Град ги уништи посевите во Скопско, за градобојни ракети нема пари, а за врби има

Статус
Затворена за нови мислења.

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
За избори да не се спремаш, да те гласаме? :)
Ако не си сигурен не се траскај од земја. Филм постоеле судови :pos: Врати се во реалноста.
Ма скаран сум јас со политиката, гледаш ги учам останативе членои да не се политизираат темиве ;)

Па постојат судови, ако некој не е задоволен постои и второстепен и третостепен :) Само и за споровите се потребни пари за асални адвокати, како насекаде во светот. Што да правиме, капитализам сакавме :unsure:

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Ма скаран сум јас со политиката, гледаш ги учам останативе членои да не се политизираат темиве ;)

Па постојат судови, ако некој не е задоволен постои и второстепен и третостепен :) Само и за споровите се потребни пари за асални адвокати, како насекаде во светот. Што да правиме, капитализам сакавме :unsure:
Да беше скаран ќе се приметеше, вака изгледа дека не само што не си скаран туку си и финансиран за предвремена политичка кампања. Баш звучиш како политичар, тужете има судство, реформи во судство и така натаму, второстепен, третостепен, Стразбург...Значи пишуваме како е, а не како би требало да биде, ги грешиш времињата од сегашност се префрлаш во идно несвршено време.

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
А ааа... ти да си ми бил...од оние... лежи лебу да те јадам....:pos:
.. и каде бе виде пропагада во цитираниот ти пост од Дивајн...
...има само критика на за некои „активности“, пропусти, недоследности и слично на властите.... што е сосем нормално..нема ни п од пропагада во корист на други...

Ма нема врска, сите ние овдека сме политички неутрални, треба само да се плука по владата и да не се промени насоката на муабетот од критизирањето на владата :pos:

Член од
13 јули 2010
Мислења
2.795
Поени од реакции
6.209
На туѓ грб и сто стапа се малку.....па имате ли малку памет во тоа главите....од статистика и бројки на хартија не се живее...животот е надвор од тетратките на економистите....држава која е приморана да увезува храна од надвор е осудена на пропаст....сите станавме ПАРАЗИТИ...никој не сака да произведува...а сите сакаат да трошат и да имаат пари....ДО КОГА?

Што се за вас неколку повредени, десетици оштетени коли и куќи, десетици опустошени хектари храна, милиони растенија? Статистистички гледано ништо. Ама ако го осетите на ваш грб тогаш статистиката паѓа во вода и кукате до бескрај. И загубата на некој ваш близок по статистика е безначајна (1 на 2 милиони....безначајно...не вреди ни да се пресметува)....но за вас е трагедија.

Извадете ги тоа главите од песок и видете што се случува околу вас....секојдневно тонеме се повеќе и повеќе....и не ни се криви ни јужниве ни татариве...ни планинциве....самите сме виновни за тоа што ни се случува....заборавете на тоа партиските идеологии и погледнете малку околу себе...секој ден некој гладува...секој ден некој си го одзема животот...неможејќи повеќе да издржи да гледа како децата му гладуваат...како банките му го земаат домот...но според вашите статистики сите живееме во РАЈ

Растот на БДП...индексот на берзата и останатите финансиски термини не му значат ништо на празниот желудец...ниту на човекот кој неможе да си ги подмири најнеопходните трошоци за живот

ете член на Кајгана (спор вас) се ОСМЕЛИЛ и можеби целата своја животна заштеда ја инвестирал...направил расад....подигнал заштитни мрежи и слично...наместо да купи станови во Прага и Софија..инвестирал тука во Македонија....за доброто на сите нас....

и сега што...што понатаму....да оди на Вардар и да чека врбите да му родат грозје за да го прехрани семејството

НАРЕДЕН ПАТ КОГА ЌЕ ВИ УБИЈАТ НЕКОЈ БЛИЗОК, КОГА ЌЕ СЕ ЖАЛИТЕ ЗА БИЛО ШТО, КОГА СВЕТОТ ОКОЛУ ВАС ЌЕ СЕ РУШИ....ЌЕ ВИ ДАДАМ САМО ЕДЕН КОМЕНТАР....ОСИГУРИТЕЛНА ПОЛИСА....ЕДИНСТВЕНОТО СОЧУСТВО ШТО ЌЕ ГО ДОБИЕТЕ ОД МЕНЕ

:mad:

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.031
Извини, не сум знаел дека морало да се плука по владата...Јас никому не се ситам, туку градов се користи за некакви политички пропаганди, а нели политиката е забранета на форумов?!

