Град ги уништи посевите во Скопско, за градобојни ракети нема пари, а за врби има

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
001.jpg 002.jpg 005.jpg 001.jpg 002.jpg 005.jpg 007.jpg 008.jpg 009.jpg
--- надополнето: 25 јуни 2012 во 12:16 ---
Ајде нема врска се е супер никој не е крив цацко е крив,се си е супер во државата.
Не бе ма каки владата си е супер НИКАД НЕ БИЛО БОЉЕ,глупи се сељациве што не си осигурале посевите. Глуп е народов што не си ги осигурал од град домовите,.
И да му го ебам племето и семето на оној што пишува овде осигурајте се осигурајтесе да му се серам во УСТА сабајлево бев за проценка на штета за колата.
Дечкото што дојде да врши проценка ми вика,ааааааааааа ова е од град ВИША СИЛА.
Затоа за осигурања ако спомнете уште еднаш ВЕ МОЛАМ употребувајте го чмарот за серење ДОСТА СЕРЕВТЕ ПРЕКУ УСТА.
Не бе не сте свесни што пишувате, човек се одрекувал од се и сешто да создаде нешто да направи нешто. Маката и трудот да не ги спомнуваме, вложил време, пари, труд.
И сето тоа го снемува за 30 минути работа од 10/20/30 години да гледате како ви ја снемува пред очи за само 15-30 минути.
Се за што си работел си се трудел да го снема АШ.

Attachments

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Ако за вакво нешто навистина е одлука на владата да нема градобијни ракети, што да се каже понатака дека они се залагаат за земјоделството? Без коментар! Се надевам дека некоја друга влада повторно ќе ги воведе овие ракети.

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Некој спомна имало стрелање со гадобијни ракети и пукање, ке напоменам уште еднаш.
Големите земјоделски комбинати некој од нив Лозар , Пелагонија и уште два три комбинати имаат свој градобијни станици кој што ги финансираат приватно.
Тоа се станиците кој што ги откупија од државата кога ја расформируваше службата, е сега прашање е како за нив е докажано и функционира, а за сите останати не функционира и не е докажано.
Зошто сеуште на водно функционира градобијната станица, и ги штити резиденциите од град а останатите се затворени ?
Ако не помга градобијната заштита Зошто не ја затворат и нејзе ??????

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Бог да чува бе, владава била крива оти град паднало :facepalm:
Шо се фаќаш за глава!
Владата не е крива зошто паднал град...јбг..виша сила..
...но со исправна политика во градобијната заштита и навремено превземени дејствија штетите би можеле да бидат сведени на подносливо ниво.
Гледај ги бе сликите... ко атомска да пукнало..

Член од
16 септември 2007
Мислења
1.486
Поени од реакции
338
Te razbiram potpolno sekoj sto e bil barem 5-6 dena i rabotel zemjodelie znae kolku e taa teska rabota i potoa gledas nema nisto otide se u PM......

zatoa i mnogu mladi pobegnaa od ova vukojebina imale nekoe slicno iskustvo kako tvoeto kade cel zivot se macis a potoa vidis deka nisto ne funkcionira vo ovaa drzava site se pravat ludi ...

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Нешто друго ме збуни..., не слушнав на вести ниту прочитав негде за вакво библиско тепање од град. Некоја информативна завера или сум гледал на погрешна страна???

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Прегледај го приврзокот 45217Прегледај го приврзокот 45218Прегледај го приврзокот 45219Прегледај го приврзокот 45217Прегледај го приврзокот 45218Прегледај го приврзокот 45219Прегледај го приврзокот 45221Прегледај го приврзокот 45222Прегледај го приврзокот 45223
--- надополнето: 25 јуни 2012 во 12:16 ---
Ајде нема врска се е супер никој не е крив цацко е крив,се си е супер во државата.
Не бе ма каки владата си е супер НИКАД НЕ БИЛО БОЉЕ,глупи се сељациве што не си осигурале посевите. Глуп е народов што не си ги осигурал од град домовите,.
И да му го ебам племето и семето на оној што пишува овде осигурајте се осигурајтесе да му се серам во УСТА сабајлево бев за проценка на штета за колата.
Дечкото што дојде да врши проценка ми вика,ааааааааааа ова е од град ВИША СИЛА.
Затоа за осигурања ако спомнете уште еднаш ВЕ МОЛАМ употребувајте го чмарот за серење ДОСТА СЕРЕВТЕ ПРЕКУ УСТА.
Не бе не сте свесни што пишувате, човек се одрекувал од се и сешто да создаде нешто да направи нешто. Маката и трудот да не ги спомнуваме, вложил време, пари, труд.
И сето тоа го снемува за 30 минути работа од 10/20/30 години да гледате како ви ја снемува пред очи за само 15-30 минути.
Се за што си работел си се трудел да го снема АШ.
Аааа осигурителниве компании што ќе ти исплатат од град, поплави, земјотреси штети :pos: Не ги сфаќам овие што викаат да си се осигурал, се гледа колку знаат каков криминал се дешава во државава, не искочиле од стакленото ѕвоно во кое живеат, факт. ;)

