
:pos: Стварно не спираш да ме изненадуваш.
Интересно во Шкодра што немало Бугари или немало селани, земеделци? Сите били трговци?:pos:

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Да де на пописите јас од секогаш сум викал дека не означувале националност пописиттттте во турско време биле по религија стриктно ...ама Шатев мајка бара у неговата книга да пишува дека е бугар или Иљо Малешевски да иде у сан-стефано ... и уште мн други работи ..

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
Море море,владава лижење г'з на бугарија.....

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.403
Поени од реакции
9.034

daj nesto postiraj od Gjorce ako ne ti smeta, bas me interesira, jas kolku sto znam toj bil blizok sorabotnik na Aleksandar Stamboliski, a znaes li sto ima izjavuvano toj Stamboliski za Makedoncite ?

Kajgana Shop

На врв Bottom