Eвро 2012 - второ полуфинале (Германија-Италија), 28/06/2012

• Креатор на темата Mario Gómez
  • Време на започнување

Koj ke pobedi?

• Germanija

Гласови: 54 47,0%
  • Italija

Гласови: 61 53,0%

• Вкупно гласачи
    115
  • Гласањето е завршено на .
М

Мартин`

Гостин
Е ова ќе биде празник за очи и душата :love:

Германија до сега тотално доминираа против сите репрезентации но сепак ова е 1/2 финален натпревар со Италија која покажа дека знае да игра одлично (речиси против сите подобро играше) а и традицијата е на наша страна така да типувам тесен резултат или некој од тимовите ќе победи со 1-0 во регуларно време.. или пак ќе биде нерешено и ќе се решава на продолженија/пенали каде што секако се надевам ќе победи Италија. Ќе се игра претпазливо од двете страни затоа максимум 2 гола.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Германија има предност во мечов. И очекувам да доминираат иако Италија покажа дека може да игра одлично офанзивно и секако да ја контролира средината што може да биде уште еден тежок меч ама дефинитивно потежок за Италија за разлика од мечот со Англија. Кој и да победи мислам дека ќе биде со еден гол разлика. Не верувам дека ќе има пенали.

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.924
Поени од реакции
8.801
Ќе биде тврд натпревар, и мислам дека Италијанциве ќе одат понатака. Италијаниве се мајстори за вакви првенства, цело првенство се влечат со резултатите, ама кога е најважно сите играат како здивени. Германија навидум има каде каде помлад тим, и подобри поединци, подобри играчи итн... ама сепак мислам дека Италијанциве ќе ги фатат на искуство младиве од Германија.Во тимот уште ги имаат Буфон, Пирло и Барзаљи кои го освоија СП 2006. Башка се враќа и Келини во одбраната кога е најпотребно.

Абате/Балзарети.....Барзаљи.....Бонучи......Келини

Нека победи подобриот.

П.С. Боби за помалку од 5 минути ве решивме во 2006 :vozbud:

го заборави Де Роси, човекот и во финалето играше и пуцаше пенал мислам ;)

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.470
Поени од реакции
87.270
го заборави Де Роси, човекот и во финалето играше и пуцаше пенал мислам ;)
Кога видов дека си ме цитирал, знаев дека за Де Роси ќе ме потсетиш :icon_lol:

Него читам по форумов сите теми што Боби[Мкд] ги отворил ( БундесЛига,Куп на Германија, ЛШ Финале ) на сите му изгубиле Баерн. Епа Боби кој те тераше да ја отвараш оваа тема, сега однапред го знаеме финалистот :pos::vozbud:

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Не прајте си бајрам со умот, нема шанса оваа Италија да ја победи Германија...

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Не прајте си бајрам со умот, нема шанса оваа Италија да ја победи Германија...
Ќе видиме, ќе видиме...
Не треба однапред да се суди.
Никој не мислеше дека Грција може да помине групи, камо ли да стане Европски шампион во 2004, па стана... :LOL: Никогаш не треба да се потценува другиот тим. Башка Италија си ја имаат освежено играта.

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Ќе видиме, ќе видиме...
Не треба однапред да се суди.
Никој не мислеше дека Грција може да помине групи, камо ли да стане Европски шампион во 2004, па стана... :LOL: Никогаш не треба да се потценува другиот тим. Башка Италија си ја имаат освежено играта.
Еве јас судам однапред, па ќе збориме утревечер.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Да искористам клише муабет: Финале пред финалето.

Кој и да е победник, нема да ми е мака и сакам да стигнат до пехарот.

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.279
Поени од реакции
8.445
Знаете зошто нема 2 реченици вовед ... ви текнува онаа фразана од филмовине
Имаш право да молчиш. Се што ќе кажеш може и ќе биде искористено против тебе.
(y)

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.924
Поени од реакции
8.801
Кога видов дека си ме цитирал, знаев дека за Де Роси ќе ме потсетиш :icon_lol:

Него читам по форумов сите теми што Боби[Мкд] ги отворил ( БундесЛига,Куп на Германија, ЛШ Финале ) на сите му изгубиле Баерн. Епа Боби кој те тераше да ја отвараш оваа тема, сега однапред го знаеме финалистот :pos::vozbud:
а ти па намерно ли го изостави:icon_lol: .. го спомна Барзаљи, а го изостави Де Роси, не оди тоа така :D

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.470
Поени од реакции
87.270
а ти па намерно ли го изостави:icon_lol: .. го спомна Барзаљи, а го изостави Де Роси, не оди тоа така :D
Не бе искрено кога видов дека ме цитираш баш тогаш ми текна на Де Роси ;)

М

Мартин`

Гостин
Инаку дури сега гледам колкави големи милионски премии зимале репрезентациите за победник во Европсково така да јасно ми е дека нашиве ќе бидат екстра мотивирани против Швабите.. им ги стегнаа конците за местење па сега мора вака пари :P

И да стандардно (видеото) што носи среќа :pipi:

:vozbud:

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Ќе бидам краток: ќе навивам за арамииве како и секогаш кога играат овие две репрезентации во според мене најголемото европско репрезентативно дерби. Го сметам натпреварот за финале пред финалето и кој и да победи, ќе навивам за него против армадата мравки.

Во продолжение два легендарни натпревари:

Kajgana Shop

На врв Bottom