Луѓето кои не знаат кај им е главата се на нива и гледаат што може да се спаси, а не пишуваат на форуми и не дремат пред комјутер.

Се јавија политички профитери да солат памет за осет и сочуство ;)
--- надополнето: 25 јуни 2012 во 09:53 ---

Не сум сигурен, ама доколку осигурителните компании не исплатат она за што издале полиса, си постојат судови и медијација.
нема политичка пропаганда. зашто ни грујо,ни бранко не ми дошле в нива. Али е повеќе по земјоделието. Има копано ровови и запирано вода од вештачки езера. (офтопик малку).
Од ко че помини градот нема шо да се спасува, то шо останало, останало. другото го носи матната.
Ова ѓоа на мене се однесува?
Извини, јас ниту некогаш сум бил член на некоја партија, ниту ќе бидам член на некоја партија во догледно време. Моите примања да ти кажам искрено доаѓаат од странство и не зависам ниту од некоја политичка партија, ниту многу од ситуацијата во Македонија. Единствено ме нервираат Баневци да профитираат политички од маката на луѓето.
дали некогаш си садел нешто? земјоделска култура, не холандски лалиња во странство.
Кога не зависиш од ситуацијата во Македонија, ти не живееш овде.
Да, и мене ме нервираат политичките придавки на ваквите случаи, во право си за тоа. Но политичарите се за тоа, сакаат противникот да го прикажат во најлошо можно средство

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
Да беше скаран ќе се приметеше, вака изгледа дека не само што не си скаран туку си и финансиран за предвремена политичка кампања. Баш звучиш како политичар, тужете има судство, реформи во судство и така натаму, второстепен, третостепен, Стразбург...Значи пишуваме како е, а не како би требало да биде, ги грешиш времињата од сегашност се префрлаш во идно несвршено време.
Јас финансиран од некоја партија?? :D

Ако не сум за СДС и не плукам по Владата, морало да бидам ВМРОвец и член на ВМРО, така? :ROFLMAO:

Изгледа се лепат етикети на оние што се најнеутрални ;)

S

Shaman

Гостин
Врти облакот по цела скопска околија, соње, сушица,Добридол сопиште можеби ке се спасат покрај Лозар.
Никој не се спасил.
Мене синоќа над Козле, спуштајќи се од кај Пантеле,
ме утепа град на точак. Улицата „Козле“ позади Реплек што е
беше како улица после цунами.

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.407
Дај бе батале пченицата... таа култура не е за прави земјоделци... таа е само непотребно арчење на земјоделските површини.. таквото арчење на квалитетна земја треба со закон да е казниво..

.. не можело дрого да се сади.. жими петелов не можело... туку не им се работи во поле... а сакаат пари без работа.. е нема бе, кога на берзите можеш така речи да најдеш жито за бадијала овие нашиве „производители“ сакаат да бидат заштитена врста...
... порано освен памук и афион друго и немаше во повардарието, ист изговор..не може друго.. ама ете се можело..
само малку да надополнам (не баш со дискусијава)
инаку мислам,треба да има „ракети за одбрана од град“
Збор ми е за афионот,сончогледот,а посебно за памукот,
зошто не се сади сега како порано што беше,па што убаво изгледаа овие полиња со овие насади,да ти е милина да ги гледаш.Значи имало луѓе тогаш што ги работеле,сееле,копале,собирале и продавале.
Луѓе кој не се интересирале да бидат видени на кејот на Вардар или на плоштадот пред Офицерски дом.Тие луге Не оделе на Руска или Гратска плажа,или Охрид и Халкидики.тие луѓе работеле по нивите цело лето.
Ама тогаш тоа време,поодамнешно,радио се слушаше на инка сред село или во селски дом-продавница.Потоа само навечер,дома или кај некого,
а цел ден си го провел на нивите.Телевизија немало.Некаде ни струја.
Кого сега ќе натераш,на ваков живот-цел ден на нива.
Нивните внуци,место на нива се корзираат во Рамстор и Веро цело лето.
И се сликаат не на жетви и вршење,туку пред Аце на магаре.
Последен пат,во деведесетите години,кога беше посеан памук во овчеполието,немаше кој да го собере,го покри снег.Напролет го изораа.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562

