Тодор Александров "дојава" во Кисела Вода

• Креатор на темата Hip.Hop_MKD
  • Време на започнување

Дали го оправдувате поставувањето на споменикот на Тодор Александров во Кисела Вода?

• Да

Гласови: 15 21,7%
  • Не

Гласови: 42 60,9%
  • Немам став, не сум запознаен околу ликот и делото на Александров

Гласови: 12 17,4%

• Вкупно гласачи
    69

Xibalba

Corona Australis
Член од
24 јануари 2012
Мислења
6.091
Поени од реакции
11.496
Документ дека го почитувале Александров и Михајлов. :pos: Ќе го дадат пред избори кога ќе повикаат на гласање за одредена партија. :D Да сум дадел документ... Мајко мила. Значи Јохан е Бугарин? Одлично. Запишуваат Бугарите, се си присвојуваат тие. За 50 години ќе биде генералите беа Блгари, ама војската беше македонска. :vozbud: Со свој камен по своја глава. Ако, малку ни е.
Штом не можеш да докажеш тогаш твојот муабет = млатење празна слама по наредба од штабот.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
Штом не можеш да докажеш тогаш твојот муабет = млатење празна слама по наредба од штабот.
Да де, баш така. Ти можеш да докажеш, ама пак ништо не ти вреди, ете го Александров со споменик, а никој од бранителите, ниту здружението, ниту партијата не се побунија за тоа. Само СДСМ. Моќна работа ова штабов.

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Тогашните борци (за било каква кауза) се рамни на денешните политичари: го кажуваат тоа што народот сака да го чуе. Но, со некои изјави кажуваат се'.

Толку од македонскиот апостол.
:) Гоце Делчев - Учител во Бугарска Школа = предавник со тапија
Јане Сандански - член на Народната Федеративна Партија и тоа БУГАРСКОТО крило = Предавник со тапија
Христо Татарчев "Долго расправавме за целта на таа организација, и најпосле се задржавме врз автономија на Македонија со предимство на бугарскиот елемент. Не можевме да го прифатиме ставот за „директно присоединување на Македонија кон Бугарија“, затоа што увидувавме дека тоа ќе сретне големи тешкотии," = Предавник
Ме мрзи уште да ги редам предавнициве ама имаш еве уште еден мој пост со уште 3-4 предавници како Џинот и сл ...

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
Јохан направи злостор и одговара за тоа,тука нема нејасноти.
Според мене оправдан злостор. Со остатокот од постот се сложувам. Ама нема врска тоа со темава. Поентата е што според некои овде Јохан бил Блгарин и тоа од благонадежните. После тоа повикуваат на национално обединување. Ама строго под нивни услови да биде. :vozbud:

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.403
Поени од реакции
9.034
Да ама проблемот е што Коста Шахов бил врховист којшто се залагале за припојување на Македонија со Бугарија ... сфакаш ?
и јас знам за Коста Шахов, па што мислиш ти, зошто тој така изјавува , колку си ти сигурен дека е баш така како што тврдиш, што ти подразбираш под врховиста ? јас колку што знам од моето скромно знаење врховистите се военото крило на ВМРО, не значи по автоматизам дека е баш така ти како што тврдиш дека се за припојување на МКД кон БУГ.

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Од последниве 4-5 страни заклучив само дека овдека има многу кои се чувствуваат како Бугари.

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
и јас знам за Коста Шахов, па што мислиш ти, зошто тој така изјавува , колку си ти сигурен дека е баш така како што тврдиш, што ти подразбираш под врховиста ? јас колку што знам од моето скромно знаење врховистите се военото крило на ВМРО, не значи по автоматизам дека е баш така ти како што тврдиш дека се за припојување на МКД кон БУГ.

Еве ти го човекот Цончев ... е под водство на овој бил Коста Шахов што мислиш ти ? дали еден антички Македонец би си дозволил да биде под водство на бугарски генерал ?

B

Black Guard

Гостин
Единствено бугарско нешто беа...Т-55ките кои Бучко на магичен начин ги претвори во пари.

Која тонажа на висококвалитетен совјетски челик и тунгстен,останаа само 30 модернизирани.

Срамота е бранителите да ги прават бугари кога некои идеа дури од аргентина,Австралија,ЈАР додека оние со блгарски пасош бегаав во Бугарија и Грција,а други кои лично ги знам се криеа и викаа мамето да им го ебам на тетовчани кој ги тераше да одат во Америка,англија...а сега истите тие со бг пасоши се во Германија!?!?

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Единствено бугарско нешто беа...Т-55ките кои Бучко на магичен начин ги претвори во пари.

Која тонажа на висококвалитетен совјетски челик и тунгстен,останаа само 30 модернизирани.