Во оваа држава никогаш нема да можеш да бидеш во право, секогаш ќе најдат нешто за да те заебат. Оваа вишава сила само кај нас е виша сила и со каско и со маско, како во другиве држави нема виши сили јас не знам.
--- надополнето: 25 јуни 2012 во 12:57 ---
Нешто друго ме збуни..., не слушнав на вести ниту прочитав негде за вакво библиско тепање од град. Некоја информативна завера или сум гледал на погрешна страна???
Па ете кажаа де, штркови умреле од градов :sneaky:

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Се изменија вестите, сега се кажува само тоа што сака да се слушне, какви градови, какви штети. Тоа вака некој да слика за да видиме или луѓе кои биле на лице место на несреќа. Информативен мрак.

ShakaZulu

" Тој Сум Бре "
Член од
29 јули 2008
Мислења
3.298
Поени од реакции
3.673
Се изменија вестите, сега се кажува само тоа што сака да се слушне, какви градови, какви штети. Тоа вака некој да слика за да видиме или луѓе кои биле на лице место на несреќа. Информативен мрак.
Жално но вистинито, сликите се да плачеш гледаќи ги а на тв реклами за серии од 538 епизоди во некоја палата по светот...

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Баталете заебанции мислам дека крајно време е Брат Љубе да се извини за гадот и штетите,Бланко да си признае дека ова му е споменик на транзиција,велешанецон пратеник да напише една колумна дека ова е божја казна поради билбордот,Агата Ангел да даде интервју на телевизија дека ова е поради атеистите кој што тврдеа дека чудото во св димитрија не е чудо, а господин стефан да не благослови сите и да каже дека ова е поради тоа што му опаѓа рејтингот на пастирот и гопод вака го предупредува македонецот да се врати на правичниот пат на пастирот.
миленко да направи една емисија како масоните сето ова го направиле со помош на вонземјанска технологија,само да го срушат ВМБЛО од власт, а јанко јади бурек да изрази сочуство и да си каже абе божја сила нема што тука да се прави, тоа ти е цела европа не пука и се осигурава, и да му се издере на некој во емисија ако му се јави и го демантира.
Се е во најдобар ред врати че се роде,ама догодина ( да се надеваме бидејки сите се истепани годинава ) ако има што да се врати.
И како што кажа Латас ова веќе преминува во традиција, од следната година почнува фестивалот на Ледената бура во јуни месец,пред жетва после ако има што да се жнее добро ако не никому ништо, на ацета на плоштад ке му врзуваме црвен конец да го заштитиме со магија од град и громови.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Некој спомна имало стрелање со гадобијни ракети и пукање, ке напоменам уште еднаш.
Големите земјоделски комбинати некој од нив Лозар , Пелагонија и уште два три комбинати имаат свој градобијни станици кој што ги финансираат приватно.

Работи оваа станица како ја викаат Тополчани и нема никаков комбинат тука. И немаше град овде кај нас благодарение на тие ракети. Одлично го разликувам звукот на експлозија од тие ракети со звукот на громовите, затоа што сум под громобран растен.

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Работи оваа станица како ја викаат Тополчани и нема никаков комбинат тука. И немаше град овде кај нас благодарение на тие ракети. Одлично го разликувам звукот на експлозија од тие ракети со звукот на громовите, затоа што сум под громобран растен.
Тополчани ја штити Пелагонија, градобијната заштита не функционира директно над местото кое што се заштитува туку во круг од неколку километри.
Не може тој да го разбива облакот кога ке дојде директно над посевите ако се формира градоносен облак директно над посевите нема ни заштита, мораат да го разбијат пред да се формира.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom