Вонредно генерално собрание на ФФМ: Илчо Ѓорѓиоски едногласно избран за претседател на ФФМ!

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Иронично е што мислите дека се беше до Ари и сега новиот демек се ќе направи да се подобри состојбата..
НИШТО НЕМА ДА БИДИ ПОАРЕН! :вонзем:
Така сакате вие прилепчани да биде за после да речите „го нејчефте прилепчанецо сега бетер добифте“

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
А од кај знаете дека нема да е подобро? Еве јас не тврдам дека ќе е подобро, и јас сум скептик, ама не го трубам тоа постојано да му се сневиди. Да почекаме, ќе видиме. Најбитно е како што кажаа погоре, да се започне со инвестирање во младинските школи кај нас и да почекаме резултатите да си доаѓаат за неколку години. Инстант успех никаде не те води. Ама 90% од македонскиов народ ќе сака инстант резултати и да дојдат по некоја случајност луѓе со трпение кои знаат како се работи, пак ќе се бара смена на раководството затоа што сме изгубиле од Малта 1-0, без разлика што се вложува во таленти кои за 2-3 години би биле првотимци во репрезентацијата.

Хипотетички го зборев ова, нормално. Таков менталитет сме, џабе е, све сакаме од одма, инстант. Видете ја Германија какви таленти има, видете ја Шпанија, тоа не е од вчера посеано и денес никнато.

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Нигде не кажав дека сум прилепчанец, можеби сум од дијаспората....
Не мора да речеш, се познава по пишувањето. Дури и кога пишувате литературно секогаш ви се испушта по некој збор на прилепски да си го напишете.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.265
Поени од реакции
18.226
Иронично е што мислите дека се беше до Ари и сега новиот демек се ќе направи да се подобри состојбата..
така и у Северна Кореја си викаат..што ке го мењаме Ким и другиот нема да биде поерен..Незнам зашто демократски избори има..нека си седи цело време истиот..

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Прво, кој и да дојде после Хари, се разбира дека нема да може да ја подобри состојбата, барем сигурно не во првите 5 години. Кој и да е, магионичар да е. Хари толку многу го УНИШТИ, ИСЦРПИ македонскиот фудбал, што истиот сега е во кома, пред клиничка смрт. Најдобриот да го имаме, не може одеднаш да ја среди оваа никаква, “исподнула„ состојба која Хари ја направи. Гробар на македонскиот фудбал.

Второ, нема да биде поарен... За иднината, не можеме да знаеме. Ниту ти, ниту јас, ниту било кој не е баба Ванѓа за да знае како ќе биде во иднина. Ама затоа, од друга страна, СИТЕ ЗНАЕМЕ како е СЕГА, во овој момент, во оваа секунда, во овие измачувачки години колку што Хари си го ладеше во фотеља. Значи се реагира за сега. Кога нешто не чини, се трга. Кога млекото се расипува го фрлаш, не викаш, е што да купувам друго и тоа ќе се расипе, па затоа ќе си го чувам ова.
Овој што е моментален - НЕ ЧИНИ, ти не можеш едноставно никако да го оправдаш. Тој што ќе биде после него ако не чини и тој ќе треба да се смени, се додека не дојде некој што го бива.

Не е битно дали си од Прилеп или од било каде, ама не давај примери дека си од дијаспората, затоа што ако си... немаш право да зборуваш за македонскиот фудбал, па уште назгора да го браниш Хари, човекот заради кој на сите им е срам кога гледаат фудбал, човекот кој успеа до корен да не срозе сите и да ни го уништи оптимизмот дека фудбалот некогаш ќе се развие... Ако живееш надвор, не зборувај, затоа што не знаеш како е да седиш пред телевизор и да гледаш како полека умира последната надеж за фудбалот во државата.

Даме Груев мислам дека го имаше ова кажано: Подобро ужасен крај, отколку ужаси без крај!
Подобро да стагнира фудбалот додека не се реформира, него да се случува оваа бавна смрт и мачење.

Фала Богу дека не е се до Хари, неговите лепливи пипци имаат пуштено многу длабоки корени во ФФМ, затоа се тоа треба да се исече, а не да се каже... нека седи, тој после него поарен нема да биде.
Тој после него не знам каков ќе биде, ама овој знам каков Е!