Срамота е бранителите да ги прават бугари кога некои идеа дури од аргентина,Австралија,ЈАР додека оние со блгарски пасош бегаав во Бугарија и Грција,а други кои лично ги знам се криеа и викаа мамето да им го ебам на тетовчани кој ги тераше да одат во Америка,англија...а сега истите се во Германија!?!?
Кој ги прај Бугари бре ??!?!?! :facepalm::facepalm::facepalm:

Castor

Ќесеџија
Член од
2 мај 2012
Мислења
481
Поени од реакции
960
Јохан направи злостор и одговара за тоа,тука нема нејасноти.

ОНА направи злосторства и на воени сили и на цивили им тоа гнасни ужасни невидени злосторства и Владата сегашна ги амнестира(спротивно на меѓународно право) и не одговараат-тука има нејаснотии.

Друго нешто...
Не постои реципроцитет,кога би постоел самата војна би немала крај,така да тие наредби беа за одржување статус-кво+паралелкна пљачка на 700 милиони од телеком+ ОКТА и Х фирми На пробугарско-грчкиот премиер тогашен љубчо и тајфата
Јохан исто пиша писмо во кое си се казни себеси кога побара некои работи да се заборават,кога беше амнестијата врз шипците.Браво за него,ем сам се казни,ем ги казни тие што загинаа 2001,се со цел неговиот цар да го задржи тронот.Најголемото предавство го изврши оваа власт,кршејки ги сите права и амнестирајки терористи.Јазк да им е лебот кој го јадат секој ден,да ослободиш sверови кои убиваа наши војничиња и цивили,наши роднини.Кои се они да амнестират слепи да одат маме им@@@?Еј Македонијо,да ти го земат најмилото и ти пак да се правиш рамнодушна.Немаме ние национална свест,всушност ние немаме никаква свест,оперирани сме од секакви чувства,чим не го срушивме собранието и владата сосе тие 120 лингури внатре,затоа ќе не јаваат сите.Глуп народ.

Sent from my HTC One X using Tapatalk 2

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
Срамота е бранителите да ги прават бугари кога некои идеа дури од аргентина,Австралија,ЈАР додека оние со блгарски пасош бегаав во Бугарија и Грција,а други кои лично ги знам се криеа и викаа мамето да им го ебам на тетовчани кој ги тераше да одат во Америка,англија...а сега истите тие со бг пасоши се во Германија!?!?
Да, ама тие го почитувале Алексадров, не можеле да бидам Македонци. Овие што избегале во странство се правите Македонци...

С

Сибињанин Јанко

Гостин
Сега и Ванчо Михајлов ќе го стаат во некоја населба и пак некои партиски дипломци(човек со партиска книшка,дипломиран историчар во штаб,економист,општи стручко и патриотиште до кило ракија) ќе тврдат дека бил Македонец.2
Ванчо неможат. Дури до пред смртта 1990 тој не ја признава македонската нација, туку зборува за македонски Бугари. Уствари не би ме изненадило после се што видовме.
А верувам дека и Тодор Александров бил во ист кош.
Гледај од половина.

Xibalba

Corona Australis
Член од
24 јануари 2012
Мислења
6.091
Поени од реакции
11.496
ете го Александров со споменик
Власт ли сте што ли сте, ви се може и на хан Аспарух споменик да направите.

Ама еден светол ден споменикот на Александров ќе заврши вака

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
Власт ли сте што ли сте, ви се може и на хан Аспарух споменик да направите.

Ама еден светол ден споменикот на Александров ќе заврши вака
Да де, тој светол ден Јохан ќе биде под споменикот. Ќе треба в лице да му кажеш дека е Блгарин пред да заврши споменикот така. Може слободно да пробате.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.403
Поени од реакции
9.034

Еве ти го човекот Цончев ... е под водство на овој бил Коста Шахов што мислиш ти ? дали еден антички Македонец би си дозволил да биде под водство на бугарски генерал ?
ај ќе те молам немој вака, јас едно пишам ти враќаш нешто сосема друго, ова ти што си ми постирал е тоа што го зборувам јас дека врховистите се военото крило на ВМРО, тука се мисли на генарали и слично во БУГ армија, и тука нема врска со тоа што пишуваш антички или марсовски македонци, времето и настаните се сосема други, и не можат да се гледаат од денешна гледна точка, ете читај и од Карев, можеш да заклучиш дека во тоа време односите со бугарите биле поблиски одколку со другите, т.е. од нив очекуваале пореална помош, или како што вика и турците да им излегле во пресрет и со нив ке се фатеа пријатели.

п.с. ако продолжиш да дискутираш ке те молам без спинови, да не излезе од тема за Тодор да прајме муабет за галичица

Kajgana Shop

На врв Bottom