Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување
Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.518
Поени од реакции
29.000
Што е работава да не испоцркале сите у фирмава? од 9 саат звонам ко будала веќе 3 саата никој не се јавува за техничка поддршка на 080012345. Поднесов барање пред 4 дена за промена на интернет пакетот па да прашам дали барањето е реализирано има промени во брзина и се ама никој не се јавува... Како да ги добијам на друг начин ?

0nline

ЕУ и Нато Антифашист
Член од
8 јануари 2012
Мислења
103
Поени од реакции
58
Епа мене ми дава проблем тогаш. На усб сим картичката нормално функционира, а кога ќе ја ставам во мобилен не дава никаков резултат.
Треба да си го прилагодиш телефонот за интернет кон операторот .
Кога се префрлив на Оне, ги употребив информациите од оваа е-страна :
http://one.mk/default.aspx?SectionID=889&pos=4
па потоа можев да се повзав на интернет .
За Т-мобиле ,ќе ги искористиш овие податоци од оваа е-страна :
http://t-mobile.mk/public/internet-i-mms-nagoduvanja-0e461509-079e-43bf-a65a-11559b099d82.nspx
Ако го ставиш СИМ-от кон УСБ модем од друга фирма , повторно е потребно да се направат чекорите за прилагодување на 3г модемот .

За постпејд ,
- можо е да немаш интернет, единствено само ако не си платил сметката за интернет .

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.733
Поени од реакции
27.720
Дали до сеа некој имал сличен проблем со медиа приемников од т-хоум.... некогаш кога е вклучен страшно зуе, ептен иритирачко зуење/ѕвонење ама ЕПТЕН, мислиш дека ти доаѓа ѕвонењето од самата глава :S.

Пред неколку дена го приметив, ама не знаев дека доаѓа од таму мислев ми свири во главава... и после одредено време поминуваше. Денеска исто така зуеше, пробав го вклучуив/исклучив 2-3 пати и сеуште зуеше... после 2-3 минути престана.

Член од
20 февруари 2009
Мислења
103
Поени од реакции
73
Едно прашање сакам да земам лаптоп но од здравстени проблеми татко ми неможе да дојде за да го зееме али вујко ми може али сепак сакам на мојата телефонска сметка да ми доаѓа ратата може ли тоа некако ?треба ли личната карта на татко ми да ја донесам...?
--- надополнето: 27 јуни 2012 во 20:56 ---
Едно прашање сакам да земам лаптоп но од здравстени проблеми татко ми неможе да дојде за да го зееме али вујко ми може али сепак сакам на мојата телефонска сметка да ми доаѓа ратата може ли тоа некако ?треба ли личната карта на татко ми да ја донесам...?

G

grande-juve

Гостин
Имам рутер Speedport W 503v од т-хоме, интернетот беше максимално стабилен. Имавме проблеми со телефонот, дојде екипа, направија нешто, чекавме десетина минути рутерот пак да се пушти, телефонот се оправи, ама од кога го направија тоа интернетот почна да ми паѓа многу често, на десетина минути, посебно кога сурфам. Исто откога ја направија интервенцијата, името на мрежата и пасвордот беа сменети, не беа тие што ги имав... Претпоставувам старите сетинзите се измениле.
Некој ако знае што е проблемот/решението нека пише, ако не, ќе се објаснувам со т-хоум

Член од
5 јануари 2008
Мислења
2.806
Поени од реакции
3.062
ставив 3 max пакет, (тв, телефон, нет) а пред тоа имав само Call & Surf (telefon i net).

ако може некој да ми каже, имам два тв приемници, за два телевизора, е сега едниот го поврзав, а за другиот LAN кабелот е мал, зошто рутерот ми е на горен спрат а телевизорот ми е доле.

Дали треба да си купам поголем мрежен кабел и да бушам ѕидови или има и подобра варијанта?

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
ставив 3 max пакет, (тв, телефон, нет) а пред тоа имав само Call & Surf (telefon i net).

ако може некој да ми каже, имам два тв приемници, за два телевизора, е сега едниот го поврзав, а за другиот LAN кабелот е мал, зошто рутерот ми е на горен спрат а телевизорот ми е доле.

Дали треба да си купам поголем мрежен кабел и да бушам ѕидови или има и подобра варијанта?
Ќе мораш да бушиш, немаш друга опција затоа што за функционирање на ресиверот потребен му е тој лан кабел.

Wizz.

