Драмски друже,не ми кажуј за Косово жити се,секое село го знам таму.Не да сум одел,ми се смачи од одење таму.Срби во Приштина??Од 20 000 можеби има 50-тина што останаа,не ми продавај муда за бубрези,какви српски теореми какви бакрачи,факти се тоа.Маме им ебаа не само на Србите туку на сите неалбанци таму,Цигани,Хрвати(знаеш дека има/ше и такви,таму?)..Се живо протераа,со притисоци,заплашувања,убиства,минирања на куќи.Плански изведено,институционално поддржано,целта ја остварија.
И што Бугари ќе бевте мме(ако стварно сте Бугари),Албанците се пореални од тебе и од фми кога станува збор за Косово.
Инаку,направија некои патишта ама тоа се регионални патишта,нема таму ниту еден автопат,освен ако не ги рачунаш оние неколку километри пред влезот во Приштина.
Најголема грешка на Косово е што не ги насочија луѓето со многу пари,во што да инвестираат па им се случи најголемиот дел од нив да инвестираат во бензиски пумпи,ресторани,хотели и маркети.Сега имаат еден куп модерни бензиски пумпи,огромни ресторани,хотели и трговски центри кои коштаат по цело богатство.
Ако успееја барем дел од тие луѓе да ги убедат да инвестираат во мини погончиња за производство на било што, ќе беа на коњ.Не се ни обидоа да ги насочат,немаше кој,единствениот политичар што вредеше нешто таму беше Ругова,другото се се бандити и тоа од најтешкиот вид.