Член од
25 декември 2008
Мислења
1.879
Поени од реакции
1.092
Абе, само јас ли сум Хари да остане:D

Член од
25 декември 2008
Мислења
1.879
Поени од реакции
1.092
Ти и изгледа уште 73 925 прилепчани, бар толку биле на последниот попис
За Прилепчаните дали се за него и колку биле на попис незнам, али за себе знам и сум против него да е жив, не па да е на чело на ФФМ. А постот на кој си ми реплицирал го пишав за зезање да не се разбереме погрешно.;)

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
Crazy in Love

Впрочем сеа станав од спиење,не го прочитав цел текст односно чат пат горе долу цел.
Јас никаде не реков дека сакам да остани Хари,но не сум ни против негово останување.Вие сте тие што веруваат дека ќе биде се подобро со смена на еден Хари.
И не мора да ми кажуваш дали имам право или немам право за нешто што не знаеш,односно ако веќе си судиме што глеам се понашаш како некое правно административно лице и ти немаш право да го клеветиш Хари... :нинџ:
И јас сакам да гледам убав фудбал во мојава држава и сеуште си стојам на тоа дека не е се до Хари!
Поздрав.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Crazy in Love

Впрочем сеа станав од спиење,не го прочитав цел текст односно чат пат горе долу цел.
Јас никаде не реков дека сакам да остани Хари,но не сум ни против негово останување.Вие сте тие што веруваат дека ќе биде се подобро со смена на еден Хари.
И не мора да ми кажуваш дали имам право или немам право за нешто што не знаеш,односно ако веќе си судиме што глеам се понашаш како некое правно административно лице и ти немаш право да го клеветиш Хари... :нинџ:
И јас сакам да гледам убав фудбал во мојава држава и сеуште си стојам на тоа дека не е се до Хари!
Поздрав.
Јас Хари не го клеветам... Да го клеветев Хари ќе требаше да кажам дека е поштен човек, кој денар нема исперено. ;) Вака... вака само ја кажувам вистината, а статистиките и позицијата на Македонија во меѓународниот фудбал само го потврдуваат тоа. :cenzura:

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
Јас Хари не го клеветам... Да го клеветев Хари ќе требаше да кажам дека е поштен човек, кој денар нема исперено. ;) Вака... вака само ја кажувам вистината, а статистиките и позицијата на Македонија во меѓународниот фудбал само го потврдуваат тоа. :cenzura:
Добро,џабе се трудиш,благодарам на советот/критиката или што и да е,нема да го промени ни моето мислење за Хари ниту општо за фудбалот овде ;)

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203

Претседателот на фудбалската федерација на Македонија Харалампие Хаџиристески рамо до рамо со газдата на Реал Мадрид Флорентино Перез и новиот менаџер на Реал Мадрид Мурињо

еве го со платини.

Не да го бранам, али друг прецедател олку влијателен нема да имаме. Намести Македонија да игра пријателска со Португалија, со европски и светски шампион Шпанија пријателска за отварањето на реновираниот Гратски. Издејствува златната копачка на Панчев да му биде доделена лично од Платини. Го среди авторитетот на судиите, почнаа екипите од втора лига да победуваат на гости ... еј порано да се случеше вакво нешто ни судиите ни играчите немаше жива глава да изнесат од гостинскиот град, посебно онаму западна македонија каде по фубалерите се фрлаше со кочани, камења и слично...
Море тој Хари, главен бил ебаси му плешките !
Море машко, море оти нејчите да видите без наочари?Шо че ви биди море чоек, не че останите без пари, ебаго... не че ви ги продај Хари кујчите, ебаму живите :) Остај то, глеј кажувај шо че прај Победа да се врати кај шо заслужува, не да ја тераа вакви ко Хари...

А кој кур е па овој масар омерагич што се спомнува како против кандидат ? :cautious:
Ако мислиш на работно место - газда на Руле Турс и САС.А со кои мотиви запна за во ФФМ, тек ќе видиме...или па не, се е можно овде :)

Член од
29 ноември 2011
Мислења
123
Поени од реакции
81
Искрено да ви се серам на Јужна имам мочано најсериозно, додуша празен стадионот беше ама мочав на Јужна :icon_lol:.

Предвидувам Лига на шампиони гледачи 1000, а немаш видено ти трета лига со 3000 луѓе :icon_lol:.
--- надополнето: 24 јуни 2012 во 14:25 ---

Можи сум лајнар ама имам став, немам втор трет профил за да си го скријам мислењето поради некој си правила :icon_lol:. Тоа се вика шизофреничар :icon_lol:.
--- надополнето: 24 јуни 2012 во 14:26 ---
И( тоа педери доаѓа од педерски работи не од друго :icon_lol:.
Да ти се измочам јас тебе над таа твојата глава празна... шупелко една.

Kajgana Shop

На врв Bottom