TheBest
Член од
27 септември 2009
Мислења
262
Поени од реакции
69
Sto bidna raboti telefonot so toj ruter Pirelli ili ti smenija nov ruter.
Ако чекам на нив и за 2 месеци нема да дојдат. Отидов си го вратив овој и го земав Speedport-от. Си го инсталирав сам.:)

merlin

Мадридистика...
Член од
29 јуни 2006
Мислења
543
Поени од реакции
119
Имам рутер Speedport W 503v од т-хоме, интернетот беше максимално стабилен. Имавме проблеми со телефонот, дојде екипа, направија нешто, чекавме десетина минути рутерот пак да се пушти, телефонот се оправи, ама од кога го направија тоа интернетот почна да ми паѓа многу често, на десетина минути, посебно кога сурфам. Исто откога ја направија интервенцијата, името на мрежата и пасвордот беа сменети, не беа тие што ги имав... Претпоставувам старите сетинзите се измениле.
Некој ако знае што е проблемот/решението нека пише, ако не, ќе се објаснувам со т-хоум
И ја имав ист проблем, се јавив во 080012345, па го средија. (дали ресетираа линија, или нешто друго, ама знам дека од таму го средија)

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Да ве прашам...
Еве веќе двајца мои другари од иста зграда ставија ист пакет 3 макс оптик..Со нет тој што е 50мбпс со 600 гига.
Е сеа, аплоуд брзината е само 12-13 мбпс...Значи 1 до 1.5 мб/с брзина...Зошто не е така ко во договорот (50 со 50) ?
Ја им се јавувам на техничка подршка и они ми вадат некои муабети: “Господине значи брзината е таа, до 1 мега у секунда и толку. Ја прашувам,тогаш зошто во договорот пишува 50/50? Он ќути. Ја викам значи на торенти аплоудот е највеќе до 1.5мб/с. Он после ми враќа: Значи торентот работи со сидери и пирови. Личерите го успоруваат торентот. Што повеќе пирови значи поголема аплоуд брзина, незнам што...После ми вика на speedtest не е точно мерењето, брзината е одлична од таму пуштена...“
Како бе може да ми објаснува он на мене како на кој принцип работи торентот, штом го прашувам за аплоуд брзина (се замарам со тоа) значи ми треба за торенти..Ја после почнав за замунда да му кажувам дека таму би требало максимална брзина да се добие вамте-тамте..На било што да ми докаже дека аплоуд брзината е 50 мбпс..

Не бе ко ме јебе..Абе гајле ми е, ама греота ми се луѓево што плаќаат 1800, а не добиваат она што треба да го добијат

Член од
29 јули 2005
Мислења
2.973
Поени од реакции
178
Да ве прашам...
Еве веќе двајца мои другари од иста зграда ставија ист пакет 3 макс оптик..Со нет тој што е 50мбпс со 600 гига.
Е сеа, аплоуд брзината е само 12-13 мбпс...Значи 1 до 1.5 мб/с брзина...Зошто не е така ко во договорот (50 со 50) ?
Ја им се јавувам на техничка подршка и они ми вадат некои муабети: “Господине значи брзината е таа, до 1 мега у секунда и толку. Ја прашувам,тогаш зошто во договорот пишува 50/50? Он ќути. Ја викам значи на торенти аплоудот е највеќе до 1.5мб/с. Он после ми враќа: Значи торентот работи со сидери и пирови. Личерите го успоруваат торентот. Што повеќе пирови значи поголема аплоуд брзина, незнам што...После ми вика на speedtest не е точно мерењето, брзината е одлична од таму пуштена...“
Како бе може да ми објаснува он на мене како на кој принцип работи торентот, штом го прашувам за аплоуд брзина (се замарам со тоа) значи ми треба за торенти..Ја после почнав за замунда да му кажувам дека таму би требало максимална брзина да се добие вамте-тамте..На било што да ми докаже дека аплоуд брзината е 50 мбпс..

Не бе ко ме јебе..Абе гајле ми е, ама греота ми се луѓево што плаќаат 1800, а не добиваат она што треба да го добијат
Еве од speedtest, пакетот го имам тој како што го наведе

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Да ве прашам...

Истото е и кај мене, еве некои мерења:

Се јавив еднаш да прашам во што точно е проблемот, од таму ми кажаа „Господине, најверојатно се работи за слаб проток, треба да провериме на лице место“, меѓутоа му кажав дека ако е слаб протокот сигурно нема да имам 60+ Mbps download, и на тој разговор и остана овој т.н. проблем. Немам којзнае колкава потреба од аплоад, затоа и не се замарав повеќе со тоа. Инаку, да, во право си, треба да има брзина онолку колку што е во договорот, меѓутоа оптиката е релативно понова технологија и за нив, па сигурно имаат некаков проблем за којшто несакаат да кажат. Како и да е, кому не му одговара брзината, постои телефон за таа намена, па нека поднесе приговор :)

Член од
14 август 2010
Мислења
812
Поени од реакции
526
simnuvam film od zamunda i uklucuvam you tube da slusam muzika nesaka you tube secka pesnata ne puni imal nekoj drug vakov problem ili e do mene samo? imam call and surf paket start...?

Kajgana Shop

На врв Bottom