Ако не сум за СДС и не плукам по Владата, морало да бидам ВМРОвец и член на ВМРО, така? :ROFLMAO:

Еден неутрален абе шо, устето ти се лепи да ти ги вратам сите постови од 2006 од кога си зачленет еден збор немаш префрлено до влада, како да живееш во Монте Карло, безгрешни се :icon_lol:
Како секогаш се јавуваш онаму каде има проблем, онаму каде 100 души плукаат ти како бетмен излегуваш и правдаш. Еднаш барем да искритикуваше, оно има критики цел ден уста да не затвориш, али ти увек имаш причина плус да оправдаш. Тужете ако не ви платат, јак аргумент за одбрана на темава, сега ги одбрани абе не убеди незнаеш како :)
Кога плукаш само и само една страна тоа не се вика неутрален, си ги згрешил дефинициите.
--- надополнето: 25 јуни 2012 во 10:30 ---
НАРЕДЕН ПАТ КОГА ЌЕ ВИ УБИЈАТ НЕКОЈ БЛИЗОК, КОГА ЌЕ СЕ ЖАЛИТЕ ЗА БИЛО ШТО, КОГА СВЕТОТ ОКОЛУ ВАС ЌЕ СЕ РУШИ....ЌЕ ВИ ДАДАМ САМО ЕДЕН КОМЕНТАР....ОСИГУРИТЕЛНА ПОЛИСА....ЕДИНСТВЕНОТО СОЧУСТВО ШТО ЌЕ ГО ДОБИЕТЕ ОД МЕНЕ

:mad:
Одлична завршница, наместо да се жалите има полиси за се, иди осигурај се.

М

Мартин`

Гостин
Луѓето кои не знаат кај им е главата се на нива и гледаат што може да се спаси, а не пишуваат на форуми и не дремат пред комјутер.
Што може да се спаси од градот на сликава ?
Случајно да не треба да го собере мразот и зачува, колку толку ќе земе пари ако го продаде лето е :rolleyes:

1.jpg

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055

Ти ако си неутрален Цитро е за СДСМ. :pos:

Член од
13 јули 2010
Мислења
2.795
Поени од реакции
6.209
Ајде некој нека ми го објасни ова

Радарските центри од Ѓуриште и Тополчани беа приморани да интервенираат со противградобојни ракети за да се смири невремето

Македонија има или нема заштитита од град....ракетите се дозволени или не?

http://daily.mk/protiv-gradobijnite-raketi-gi-spasuvaa-proletnite-nasadi-vo-strumichko?forward=1364154

Gunner4ever

Vive la France
Член од
14 ноември 2009
Мислења
663
Поени од реакции
130

Радарските центри од Ѓуриште и Тополчани беа приморани да интервенираат со противградобојни ракети за да се смири невремето

http://daily.mk/protiv-gradobijnite-raketi-gi-spasuvaa-proletnite-nasadi-vo-strumichko?forward=1364154
Излгеда се уште е дозволено со закон ама владата настојува да не се пука пошто немале пари да купат ракети.... ццц нискочелници коа ке видам како ја подржуваат владата ми се гади! Они името нема да го дадат, на Аце ке му градат споменици ама земјоделецот кој го ебе он нека си пати, аххх камо да можам да дојдам на власт 50% од народот на нива нека ора, а другите селективност според интелегенција да продужуваат да учат факс.

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055

Некој општини може си решиле сами да си купат.

L

Löwe

Гостин
Бог да чува бе, владава била крива оти град паднало :facepalm:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom