Јас не кажав никаде дека тие не се изјаснувале како Бугари и пред тоа, само кажав дека бугарската егзархија била добар втемелувач. Интервјуто е извадок од оваа книга ако не се лажамНе држи вода ова. Се разбира. Пред да пишуваш на форуми барем малце описмени за да не испадаш толку аматерски да повторуваш како папагал сто пати кажуваните работи без факти, и секако, критичко мислење. Тогаш вероватно ќе дознаеше дека манифестациjа на Бугаризам има пред да биде основана Егзархиjата. Да додадам, Македонците активно се придружиле во неjзиното воспоставување и одреден броj градови од денешна Р.М. испратиле свои претставници. Да, на соборот на коj се основува бугарската Егзархиjа.
Таквите баjки дека историjата на Бугаризмот со Егзархиjата почнува, ќе пласираш на други места каj неписмена аудиториjа. Овде има луѓе што читат.
А Никола Карев на таа азбука давал изjави. Знаеш ти што е оригинал за верификациjа на кредибилитет бе...
ФМИ поздрав за тебеБог да чува и брани!!!
А дали баш во таа "пералница на мозоци" както ти велиш не били големиот дел от револуционерите како точно учители на таа бугарска (селанска, земjоделска, както велиш ти ) егзархиja?
од Колишевски мислам дека има, во Св.Николе ако не се лажамТоа и јас го реков преѓеска, Александров сеуште не е личност што треба да има споменик, во музеј да, вака не. И прашав, има ли споменици на контраверзни личности како Квислинг, Петен, па еве и од нашиве на Колишевски и сл.
Едно прашање, за тие што не го почитуваат ликот и делото на Александров. Дали човек кој го почитува Александров може да биде Македонец? Ама симплифициран, да - не одговор.
Едно прашање до тебе: Дали твоите дома знаат дека си геј? Ама симплифициран, да - не одговор.Едно прашање, за тие што не го почитуваат ликот и делото на Александров. Дали човек кој го почитува Александров може да биде Македонец? Ама симплифициран, да - не одговор.
Одлично, тогаш Јохан и добар дел од останатите бранители се чистокрвни и благонадежни Блгари. Многу храбар народ вие останатите Македонци, оставивте во 2001 Блгарите да ве бранат. Гледаш колку ти е ретардирана тезата сега, или уште не?Едно прашање до тебе: Дали твоите дома знаат дека си геј? Ама симплифициран, да - не одговор.
Алооо, човек што го почитува Александров и Ванчо Михајлов може да биде или чистокрвен или благонадежен Блгарин, во никој случај Македонец.
Од каде знаеш кој е ставот на добар дел од бранителите за Александров и Михајлов? Им правеше анкети по дома?Одлично, тогаш Јохан и добар дел од останатите бранители се чистокрвни и благонадежни Блгари. Многу храбар народ вие останатите Македонци, оставивте во 2001 Блгарите да ве бранат. Гледаш колку ти е ретардирана тезата сега, или уште не?
ти си во голема грешка, прво Тодор и Ванчо не се едно исто иако така се преставени нереалната историја која ни беше преставена, друго и кога не би имал грешка т.е. ако сите подржувачи на Тодор се блгари и слично тогаш имаш т.е. сите ние имаме голем проблем зашто немаш појма колкав е бројот на неговите подржувачи во МКД.Едно прашање до тебе: Дали твоите дома знаат дека си геј? Ама симплифициран, да - не одговор.
Алооо, човек што го почитува Александров и Ванчо Михајлов може да биде или чистокрвен или благонадежен Блгарин, во никој случај Македонец.
Им правев. Сега пробуваш да покажеш дека не го почитувале Александров? Во ред, тогаш единствениот кој настрада во војната во 2001 и единствениот кој не ги почитуваше ретардираните наредби за реципроцитет според тебе е Бугарин. Толку Македонци се повлекувале, дошол Бугаринот да војува отворено со Албанците. Ајде сега прашај ме од каде знаеш дека Јохан го почитува Александров.Од каде знаеш кој е ставот на добар дел од бранителите за Александров и Михајлов? Им правеше анкети по дома?
Јохан е само еден од илјадниците кои ја бранеа Македонија во 2001, ако само од него извлекуваш заклучок тогаш имаш проблем со логиката.Им правев. Сега пробуваш да покажеш дека не го почитувале Александров? Во ред, тогаш единствениот кој настрада во војната во 2001 и единствениот кој не ги почитуваше ретардираните наредби за реципроцитет според тебе е Бугарин. Толку Македонци се повлекувале, дошол Бугаринот да војува отворено со Албанците. Ајде сега прашај ме од каде знаеш дека Јохан го почитува Александров.
Документ дека го почитувале Александров и Михајлов. Ќе го дадат пред избори кога ќе повикаат на гласање за одредена партија. Да сум дадел документ... Мајко мила. Значи Јохан е Бугарин? Одлично. Запишуваат Бугарите, се си присвојуваат тие. За 50 години ќе биде генералите беа Блгари, ама војската беше македонска. Со свој камен по своја глава. Ако, малку ни е.Јохан е само еден од илјадниците кои ја бранеа Македонија во 2001, ако само од него извлекуваш заклучок тогаш имаш проблем со логиката.
Покажи ми документ дека добар дел од бранителите ги почитуваат Александров и Михајлов и јас ќе ти се извинам јавно. Ако не ми покажеш јас би те замолил повеќе да не реплицираш на темава.
Да ама проблемот е што Коста Шахов бил врховист којшто се залагале за припојување на Македонија со Бугарија ... сфакаш ?Има тема побарај ја има тон изјави и документи и увери се. На пример Коста Шахов вели. “Александар Македонски стои пред лицето на секој Македонец како
национална гордост“ - 1888
--- надополнето: 27 јуни 2012 во 01:35 ---
За друго ти збори човекот. Карев си кажал дека е наследник на Александар Македонски. Не врти тема.
Пази сеа шо збориш ... како прво во ова востание е учесник и Дедо Иљо Малешевски којшто освен на востаниево бил учесник и во сан стефано кајшто бил претставник на Бугарија и се залагал за Сан-стефанска Бугарија па ти сеа пресметај си ...Димитар Попѓорѓиев Беровски, ако не се лажам и него го поставија вчера. Еве им го правилникот на Кресненско Востание
Види еден извадок
Со нашата крв што ја пролеваме низ полињата и горите македонски ние служиме, како македонска војска на Александар Македонски, за слободата со нашата девиза: Слобода или смрт!
А ги има уште многу Мисирков, Прличев, Димитар Македонски, Џинот, па и некои бугарски интелектуалци кои пишувале за идентификувањето на Македонците и Александар.
Јохан направи злостор и одговара за тоа,тука нема нејасноти.Им правев. Сега пробуваш да покажеш дека не го почитувале Александров? Во ред, тогаш единствениот кој настрада во војната во 2001 и единствениот кој не ги почитуваше ретардираните наредби за реципроцитет според тебе е Бугарин. Толку Македонци се повлекувале, дошол Бугаринот да војува отворено со Албанците. Ајде сега прашај ме од каде знаеш дека Јохан го почитува Александров.